16 Mart 2017 Perşembe

Avrupa ya trenle yolculuk

Milano Centrale tren istasyonunda bilet makinalarından biletinizi kendiniz satın alabiliyorsunuz. TCDD Taşımacılık uluslararası trende yolculuk etmek isteyenler için özel indirim avantajları geliştirmiştir. Hazır üniversiteler.


Ortadoğu’ ya trenle yolculuk yapmak isteyenler içinse Transasya ve Van-Tebriz trenleri bulunuyor. TransAsya Treni, Haydarpaşa Garı kullanıma kapalı olduğu için Ankara’dan hareket ediyor ve Tahran’a gidiyor.


Her çarşamba saat 10.

Ankara Garı’ndan hareket eden tren, cuma günleri 06. Norveç’in kartpostallara layık en popüler bisiklet rotası Rallar Road’dan geçecek ve köpüren şelalelerin, vahşi nehirlerin ve derin vadilerin renk kattığı yemyeşil bir dağ arazisi üzerinde yolculuk edeceksin. Bunların hepsi demiryolu ile iyi bağlantılara sahiptir.


Ne keşfederseniz edin, altın kumsallardan karla kaplı dağlara kadar, tren en iyi arkadaşınızdır. Bugün Türkiye’nin en doğusundan en batısına trenle gitmek mümkün. Hatta karasınırımız olan ülkelerden Gürcistan ve Ermenistan dışındakilere de tren seferleri var.


Bosfor Ekspresi her gün İstanbul ile Bükreş arasında çalışıyor. KİŞİYE ÖZEL TRENLE ALTIN ÜÇGEN Muhteşem manzaralar eşliğinde şehirlerarası tren yolculukları.


Avrupa yönlü iki tren seferi bulunuyor.

Eğer mümkünse en kolay ve en keyifli bir yolculuk sağlamak için kendinizi hazırlamak iyidir. Veya İtalya ‘nın tren yolculuğu nasıl oluyor ? Hepinize şindiden iyi seyirler. Ayrıca isterseniz Sofya’ ya trenle de gidebilirsiniz. Ancak otobüs daha ucuz ve İstanbul’da gara ulaşmak bence daha kolay.


Sofya’ ya vardıktan sonra vaktiniz varsa bir Sofya turu yapıp Alexander Nevsky katedralini görebilirsiniz. Yok ben direkt gideceğim derseniz de direkt havaalanına gidebilirsiniz. Bunun yanı sıra doğu komşularımıza da seyahat edilebilmektedir.


Ancak batıya yapılan seyahatler daha fazla tercih edilmektedir. Bu noktada Interrail adı ile bilinen demiryolu şirketi kullanılmaktadır. Aracınızın Mutlaka Bakim ve onarımlarını yaptırın. Yolculuk öncesi Belgelerinizi Kontrol edin.


Kesinlikle Uykusuz Araba kullanmayın. SIK SIK Mola verin, Aşırı sürat. Yarışmanın Mağlubu: Bu yolculuk için bariz ki tren hiç de iyi bir fikir olmayacaktı çünkü şehirler mesafe olarak birbirine gereğinden fazla uzakta yer alıyor.


BİRİNCİ BÖLÜM Kara treni,hatırlayanınız var mı ? Aracın hızına örnek vermek gerekirse Amsterdam’dan Paris’e trenle saat süren yolculuk, yalnızca dakika içinde tamamlanabilecek. Bununla birlikte Brüksel’e gidiş, yalnızca yarım saat sürecek.


Ayrıca hyperloop, doğaya zarar vermemekle birlikte zarar veren yöntemlerin de etkisini azaltabilecek.

Yeni Zelanda’ya gitmişken ziyaretinizi başkent Wellington‘la kısıtlamayın ve Yeni. Bu rota yine Vancouver şehrinden başlayıp Kanada’nın somon balığı zengini nehri Fraser Nehri’ni takip ederek, Piramit Şelaleri�. Size tavsiyem yataklı vagonlardan bilet almanız zira yolculuk uzun sürecek ve yolculuk boyunca koltukta uyumak istemezsiniz. Yanınıza yiyecek bir şeyler da almanız da fayda var.


Sınırları sorunsuzca aşma, trene geç kalmama ve ayrıca Allegro ve Lev Tolstoy trenlerine yaklaşabilme. Ya kendini dinleyeceksin yada parasız seyahat edeceksin.


Malum parasal olarak sıkıntılar söz konusu olmadığında tren yolculuğunun pek bir albenisi olduğunu da söyleyemem. Yine de kitap okumak gibidir tren yolculuğu herkes onun lezzeti hakkında fikir sahibi değildir ama yine de kişinin kendi içine doğru yaptığı. Türkiye hızlı trenle daha konforlu bir yolculuk yapacak. Bursa Ankara’ ya bağlanacak.


Marmaray’ın Söğütlüçeşme istasyonunda trenin makinist kabinine binen Karaismailoğlu, Kazlıçeşme’ye kadar burada yolculuk yaptı. Kazlıçeşme durağında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, bu akşam tarihi bir ana tanıklık ettiklerini kaydederek, yurt içi ilk yük treninin Marmaray’dan geçerek Çorlu’ ya.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.