Bu tutarı elimizde tuttuğumuz pasaportun kağıt bedeli olarak düşünebiliriz. Kimlik numaranızı girerek online ödeme yapabilirsiniz.
Yurtdışına çıkacak öğrencilerin pasaport alırken ödeyeceği pasaport harç bedelleri aşağıdaki gibidir. TL olarak belirlenmiştir.
En az aylık olmak üzere yıl ve üzeri olmak üzere farklı ücret tarifeleri vardır.
Veznelere nüfuz cüzdanınız ile pasaport harç bedeli ve defter bedelini yatırmak istediğinizi söylemeniz yeterlidir. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen ücretler Resmi Gazete’ de yayınlandı. Yeni dönemde pasaport harcı ve defter bedellerine yüzde 23. Anlaşmalı bankalara gidip yeşil pasaport defter bedeli ödemek istediğinizi söyleyerek işlemlerinizi kısa bir sürede halledebilirsiniz.
Pasaport Harç ve Defter Bedeli. Defter bedeli ve bazı pasaportlar için yaş şartı, bunlara örnek gösterilebilir. Harç Bedellerini Ödeyebileceğiniz Kurumlar. YILI EHLİYET HARCI ÜCRETLERİ.
A1-A2-A sınıfı: 2TL. Kısacası kaç yıl çıkartacağınızdan bağımsız olarak sadece defter bedeli ödemiş oluyorsunuz. Arzu eden vatandaşlarımız ise, pasaport ücretleri ödemesini Maliye Bakanlığı ile sözleşmesi olan aşağıdaki bankalardan.
Yeni pasaport harçları Ocak ayından itibaren geçerli olacak şekilde düzenlenir, bu nedenle eğer ilk kez pasaport almak veya pasaport yenilemek gibi bir ihtiyacınız varsa, takvim yılı değişmeden yapmanızı tavsiye ederim. TL ve alınacak defter bedeli 13TL tutarındadır. Aşağıda anlatacağım pasaport cüzdan bedeli ve pasaport harcı bordo (umuma mahsus) pasaport için geçerlidir, diğer pasaport türleri için ücretler değişkenlik gösterebilir.
Ayrıca pasaportun kaybedilmesi halinde de sadece pasaport cüzdan bedelini yatırmanız gerekmektedir. Normalde pasaport çıkartan herkesin bu ikisini de ödemesi gerekiyor. Geçtiğimiz yıl defter ücreti olarak 13TL alınmıştı yeni yılda bu tutarın da artması bekleniyor.
Bu videoyu izleyemiyo. Yılında pasaport çıkartacak veya yenileme yapacak vatandaşlar, Nufus il müdürlüğünün sitesinden kendileri için en yakın olan şubeden randevu alarak pasaport başvurularını gerçelkleştirebilirler.
Lütfen karıştırılmasın, ayrı özel bir öğrenci pasaportu verilmiyor. Buradan harç ve değerli kağıt bedeli ödeme menüsüne giriş yapılarak ilgili kısımların doldurulması gerekir. Bu yazı harç iadesini geri almak isteyen herkes için geçerlidir. Daha önce pasaport çıkarttıysanız, eski pasaportlarınızı da mutlaka yanınızda bulundurun.
Hak sahibi kişi emekli veya istifa etmiş ise müracaat anında bizzat bulunması gerekmektedir. Nüfus müdürlüğüne pasaport başvurusu yapmadan önce pasaport harç bedeli, pasaport defter bedeli ödediğiniz dekontlarıyla başvurmalısınız.
Yeşil pasaportun avantajı ve farklı ise bir çok ülkeye vize almadan seyahat edebilmeleridir. Bu tür durumlarda ilgili belgelerle, harçlara bakmakla yetkilendirilmiş vergi dairesi müdürlüğünden söz konusu harcın iadesini talep etmeniz gerekir.
Yine ayrıca yukarıda verdiğimiz bankalar, defter harcı ödemesinde de kullanabileceğiniz bankalardır. Süreye bağlı defter harcı yeşil pasaport.
Alınan makbuzların üzerinde mutlaka T. Kimlik Kartı, Aile Cüzdanı, Doğum, Ölüm, Vatandaşlık gibi işlemlerinize ilişkin bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. TL harç bedeli, 1TL defter ücreti alınıyor. TL’sini harç bedeli, 1TL’sini defter ücreti oluşturmaktadır.
Bordo pasaport çıkaracak olanların ödemesi gereken harç bedeli ise pasaport geçerlilik süresine göre değişiklik gösteriyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.