11 Nisan 2017 Salı

Kayıt dışı cihaz açtırma

Devlet şifrenizi PTT merkezlerinden alın. Kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz” uyarısını aldım. Kullanıcının, cihazın satın alındığı yere başvurması gerekmektedir. Ancak Ocak ayında ülkeye giriş yapan vatandaşların kayıt dışı telefon kullanım süreleri kısa süre sonra dolacak.


Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonu maktu harç tutarı artırıldı. Yapılan bu düzenleme olası bir şekilde 1günden uzun süreli kalacakların mağduriyet yaşamasının önüne geçecek.

KAYIT HARCI ÜCRETİ : 1. Bu hizmet ile, yurt dışından getirdiğiniz cep telefonlarını kayıt ettirebilir ve kullanıma açtırabilirsiniz. Yurt dışı telefonun kullanılabilmesi için kayıt ettirilmesi gerekiyor.


Siz, “Yurtdışından alınan telefon nasıl Türkiye’de kayıt edilir? TL harcını ödeyerek kayıt işlemlerini gerçekleştirir.


E devlet imei kayıt işlemleri için, kayıt yapacak olan tüketici kendisine dair bilgileri e-devlet üzerinden sisteme giriş yapar. Bu hizmeti kullanarak yeniden kayıt yaptırabilmek için kalan süreyi görebilirsiniz.


Telefon kayıt harcına büyük bir zam geldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulunun 09.

Bu durumda cihazın satın alındığı yere başvurulması gerekmektedir. Bunun icin cihazdan ayarlar kismina girip eposta hesaplarina giriniz. IMEI kayıt ücretleri değişti.


Eğer Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde satın aldığınız cihaz kayıt dışı imei gözüküyorsa cihaz AYIPLI MAL kategorisine girer ve değişimi yapılmak zorundadır. Eğer yurtdışından alıp yanınızda getirdiğiniz cihaz kayıt dışı gözüküyor ise en yakın kayıt noktasına gidip telefonunuzu kayıt ettirmeniz gerekmektedir. Kayıt edilmeyen telefon 1günde kullanıma kapatılıyor. Kayıt yaptırmadan 1gün kullanabiliyorsunuz.


Bu sitemizden verilen hizmetler, Başkanlığımızca yapılan geliştirmeler sonucunda ivd. Her cihaz Türkiye’ye geldikten sonra yasal olarak imei numarası kayıt altına alındığından bu kaçak yollarla ülkeye sokulan mobil cihazlarda kayıt altına alınmamaktadır.


Sonrasına bu imei klonlama, kopyalama veya değiştirme konusunda uzman olan cep telefoncuları daha önceden bildiği listesini tuttuğu imei numaralarından bir tanesini kaçak yollarla sokulan mobil cihaza. Merhaba, pasaportsuz yurt dışı giriş çıkışlarda da e-devlet üzerinden kayıt yapılabiliyor. Diğer taraftan, 01. TL’ye çıkarılmıştı.


Ortada bir cihaz var ama iki. Yıl Garanti Akıllı telefonunuzu Telsim’den alın, yıl boyunca cihazınızın Telsim garantisiyle içiniz rahat olsun. E-devletten dakikanızı almıyor. Mobil yurtdışı telefonlar ne kadar süre içinde kaydettirilmeli?


Cihaz neden Telsim’den alınır? Ancak cihaz için kayıt yapılıp vergi ödemesi yapıldığında tekrar kullanılabilir.

Yeni telefon harcı kaç lira? Not: Değerli arkadaşlar defa cihaz kayıt işlemi yaptım ve sizlere yardımcı olmak amacıyla cihazı kaydetme aşamalarını da sizlerle paylaşmak istedim.


Bu konuda daha fazla detaylı bilgim yok lütfen konu ile ilgili soru sormayınız. Yeterli bilgim olsa cevap vermek isterim ama bildiklerimin hepsi bu yazıda paylaştıklarım kadar. Merhaba, kayıtsız bir cihaz alacağım arkadaşımdan ve malum kayıt ücretleri çok fazla, eski telefonumdaki imei numarasını yeni kayıtsız telefonda kullanabilir miyim?


Yurtdışından getirtilen telefon harç ücretini İnternet vergi dairesi cep telefonu harcı yatırma bölümünden kredi kartınızla ödeyebilirsiniz. Geçen yıl kasım ayında Hepsiburada üzerinden ithalatçı garantili (delta servis) Xiaomi Redmi Plus 64Gb telefon almıştım.


Mesajı önemsememistim çünkü orda yazan IMEI.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.