15 Haziran 2017 Perşembe

Pasaport kaydı

Kayıt için son bir ay içerisinde ülkeye giriş yapmış ve son iki yıl içerisinde başka bir cihaz kaydı yaptırılmamış herhangi bir Türk Vatandaşının pasaportu kullanılabilmektedir. Ticaret Bakanlığı’nın düzenlemesine göre bir kişi yurt dışından yılda cihaz getirebilmektedir.


Aylık maximum telefonunuz açabiliyoruz. Hemde gün içerisinde. Hemen size yapmanız gerekenler listesi gönderiyorlar. Buna göre önce paylaşılan hesap numarasına.

Daha önceden yurt dışından getireceğiniz her telefon için, imei kaydı sonrasında yeni bir telefon getirip pasaport kaydı için gereken yıllık süre ise yıla çıkıyor. Pek çok teknoloji takipçisinin iddiasına göre zaten kayıt fiyatlarına son dönemlerde yapılan artışlar daha da artacak, bir noktada yurt dışından telefon getirip kullanmak imkânsız hale gelecek.


E-Devlet pasaport kaydı işlemini yapmak için öncelikle yurtdışından gelmiş olan cihazınızın IMEI numarasına ihtiyacınız vardır. Bunun yanında cihazı kaydetmek için gerekli olan harcı yatırmış olmanız gerekmektedir.


Ayrıca pasaportunuzun da gün içerisinde ülkeye giriş yapmış olması gerekmektedir. Cihazınızın E-Devlet pasaport. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ’nun ( BTK ) aldığı kurul kararı ile yurt dışından yolcu beraberinde getirilerek kayıt altına alınan cihazların sahipleri, güvenlik ve benzeri diğer gerekçelerle kayıt başvurularının.


Yurt dışına çıkış yapıldığını kanıtlayan pasaportun yanı sıra kimlikle çıkış yapılan Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti seyahatleri de telefon kaydı yapabilmek için yeterli. E-devlet sistemi üzerinde, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yurt dışı giriş-çıkış sorgulama.

Bu işlem sayesinde. Yani hat sahibi ile pasaport sahibinin aynı kişi olması şartı Mayıs ve öncesi yurda giriş-çıkışı bulunanlardan aranmıyor. IMEI kaydı için yurda giriş tarihi üzerinden 1gün.


IMEI Kaydı yaptırmak isteyen kullanıcılar Türkiye’ye giriş yaptıktan sonraki 1Gün içerisinde kendi pasaportları ile IMEI Kayıt İşlemlerini başlatabilirler. Ayrıca aynı pasaportun son yıl içinde başka bir telefona kaydı da olmamalıdır. Yurtdışında Gidiş – Dönüş yapmanız gerekecektir.


Ama bu şekilde yapılan işlemlerde birkaç ay içerisinde tekrar İMEİ Sorunu yaşamanız mümkündür. Ben yurt dışından alınmış bir telefonu pasaport kaydı yaptırdım.


Fakat bugün ile gün olacak telefon açılmadı. E-devlet’ten Imei sorgulama yaptığımda telefon’un kayıtlı olduğu belirtiliyor fakat buna rağmen kullanımda değil bunun hakkında yardımcı olursanız minnettar olacağım. Pasaport Kaydı Yaptırma.


Anlaşmaları bankalara cihaz kayıt harcını yatırmış olmanız gerekmektedir. Bildiğiniz gibi, yurtdışından getirilen telefonları kullanabilmek için pasaport kaydı yapılması gerekiyor. Aksi takdirde getirdiğiniz telefon hafta içersinde kullanıma kapanıyor.


Buna ek olarak cihazın harcını da yatırmanız gerekmektedir. Yapacağınız işlem ve ödemelerin sorunsuz şekilde tamamlanabilmesi adına, ödemeniz esnasında T. Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonu maktu harç tutarı artırıldı.


Kimlik Numaranızı belirtmeyi lütfen unutmayınız. Kullanıcı kaydı için istediğiniz e-posta hesabını kullanın.

Talep üzerine yetkili kurumlar tarafından verilir. Yeşil ve gri pasaport sahipleri Avrupa'ya gitmeden önce kayıt olacak (euro) Avrupa ülkelerine vizesiz seyahat edilebilen yeşil (hususi) ve gri (hizmet) pasaportlara muafiyet sınırlaması.


Telefon numarası ile kayıt. Bulgaristan’dan transit geçişler sırasında dikkat edilmesi gereken başlıca hususlar, VİZE DURUMU Bulgaristan Cumhuriyeti’nin 31. Schengen bölgesi üyesi veya Schengen müktesebatını uygulayan ülkelerde ikamet eden veya uzun süreli ikamet amaçlı.


Ancak cihaz için kayıt yapılıp vergi ödemesi yapıldığında tekrar kullanılabilir. Kayıt yaptırdığınız andan sonraki birkaç gün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.