7 Mart 2017 Salı

Hesap numarası kaç haneli olur

Peki, hesap numarası nedir ve bankalara göre hesap numarası kaç haneli olur. Zira kartların üzerinde hesap numaraları yazmamaktadır. Bu durumda kullanıcılar bankaları aramakta müşteri temsilcisine ağlanma eziyeti yaşamaktadır.


VAKIFBANK HESAP NUMARASI NO KAÇ HANELİ NEREDE YAZAR. Finans kurumları arasında bulunmakta olan banka kurumlarından herhangi bir ürün alımı yada hesap açma gibi işlemlerin yapılması neticesinde kendisine otomatik olarak ilgili kurum tarafından hesap numarası tanımlanmaktadır. Aşağıda “hangi banka hesap numarası kaç haneli olur ?

HSBC şube kodlar hanelidir. Xxxx Bankası hesap no kaç haneli ” hakkında ayrıntıları bulabilirsiniz. Toplamda hesap numarası haneden oluşmaktadır. Havale işlemlerinde şube kodlarının eksik kalması halinde başına tuşlaması yapmalısınız.


Gördüğünüz üzere bu örnekte Garanti Bankası ‘nda bulunan hesabımın i-ban numarasını görüntülüyorsunuz. Aslında bu numaralar bankayı, sizin şube kodunuzu ve hesap numaranızı gösteriyor. Tabi bazı bankalarda hesap numarası yerine müşteri numarasını göstermektedir.


Sonrasındaki rakam bankanın şube kodu ve hesap numarasını bildirmektedir.

Banka, bir gönderi yaparken sizden ayrı ayrı, haneli şube kodunu, haneli müşteri numarasını ve haneli ek hesap numarasını isteyecektir. Halkbank hesap numarası kaç haneli ? Aşağıdaki görsele bakarak da çözümleyebilirsiniz. IBAN numaranız üzerinden sağdan son hanesi hesap numaranızı gösterir.


Bunun yanı sıra bu bankanın şube kodları tek haneli, iki haneli ya da üç haneli de olabilmektedir. IBAN kaç haneli diye baktığımızda karakter uzunluğunda olduğunu görürüz.


Denizbank hesap no kaç haneli ? Tabii burada verdiğim rakamlar şube kodu eklenmemiş halleri, para gönderirken başında bir de şube kodu isterler bu da bankaya göre değişiklik gösterebilir ama genellikle veya haneden oluşur. Resmi olarak üretilen her araçta yer alan şase numarası, aracın bir tür kimlik numarası anlamına gelir.


Diğer adı VIN (Vehicle İdentification Number) yani araç tanımlama numarası olan şase numarası, araç hasar durumundan, yedek parça aramaya, trafik ve kasko yaptırmaktan plaka işlemlerine kadar pek çok alanda yardımcı olur. Global tüm bankaların kullandığı bu numara ile her banka hesabına özel bir numara tanımlanıyor. Ziraat bankası iban numarası kaç haneli diye soracak olursanız, hanelidir.


Böylece milyarlarca banka hesabı birbirinden ayırt edilebiliyor. A soyad gibi bilgilerin hemen altında yine haneden oluşan hesap numarası bilgileri yer almaktadır. Başka bankaların hesap numaralarının kaç hane olduğunu sormak için yorum kutusunu kullanabilirsiniz. Hangi rakamların hesap numarası olduğunu anlamak için hesap numarası kaç haneli olur diye düşünmek mantıklı olacaktır.


Bu yolla, rahatlıkla şube kodunuzu da öğrenebilmeniz mümkündür. Yeni nesil PTT kartlarının çoğunun üzerinde hesap numarası da yazmaktadır.

Bu haneli bir numara olup, hemen PTT kart numarasının altında daha küçük puntolarla yazılmıştır. Bu kartınızın bağlı olduğu PTT hesabınızın numarasıdır. Bankası IBAN Öğrenme - İşcep (Şube kodu, hesap no sorgulama) - Duration: 1:10.


IBAN'ın içinde hesap numarasına ayrılan alan hane olup Şube hesap numaramız haneli idi. Ondan sonra haneli kontrol basamağı yer alır. Sonraki haneli numara ise bankasını gösterir.


Banka kodlarını yazımızın devamında bulabilirsiniz. Tek haneli ve genellikle olan rezerv kodundan sonra haneli hesap numarası yer alır. Hesap numaranızı buradan bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.