24 Mayıs 2017 Çarşamba

Schengen vizesi süresi

Konsolosluğun ek evrak talebinde bulunması. Dünyadaki en büyük serbest seyahat bölgesidir. Shengen vizesi ile ilgili bilinmesi gerekenler. Schengen vizesi süresi haberleri.


Uygun bulunan başvurular da genelikle gün içerisinde karar veriliyor. Birden fazla giriş vizesi. Uzun süreli vize almak ve daha uzun oturum süresi elde etmek için pek çok ipucu var. Bu ise hemen ilk seferde başarılabilecek bir süreç değil.


Schengen vizesi süresi

Ama elbette zaman içinde doğru adımlar atarak uzun süreli vizeler almak hiç zor. Eğer yakın zamanda seyahat planınız varsa uzun süreli vize almayı istiyorsanız başvurunuzdan önce yazımızı okuyun. Sizler için ‘Uzun Süreli Vize Almanın Püf Noktaları’nı derledik. Başvuru sahipleri vize sürelerini belirleyemezken.


Schengen vizesi süresi

Hangi tür vize almanız gerektiğini biliyor musunuz? Olmazsa olmaz "seyahat sigortası" hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Pasaportunuzun geçerlilik süresi kontrol edin.


Temsilciliğimiz seyahatinizde esneklik sağlamayı hedeflemektedir: Gerekli durumlarda seyahatinizde kısa vadeli değişiklikler yapabilmeniz için, vizenizin geçerlilik süresini kalacağınız gün sayısına gün ekleyerek belirlemekteyiz. Bir kaç arkadaşıma bahsettiğimde çok şaşırdılar ve daha önceden böyle birşey yapmadıklarını söylediler.


Ben de o zaman bu konuyu mutlaka blogda. Vize işlemlerinin başarılı bir şekilde yürütülmesi halinde 7-iş günü içerisinde vize başvurunuz sonuçlanmaktadır. Türkiye ve Almanya resmi tatil günleri öncesinde dış temsilciliklerin vize departmanında yoğunluk sebebiyle işlem süreleri uzayabilmektedir. Mümkün olduğunca erken başvuruda bulunmanızı tavsiye ederiz.


Schengen vizesi süresi

Türkiye dışındaki bazı ülke vatandaşları için vize işleminin sonuçlanma süresi gün civarındadır. Başkonsolosluğun iş yoğunluğunun arttığı dönemlerde, özellikle türk ve italyan bayram tatilleri öncesinde vize işlemi için gereken süre uzayabilir.


Artık başvurular altı ay öncesinden yapılabilecek. Ancak schengen vizesinin alındığı ülke hangisi ise ilk yolculuk o ülkeye yapılmalı, daha sonra diğer schengen bölgesindeki ülkelere geçiş sağlanabilmektedir.


Sadece istenen evrakların temin edilmesi vize başvurunuzun onaylanması için yeterli değildir. Her başvuru türüne göre de hazırlamanız gereken evraklar. Eskiden yıllık aldığınız vize süresi aya, aylık alınan vize süresi de aya düştü, yani genelde uzun süreli vize de vermiyorlar.


Yukarı da bunları yazmışsınız, İki yıllık vizem var ve gün çok girişli. Ancak elin Avrupalısı da bizim ülkeye gelince değişiyor. Büyük çoğunluğu konsolosluktan kesinlikle başvuru kabul etmiyor. Böyle durumlarda süreç.


Ancak bu vize sadece başvurulan ülke sınırlarında geçerli olacak ve kalış süresi günü geçemeyecek. Bu uygulamanın özellikle birliğe üye ülkelerin adalarına gidecek turistler için faydalı olması öngörülüyor. Vize, bir yabancının pasaportuna (veya başka bir seyahat belgesine) vize etiketi şeklinde düzenlenir.


Sözlük yazarı "nesilsiz", bu noktada herkesi aydınlatacak bir bilgi paylaşımında bulunmuş. Bu maddelerin tamamını uygulayan ya da her şeyi eksiksiz hazırlayanların uzun süreli vize alacağının garantisi maalesef yok. Vize başvurusu normal koşullarda başvuru işleminin tamamlanmasından sonraki gün içinde sonuçlanır.


DATA Kadıköy, Bursa ve Trabzon şubelerinden yapılan başvurular için iş günü eklemek gerekmektedir. Başvurunun sonucu ile ilgili karar ve vizenin verilme.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.