28 Mart 2017 Salı

Mısır a gitmek güvenli mi

En çok gelen soru bu oldu, o yüzden ilk olarak bu sorudan başlamak istiyorum. Mısır’a gitmek tehlikeli mi?


Gitmek Güvenli mi ? Aslında ben Kudüs’e, Kamboçya’ya, Latin Amerika’ya, Fas’a gitmiş biri olarak genelde bir yere kolay kolay güvensiz demem. Ama İran’ın dikkat edilmesi gereken bir yer olduğu açık.

Genel olarak İran düzen içerisinde bir ülke. Eğer ki hala sorunuz. Artan döviz fiyatlarına rağmen çok da canımız yanmadan ucuz yurtdışı tatili hala yapılabilir mi ? Kış günü sıcak yerler ve kışın deniz tatili imkansız değil. Günümüzde büyük çoğunluğu Müslüman bir nüfusa sahiptir.


Antik turistik yerleri, Nil Nehri gezileri ve Kızıldeniz tatil yerleri ile ünlüdür. Maalesef, son yıllarda siyasi kargaşa ve terörist faaliyetlerin artmasıyla da eşanlamlı hale geldi.

Yani Corona virüsü tedbirleri kapsamında birçok insan bir noktada restoranlara gitmeyi tamamen bırakmak zorunda. Ancak süpermarkete gitmek sürecek. Alışveriş arabaları, ürünlerin saklandığı buzdolaplarının kolları en bilinen tehlikeli yüzeyler. Bunlar ellerinizi yıkayıp, yüzünüze sürmeden bertaraf edebileceğiniz riskler.


Olayın ardından Çernobil bölgesi ve yakındaki Pripyat şehri sonsuza kadar değişti. Türkiye gibiydi diyebilirim.


Bazen kendi içlerinde politik karışıklıklar olsa da turisti etkileyecek bir durum yok. Bir bölgede yasak kaldırıysa bile, denetim yapan kişiler havuzun güvenli bir şekilde işletilemeyeceğini düşünürlerse bir havuzu kapalı tutma yetkisine sahiptir.


Güvenliği teşvik etmek ve mikropların yayılmasını azaltmak için, yeniden açılan havuzlar tüm havuz mobilyalarını kaldırmış veya sosyal mesafeye olanak sağlamak için mobilyaların aralarında oturacak. Telif hakkı Getty Images Salgın sırasında denize ve havuza girmek güvenli mi ? Sürekli çalkalanır. Terör ve kan, tatil yörelerindeki güneşi gölgelemez. El-Şeyh ya da Hurgada gibi yerlerde talihsizlik oranı oldukça düşük.


Meral Sönmezoğlu, hastaneye gitmenin ne kadar riskli olduğu hakkında açıklamada bulundu. Mayıs ayı civarında tüm ortadoğuda her şey rutin giderken, batılı devletler Suriye’yi tehdit etmeyi bırakmış ve bizim hükümetimiz de artık yüksek perdeden demeçleri rafa kaldırmış bir dönemde Ekim tatilini değerlendirmek ve bizim için önemlisi evlilik yıldönümümüzü gelenek olduğu üzere yurt dışında geçirmek için.


ABD’de değişen kilitleme kuralları ve önerileriyle koronavirüs vakalar çivilenmeye devam ediyor, plajların ve halka açık yüzme havuzlarının nasıl katkıda bulunabileceğini sormak için bir neden var bu salgın dalgasını yükselt.

Fas seyahati sonrası en çok aldığımız soru da Fas güvenli mi oldu. Aslında ne yalan söyleyelim bizim de gitmeden önce tek aklımızı kurcalayan soru bu Fas’ın güvenli olup olmadığıydı. Sonuç itibariyle Afrika kıtasına ayak basacağız. Afrika deyince herkesin güvenlikle ilgili tedirginliği oluyor.


Not: En gezi rezervasyonu önce en son haberleri ve hükümet seyahat uyarıları kontrol etmek emin olun. Kamuoyunda “Yeni Normal” olarak tanımlanan döneme adım adım girdiğimiz şu günlerde, birçok kişinin en çok merak ettiği konulardan biri de, hastanelere gitmenin güvenli olup olmadığı. Korona virüs salgını sırasında diş hekimine gitmek gerekirse ne yapmalı?


Hastanelere gitmek güvenli mi ? Diş Hekimi Onur Öztürk konuya ilişkin açıklama yaparak, tedavi öncesinde diş hekiminiz ile telefonda konuşup, durumunuzu anlatmak, kliniğe randevu ile zamanında ve tek başınıza gitmek, beklerken sosyal mesafeye dikkat etmek, maske takmak ve doktorunuzun gereken önlemleri aldığı konusunu teyit. Gözlerinizi ekrana dikip, bir an bile ona bakmadığınız sürece “Kötü adam” olup, ona bir parçacık patlamış mısır vermemek zor olacaktır.


Onları yemesi köpeğiniz için güvenli mi ? Birazdan öğreneceksiniz. Vietnam’ın Müzeleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.