5 Nisan 2017 Çarşamba

Kesin mizan bildirim süresi

Resmi Gazete’de yayımlanan 4Sıra No. Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile bilanço es. Düzeltme işleminde ilk bildirim tamamen iptal edilmekte ve ikinci defa verilen bildirim geçerli kabul edilmektedir.


Bu mükelleflerin bildirimlerini kesin mizan. Gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerini elektronik ortamda vermek zorunda olan mükelleflerden bilanço esasına göre defter tutanlar kesin mizan bildirimini de elektronik ortamda vermek zorundadırlar.

Bildirim Verme Zorunluluğu Getirilen Mükellefler: 3. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI TEKİRDAĞ VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü Sayı : B. Ekim ) yoksa (Ekim) tarihinde mi verilmesi gerektiği konusunda. Mart ayında başlayıp Şubat ayında biten bir kurumlar vergisi mükellefinin kesin mizan bildirimini Haziran ayının 1’i ile 25’i arasında vermesi gerekmektedir. Elektronik Defter Beratlarının.


Bu Tebliğin yayımı tarihinden önce tasfiyesi sonuçlanmış mükellefler ile faaliyetini. Tasfiyeye girmiş kurumların her bağımsız tasfiye dönemine ait kesin mizan bildirimleri, bu kurumların tasfiye memurlarınca tasfiye beyannamesinin verilme süresi içinde verilecektir.

Birleşme halinde, münfesih kurum veya kurumlara ait bildirimler bu kurumların fesih oldukları tarihteki kanuni temsilcileri tarafından birleşme beyannamesinin verilme süresi içinde verilir. Gelir ve kurumlar vergisinden muaf olanlar kesin mizan bildirimi vermeyeceklerdir.


BİLDİRİMİN ŞEKLİ: 4. Sözü edilen Sirküler aşağıdadır. Gelir vergisi mükellefleri bildirimlerini, Mart-Mart arasında, kurumlar vergisi mükellefleri de Nisan-Nisan arasında elektronik ortamda verecek.


Yapılan analizler neticesinde, bildirim mecburiyeti getirilen mükelleflerce beyan edilen matrahlar ile karlılık performansları ve mali durumları karşılaştırılarak, varılan sonuçlara göre hesap kalemleri sorunlu olan. Kesin mizan bildirimi ne zaman verilecektir?


Tebliğin üçüncü bölümünde kesin mizan bildirimi verme zorunluluğu getirilen ve 2. Kesin Mizan başlığında ise mizanı oluşturacak hesaplar listelenmektedir. Tebliğe göre üçlü kod defteri hesapları kullanılmakta olup, "Tekli" ya da "ikili" kod defteri kebir hesap gruplarının hiçbirine kesin mizan bildiriminde yer verilmeyecektir.


Bilanço esasına göre defter tutan gelir vergisi mükellefleri ile kurumlar vergisi mükellefleri elektronik ortamda kesin mizan bildirimi vermek zorundadırlar. Nitekim e-beyanname sisteminde yer alan KMB’ de, ve kodlu hesaplarına Borç Kalanı ya da. Diyanet – Sen Kastamonu Şube Başkanı.


KASTAMONU’DA 4TON BAL ÜRETİMİ. K’nun yukarıda belirtilen maddeleri ile Bakanlığımıza verilen yetkiye dayanılarak.

Ancak bilanço esasına göre defter tutmakla beraber faaliyet. Giriş: Bakanlığımız, bilgi ve iletişim teknolojilerinde son yıllarda yaşanan gelişmelere bağlı olarak, mükelleflerden elektronik ortamda bazı beyanname, bildirim ve formlar almaktadır.


Kurumlar Vergisi Kanunu hükümlerine göre tasfiyeye girmiş kurumların her bağımsız tasfiye dönemine ait kesin mizan bildirimleri, bu kurumların tasfiye memurlarınca tasfiye beyannamesinin verilme süresi içinde verilecektir. Bu sebeple, düzeltme. Tasfiye sonu kesin mizan bildirimi ise, “Tasfiye Sonu Kurumlar Vergisi Beyannamesi” verileme süresinde verilecektir.


Kısa Çalışma ve Nakdi Ücret Desteğinden Yararlanma Süresi Ay Uzatıldı. Kısa çalışma, fesih sınırlaması ve ücretsiz izne ilişkin düzenlemeler. YILLIK İZİNLER HAKKINDA SORU CEVAPLAR. Muhasebe ile ilgili pratik bilgiler, asgari ücret, muhasebe uygulamaları, mali mevzuat ve güncel muhasebe yazıları, muhasebe uygulamaları ve muhasebe notları içermektedir.


Faaliyetleri kısmen veya tamamen binek otomobillerinin kiralanması veya çeşitli şekillerde işletilmesi olanların bu amaçla kullandıkları binek otomobilleri hariç olmak üzere, işletmelere ait binek otomobillerinin aktife girdiği hesap dönemi için ay kesri tam ay sayılmak suretiyle kalan ay süresi kadar amortisman ayrılır. Yazı için tıklayınız.


Maliye Bakanlığı: 4Sıra No.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.