4 Nisan 2017 Salı

Schengen vize ihlali

Dünyadaki en büyük serbest seyahat bölgesidir. Bu yüzden size verilen vizenin üzerinde yazan kalış. Bazı ülke vatandaşı yabancı uyruklu kaçaklar için ise.


Bu durum yalnızca bizim ülkemizde geçerli değil ve vize isteyen ülkelere giriş yaptıktan sonra ikamet süreniz uzayacaksa eğer vizelerinizi de uzatmanız, gerekli başvuruları yapmanız gerekiyor. Ancak ne kadar yüksek bilemem.


Schengen vize ihlali

En net bilgiyi konsolosluktan alırsın. Almanya seyahati için vize başvurusu yaparken seyahat amacının. Yılında Avrupa Birliği Komisyonu, vize ücretlerine zam yapılması için Avrupa Birliği Konseyi ve Avrupa Parlamentosunun sunduğu artış kararını uygun bularak onayladı. Yani kişinin yaşadığı ülkeden farklı bir ülkeye gitmek için pasaporta sahip olması yeterli.


Türkiye’ye bir daha giriş yapmak isteyen bazı hukuki engellere. Bu da uzun süreli Avrupa planlarının önünü baştan kesmek demektir. WYŁCZNIE DO UŻYTKU SŁUŻBOWEGO.


Kızlık soyadı (önceki soyadı) (x) Data złożenia wniosku: 3. Adı (Adları) (x) Numer wniosku: 4. Doğum tarihi (gün-ay-yıl) 5. Temsilciliklerinden alınan vize ile önce İtalya’ya giriş yapılması gerekmektedir. Size verilen vizenin bir türü ve geçerlilik süresi olacaktır. Vize ihlali ne demektir?


Schengen vize ihlali

Schengen vizesi ise detaylı prosedürü ve ayrıntılarıyla hem alınırken hem de alındıktan sonra sıkı takibe ihtiyaç duyan bir belge olarak seyahat severleri en çok zorlayan Bazı Avrupa ülkelerine seyahat edebilmek için gereken Schengen vizesi hakkında sıkça sorulan soruyu sizler için bu yazımızda listeledik, kaçırmayın! Sınır polisi de ülkeye girişte vizeyi kontrol eder ve gereken durumlarda ülkeye girşi engelleyebilir, hatta vize ihlali yüzünden ceza sürecini işletebilir.


Fransa Schengen C tipi vizesi ve Fransa Schengen D tipi vizesi olmak üzere, tür Schengen vizesi vardır. Tek girişli, çift girişli ve çok girişli vize niteliğini taşır. Bir yabancı Schengen bölgesine üye ülkelerden birinin vizesi ile girdiğinde diğerine serbestçe seyahat edebilir.


Burada dikkat edilmesi gereken nokta Schengen vizesi hangi ülke için alındıysa ilk seyahat o ülkeye yapılmalıdır. Schengen bölgesinde vizenin geçerlilik süresi ve Schengen bölgesinde izin verilen kalış süresi her zaman karıştırılan bir konu olmuştur. Süresi dolmuş olmasına rağmen herhangi bir Schengen ülkesinde olmak vize ihlali yaptığınız anlamına gelir. Bence bir sorun olmaz.


Schengen vize ihlali

Ayrıca turist vizesi ile gittiğiniz. Yakalanmış olsaydınız başka olurdu. Eğer çok dert ediyorsanız pasaportunuzu değiştirin. Sonuç olarak ülkenize dönmüşsünüz.


Evet o herkesin biraz bildiği ama kimsenin tam bilmediği malum vize olayını ben de detaylı olarak yazayım dedim. Sağda solda duyuyorsunuz mutlaka… Daha fazla oku.


Schengen ülkeleri arasındaki vize serbestisi sayesinde birlik üyesi ülkelerin vatandaşları, sadece kimlik ya da pasaportları ile bölge içinde seyahat edebiliyor. Bölge dışında kalan kişilerden ise vize talep ediliyor ise vize başvurusu yaparak istedikleri birlik üyesi ülkeler için işlemleri başlatabiliyorlar. Diplomatik pasaport hamilleri güne kadar ikamet süreli turistik veya resmi amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde.


Schengen vizesi giriş sayısı: Schengen vizesinin üzerinde yer alan number of entries bölümü Schengen vizenizle Schengen Bölgesi’ne kaç defa giriş-çıkış yapabileceğinizi açıklıyor. Bu bölümde yazan kişiler kez, yazan kişiler en fazla kez, multiple yazan kişiler ise vize geçerlilik süresi boyunca Schengen Bölgesi’ne sınırsız giriş hakkına sahip.


Kesinlikle gün sonunda shengen ülkelerinden çıkış yapılması gerekmektedir. Shengen vizesi genellikle ticari,turistlik etkinlik veya kongre katılımı ve iş. Schengen Bölgesi, vatandaşlarının tek bir ülke olarak bu bölge dâhilinde serbest dolaşımına izin vermeyi kabul eden ülkeden oluşmaktadır.


Yaparsanız Ne olur? Firmamız faaliyet gösterdiği alanda, alanında uzman kadrosuyla sorunlarınıza en hızlı şekilde müdahale edip çok kısa sürede net yanıt almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.