25 Mayıs 2017 Perşembe

Avrupa birliği vize kalkıyor

Danimarka, İngiltere ve İrlanda vize serbestisi anlaşmasının dışında kalan ülkeler. AB’nin özgürlük, güvenlik ve adalet alanlarında farklı kurallara tabi olduklarından, AB’nin vize politikası ve geri kabul anlaşmaları bu iki ülkeyi bağlamıyor. Yeni yapılan antlaşmaya göre terörize eylem ve saldırılara yardım edenler, faaliyetlerde bulunanlara karşı adli iş birliği sözleşme gereği yapılacak.


Peki geri kabul antlaşması ile imzalanacak olan Vize Muafiyeti son gelişme ne durumda? Tüm merak dilenler haberimizde.


Raporda, Türkiye’nin vize serbestisi için kriterden 67’sini yerine getirdiği belirtilerek, Türk vatandaşları için vizelerin haziran sonunda kaldırılmasını öngören tavsiye kararına yer verildi. Avrupa ’ya Vize Kalkıyor mu? Gazetecilerin sorularını yanıtlayan AB Bakanı Bozkır, Türk.


Türkiye vatandaşları AB ülkelerine bu tarihten itibaren vizesiz gidebilecek. Reuters haber ajansı bugün Brüksel’de yapılan Türkiye-AB zirvesinde tarafların taslak metin üzerinde Pazartesi günü anlaşmaya varamadıklarını ancak birçok AB liderinin taslağa ‘sıcak baktığını’ aktardı. Ama bu süreç Türklerin Avcrupa ülkeleri tarafından istenmediğini göstermiştir.


Bazı ülkeler vizesi biten sürücülere salgın koşullarını dikkate almadan yeni vize vermezken, bazıları da yüklü miktarda ceza kesiyor. Yeşil ve gri pasaport sahiplerinin dikkat!


Vize Serbestisi Yol Haritasında yer alan ve karşılanması beklenen hususlar, kriter olarak sıralanmaktadır. Söz konusu kriterler, beş tematik grupta. Dönemin Başbakanı Davutoğlu gerine gerine bunu anlatıyordu her yerde. Ben ise bu konuda bu köşede.


Avrupa birliği vize kalkıyor

AB-Türkiye zirvesinde alınan karara göre vizelerin kalkmasıyla vize ücreti olarak ödenen 3milyon euro ise vatandaşın cebinde kalacak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına müjdeli haberimiz var. Detayhlar haberimizde. AB Komisyonu, Türkiye ile ilgili vize kararını açıkladı.


Buna göre Türklere vize kalkacak, yıl içinde milyar euro maddi destek sağlanacak. This video is unavailable.


Avrupa birliği vize kalkıyor

Müzakere sisteminin ana yapısını “İzleme ve Yönlendirme Komitesi” oluşturur. AB-Türkiye mülteci zirvesinde üzerinde uzlaşılan taslak metne göre, Türkiye için Haziran sonu itibariyle vize. Ana Sayfa » Kıbrıs.


AB’ye vize resti Bu bir lütuf değil, var olan bir haksızlık ortadan kalkıyor. AB’nin ilerleyen günlerde Türkiye’ye daha çok ihtiyacı olacak” dedi.


Nakliyeciler, ihracatın aksamaması için özellikle ilgili bakanlıklardan lobi faaliyetlerine. Akademik Yılı Jean Monnet Burs Programı - Birleşik Krallık Hakkında Bilgilendirme.


Avrupa birliği vize kalkıyor

Bu süreçte daha önce bireysel olarak açılan ve kazanılan davaların. Vize Başvuru Merkezimiz, sizi bu zahmetten kurtarmaya ve zamandan tasarruf etmenizi sağlamaya hazırdır. Form doldurulması, istenen bilgilerin sizden alınarak konsolosluklara. Dünyadaki en büyük serbest seyahat bölgesidir.


Schengen Vize Bilgisi Schengen nedir? AB ile de vize konusunda anlaşmalar yapıldı. Gümrük Birliğini güncellenmesi, vize serbestisinin hayata geçmesi ortak beklentimiz ve hepimiz de yararınadır. Diğer taraftan ilişkilerimiz rehin alan Rum kesimi ve Yunanistan var.


Bu AB için de Türkiye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.