28 Temmuz 2017 Cuma

Çalışılmadığına dair bildirim

Hastalıktan, iş kazasından, doğumdan v. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan rapor parası alabilme şartlarından birisi de işveren tarafından çalışmazlık girişinin yapılmış olmasıdır. Dair Bildirim Girişi (4A) Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi Uygulamasına Hoşgeldiniz. Bu sürenin altındaki eksik gün bildirimleri de çalışılmadığına dair bildirim için yeterlidir.


Ayrıca işverenler Kanunen bu bildirimi yapmak zorundadır.

SGK çalışamazlık girişi işlemleri. SGK sigortalı çalışanın hastalık durumlarında sağlık hizmetinden yararlanabilmesi için işveren online olarak SGK Vizite giriş sistemi üzerinden bildirim yapabilir. Kodu" alanı Boş geçilemez. Sifresi" alanı Boş geçilemez.


Kullanıcı Girişi: Kullanıcı K. Merhaba, forumu ilk kez ziyaret ediyorsanız buraya tıklayarak kayıt olabilirsiniz. KULLANICI ADINIZLA BİRLİKTE" e-posta atınız. Birden fazla” kutucuğunun işaretlenmesi çalışılmadığına dair bildirim yerine geçmeyeceğinden, işverenlerce Kuruma eksik gün nedeni olarak bildirilen “01-istirahat” dışında kalan diğer eksik gün nedenleri bildirimleri için mutlaka yukarıda belirtilen istirahatli olduğu sürelerde çalışılmadığına dair bildirim ekranından veya aylık.

Sağlık kuruluşu ve işverenin onaylarının uyuşması sonrası işverenin beyan ettiği Aylık Sigorta Prim Bildirgesi’nde de bu raporun dönemi 01-İstirahat koduyla eksik gün olarak beyan edilmiş olmalıdır. Ynt: Çalışılmadığına dair bildirim girişi gunluk surec gecse dahi.


Arkadaşlar elden verilen iş göremezlik raporunu ben aylık bildirgede istirahat gösterdim yine aynı şekilde ek formunu verdim. Ve işlemimi sonlandırdım. Kamu veya özel işyerlerinde çalışan sigortalıların 02.


Söz konusu rapor için çalışılmadığına dair bildirim giriş ekranından manuel veya elektronik bildirim yapılabileceği gibi Ekim ayı APHB de (01-İstirahat) eksik gün nedeni veya “istirahat süresinde çalışmamıştır” kutucuğunun işaretlenmesi de çalışılmadığına dair bildirim yerine geçecektir. Bu bildirimlerden herhangi birinin yapılması gerekli ve yeterlidir.


DUYURU İstirahatli olan sigortalıların istirahatli oldukları dönemde işyerlerinde çalışıp çalışmadıklarının aylık prim hizmet belgesinin son verilme tarihine kadar Kuruma bildirilmesi yönünde Tebliğ değişikliği yapılmıştır. Genelgesiyle yaptığı yeni düzenlemelerle, çalışılmadığına dair bildirim girişi zorunluluğunu büyük ölçüde ortadan kaldırmıştır.


Ancak bu arada, idari para cezası uygulanabilmesi için Kurumca tebligat gönderilmesi zorunluluğu kaldırılmış ve yasal süresinde işgöremezlik raporu gereği çalışamazlık. Son aya ait APHB üzerinde “İstirahat” veya “istirahatli olduğu sürelerde, iş yerinde çalışmamıştır” kutucuğunun işaretlenmesi suretiyle ya da.


Ağustos ayı için aylık prim ve hizmet belgesinde günlük prim bildirilmiş ve ayrıca çalışılmadığına dair bildirim yapılmamıştır. Bu durumda sigortalı adına “çalışmadı” şeklinde bildirim yapılmadığı sürece geçici iş göremezlik ödeneği ödenmeyecektir. Birincisi elektronik ortamda intikal eden raporlar için elektronik çalışmazlık girişi.


Yukarıda hangi menüden ve nasıl yapabileceğiniz anlatılmıştır. A- GENEL AÇIKLAMALAR. Diğeri ise manuel rapor girişi.

Aylık prim hizmet belgesinde eksik gün nedeni olarak geçen kodu ile (istirahat) bildirilen sigortalılar için bu bildirim çalışılmadığına dair bildirim yerine geçer. MADDE – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Biden fazla işyerinde çalışan sigortalı için işverenlerin.


Raporlu olunan dönemde. Kanunun üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında hizmet akdi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılan sigortalılara, iş göremezlik ödeneklerinin ödenebilmesi için işverenlerince istirahat süresince işyerinde çalışılmadığına dair bildirimin yapılması gerekmektedir.


SGK Başkanı Yılmaz, Sri Lanka Heyetiyle Bir Araya Geldi. Bununla birlikte çalışılmadığına dair bildirimin yapılmaması ve sigortalı adına gün prim bildirilmesi veya “01-İstirahat” hariç olmak üzere istirahat süresi ile uyumlu olmayacak şekilde prim bildirilmesi hâlinde geçici iş göremezlik ödeneği, çalışılmadığına dair bildirim yapılıncaya kadar ödenmeyecektir.


Kurumca yetkilendirilen tek hekim veya sağlık kurulu tarafından verilecek istirahatler, örneği Kurumca.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.