28 Şubat 2017 Salı

Adli sicil kaydı sildirme edevlet

Devlet Kapısı Ana Bölümler. Adli sicil kaydı sorgulaması yapabilecekler konusunda herhangi bir sınırlandırma bulunmamaktadır. Herhangi bir nedenden dolayı sabıka kaydına ihtiyaç duyanların yapabilecekleri bir sorgulama yöntemidir. Kişilerin kesinleşmiş ceza, güvenlik tedbiri ve mahkûmiyetine ilişkin bilgilerin tutulup saklandığı kayıtlara adli sicil kaydı veya sabıka kaydı denir.


Adli sicil kaydı sildirme edevlet

E-devlet kullanmadan da bu belgelerin temin edilmesi. Kamu ve özel sektörde işe giriş başvurularında büyük. Kişinin işlediği herhangi bir suç nedeniyle hükmedilen ceza veya güvenlik tedbiri yaptırımının adli sicil kaydına işlenebilmesi için mahkeme kararının kesinleşmesi gerekir.


Vekaleten yapılacak başvurularda ise vekaletnamede bu hususta açıkça yetki. Ayrıca kaymakamlıklardan, büyükelçiliklerden ve adliyelerden de sabıka kaydı sorgulaması yapılabilmektedir. Ancak hayatımızda çok kez istenen adli sicil kaydı almak bu sebeple oldukça zaman kaybına sebep. Seçeneklerinde sürekli kolaylık sunan e devlet sayesinde zaman kaybının önüne geçeceksiniz.


Dilediğiniz zaman dilediğiniz yerden sorgulama. Adli Sicil (Sabıka) Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı Nasıl Silinir? ADLÎ SİCİL HİZMETLERİ. ADLİ SİCİL KAYDI SİLDİRME.


Ancak çoğu vatandaşımız adli sicil kaydı işleminin nasıl yapıldığını bilmiyor. Bu nedenle yazımızda adli sicil kaydı belgesi alma hakkında. Düzenleme : Sayfa aşağısında onlarca yorum ve cevap oldu. Mutlaka sizin sorunuzla alakalı bir soru cevap durumu mümkündür.


Bu bakımdan yorumları okumanızı rica ediyorum. Dava açmak için bize ulaşabilirsiniz veya sorunuz için sağ alttaki kutucuktan. Ancak infaz tamamlanmasına rağmen hala silinmeyen bir adli sicil kaydı söz konusuysa kişi zaman kaybetmeden adli sicil kaydı sildirme amacıyla bir ceza avukatı na danışmalıdır. Zira adli sicil kaydında hala bir mahkumiyet hükmünün varlığı mümkün olabilmektedir.


Adli sicil kaydı sildirme edevlet

Bu durumda sabıka kaydı nasıl silinir sorusu akla gelecektir. Sabıka kaydı ( adli sicil kaydı ) özellikle iş başvurularında, yurtdışına çıkışlarda, ehliyet, silah, işyeri ruhsatı gibi konularda çok önemlidir. Adli sicil kanununda silinmesi koşulları belirtilmiş olsa da, sicil kaydının silinebilmesi için yerine getirme fişinin olması ve adli sicil kaydı sildirme dilekçesine eklenmesi şarttır.


Adli sicil ile arşiv kaydı arasındaki farkların ne olduğunu ve silinirken hangi yolların izlenmesi gerektiğini ifade ettik. Eğer bir suç işlenmiş ve kayıtlara girmişse bu suçla ilgili bilgiler sabıka kaydında gözükmektedir.


Başvuru ve Danışmanlık Hizmetlerimiz. Ancak e-devlet üzerinden artık uzun kuyruklarda sıra beklemenize gerek kalmadan adli sicil kaydı sorgulamanızı yapmanız mümkün. Bu uygulamadan adli sicil ve arşiv kaydı bulunmayan vatandaşlar yararlanabilecek. Sorgulama işlemini yapabilmek için vatandaşların herhangi bir PTT şubesine giderek, TL karşılığında şifre alması gerekiyor.


Ayrıca internet bankacılığı kullananlar, şifre almadan. Adalet Bakanlığı’nın e-devlet ’e entegre edilen hizmetleri içerisinde yer alan sabıka kaydı sorgulama devletin elektronik ortamdaki kapısı üzerinden kolaylıkla alınabiliyor.


Kişilerin e devlet üzerinden ya da yaşadıkları kentlerde yer alan adliye binalarına giderek adli sicil kaydı almalarının en temel nedeni işe başlayacak olmalarıdır. Bunun yanında kişinin siyasette herhangi bir göreve aday olması, parti üyeliği gibi bir durumda da sabıka kaydı gerekli olabilmektedir.


Sabıka kaydı sorgulama işlemleri aynı zamanda adli sicil kaydı sorgulama olarak da bilinmektedir. Belge online olarak alınmış olsa da kurumdan alınmış gibi resmi bir nitelik taşımaktadır.


Adli sicil kaydı sildirme edevlet

HUKUKİ DELİLLER: Adli sicil ve arşiv kaydı, mahkeme kararları, nüfus cizdanı fotokopisi ve her türlü delil TALEP VE SONUÇ : Yukarıda açıklanan nedenlerle adli sicil ve arşiv kaydımda yer alan tüm kayıtların, kişisel mağduriyetim de göz önünde bulundurularak ivedilikle silinmesine karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.