22 Mayıs 2017 Pazartesi

Pasaport uzatma işlemleri

Aşağıda ülkemizde kullanılan pasaport çeşitleri hakkında detaylı bilgi verilmiştir. Siz de kendi durumunuza uygun olan tanımdan hangi tür pasaport çıkarmaya hakkınız olduğunu öğrenebilir ve işlemlerinizi bu doğrultuda gerçekleştirebilirsiniz.


Gri pasaport yenileme işlemleri için de aşağıda vermiş olduğumuz belgeleri ve harç ve defter ücretlerini yatırdığınıza dair dekontu, pasaport yenileme için randevu aldıktan sonra teslim etmeniz gerekmektedir. Akabinde haftalık bir iş gününün sonunda pasaportunuz PTT vasıtası ile vermiş olduğunuz adrese teslim edilir. Vatandaşların sık sık internetten.


Bir cevap yazın Cevabı iptal et.

Yeni pasaport baş vuruşu. Umuma mahsus pasaportlar aylık, yıllık, yıllık, yıllık ve 4-yıllık sürelerle verilir. Bu süreler dolduğunda pasaport yenileme işlemlerinizi aşağıdaki belgelerle birlikte gerçekleştirebilirsiniz. Adım adım başvuru işlemleri, hızlı ve kolayca çıkartmak için tüyolar.


ASKERLİK Askerlik işlemleri, harçları ve gerekli belgeler hakkında bilgi alabilirsiniz. NOTERLİK Noter işlemleri, harçları ve gerekli belgeler hakkında bilgi alabilirsiniz.


Ortalama gün içerisinde pasaport çıkar. Posta yoluyla gönderilen pasaport ise haftanın ardından gün içerisinde adrese ulaşmaktadır.


Bu yüzden mutlaka başvuru adına hafta içi bu işlemleri gerçekleştirmeye dikkat edilmelidir.

Böyle çok daha hızlı ve kısa süre içerisinde pasaport elde edilebilir. Pasaport harçları ne kadar? Süresini belirlerken yine pasaport harçlarını yatırmanız gerekir.


Ayrıca defter bedelini ve gerekli evrakları da işleme koymanız gerekmektedir. Tekrar randevu alarak başvuru yapmanız gerekir. Sizler de pasaportlarınız ile.


Konsolosluk pasaport işlemleri için başvurular şahsen yapılır. Başkası sizin adınıza pasaport.


Bulgaristan pasaport çıkartma, Bulgaristan pasaport yenileme, Bulgaristan pasaport uzatma işlemleri hakkında ayrıntılı ve güncel bilgiler. Yeşil pasaport, diğer pasaportlardan özellikle bordo pasaporttan oldukça farklıdır. Bu nedenle yeşil pasaport yenileme işlemleri oldukça kolaydır. En önemli farkı ise yıl geçerlilik süresinin olması ve daha fazla ülkeye dolaşım hakkına sahip olmasıdır.


Kimlik Numaranız doğrulandıktan sonra işleminize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Pek çok ülke eğer pasaport sürenizin dolmasına aydan az varsa ülke girişinde sorun çıkabilir, seyahatleriniz öncesinde mutlaka gideceğiniz ülkenin konsolosluğundan kontrol etmenizde fayda var. Eğer pasaportununuzun bitmesine aydan az kaldı ise mutlaka pasaportunuzu yenilemeniz lazım.


Zürih Başkonsolosluğuna müracaat etmeniz gerekmektedir. Bütün Türkiye için pasaport randevu tek bir sayfadan verilmektedir.


Nüfus Müdürlüklerinde pasaport ile ilgili işlemleri yapmak için randevu almak zorundasınız. Randevu işlemleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için hemen aşağıda linkini verdiğimiz sayfayı ziyaret ediniz.

Randevuya gideceğiniz günden önceki iş günlerin birinde pasaport harç bedeli ve pasaport defter bedelini yatırmış. Vize Uzatma İşlemleri Nasıl Yapılır.


Benzer şekilde pasaport uzatma işlemlerini de başka bir ülkede yapamazsınız. Vizenizin süresi bittikten sonra bitiş tarihi itibariyle ülkeye geri dönmeniz gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.