21 Temmuz 2017 Cuma

Ünlü yazarların anı örnekleri

Orhan Veli, Ahmed Arif gibi ünlü edebiyatçılarımızın hayatlarına dair az bilinen ilginç anıları sizin için derledik. Onun için özel hayatları da önemlidir şair ve yazarların. Elmasız yazmam abi” diyen Friedrich Schiller. Weilan Herder ve Goethe ile birlikte, Weimar döneminin en önemli dört şairinden biri olan Schiller, yazarken masasında mutlaka ama mutlaka çürük bir elma bulundururdu.


Soranlara, ara ara bu elmayı koklamanın onu başka diyarlara götürdüğünü, kendisini doğada gibi hissettirdiğini söylerdi. Gençlik Anıları adlı anılar kesitini okurken tarihsel bir perspektif de ediniyoruz kuşkusuz.


Otobiyografi makalemizde sizler için hazırladığımız otobiyografi örnekleri uzun ve kısa olarak sizlerle! Daha fazla örnek için tıklayın.


Bizler de, her iki isteğe de cevap vermiş olmak için hem kısa anı örnekleri hem de uzun anı örnekleri sunmayı uygun gördük. Anı Hatıra Türü ve Örnekleri. Hatıralar genellikle gerçek olaylar üzerine inşa edilmekle birlikte samimilik, içtenlik hatıralarda aranan başlıca niteliklerdir. Sait Faik, Haldun Taner, Oğuz Atay, Yaşar Kemal, Tomris Uyar ve Orhan Kemal başta olmak üzere Türk öykücülüğünün en değerli isimlerini ve çok değerli hikayelerini derledik.


Necip Fazıl Kısakürek. Yazarların Anıları. Edebiyatımızın İlkleri. This site was designed with the. Ekleyen: DersTurkce. MAKALE NEDİR NİÇİN YAZILIR? Bilim, sanat, kültür gibi konularda bilgi verme amaçlı ve ayrıca bir fikri ortaya koymak ya da savunmak gayesiyle yazılan yazılara ve aynı yazarın kişisel düşüncelerini, görüşlerini de yansıttığı gazete ve dergi yazılarına da makale denir.


Kitapta, Vedat Günyol’dan Ümit Yaşar Oğuzcan’a, Cemal Süreya’dan Cemil Meriç’e, Asım Bezirci’den Nazlı Eray’a kadar pek çok ünlü yazarın mektupları yeralıyor. Sevgili Attila, Kasım tarihli mektubunu aldım. Yargıların o kadar katı, dar ve kesin ki.


Günter Grass – Soğanı Soyarken Eskiden olduğu gibi bugün de, üçüncü tekil şahsın arkasına gizlenmek geliyor içimden: Neredeyse on iki yaşındaydı, ama hala annesinin kucağına oturmaya bayılıyordu, o arada şunlar şunlar başladı ve bitti. Anı ( Hatıra ) Türü Tarihi Gelişimi,Çeşitleri Ve Anı Örnekleri 11.


YORUMLARINIZI PAYLAŞIN : Yapılan Yorumlar. Anı yazma geleneği, Tanzimat döneminde, kimi devlet adamlarında batıdaki meslektaşlarına olan özentiden başlamış ve giderek günümüze kadar gelmiştir.


Anı, yazarların mesleklerine ve yaşamdaki eğilimlerine göre siyasi, edebî, askerî ve sosyal, sportif bir içerik taşıyabilir. Shakespeare ilk sırada yer alıyor.


Kişilerin birebir yaşadıkları ya da tanık oldukları olayların üzerinden belirli bir süre geçtikten sonra kaleme alınmalarıyla oluşan eserler, anı türünde yer alır. Yaşanmışlıkları içerdiği için gerçeklik barındıran bu metinler geçmişe ışık tutmaktadırlar. Biz de sizler için bu türde yazılmış en iyi anı kitaplarından bir okuma listesi hazırladık. Anılar, ya günü gününe tutulan notlar hâlinde ya da sonradan hatırlanmak suretiyle yazılır.


Dünyaca ünlü Şilili komünist şair Neruda‘nın siyasi sebeplerle sürgünde yaşamak zorunda kaldığı bir adada, ona mektuplarını taşımakla görevli postacıyla kurduğu dostluk etrafında gelişir film. Neruda’nın bizzat senaristleri arasında yer aldığı filmde kendisini, Philippe Noiret canlandırır.


Söyleşi, herhangi bir yazarın, bir konu ile ilgili duygu ve düşüncelerini sanki karşısında başka biri varmış da onunla sohbet ediyormuş gibi anlattığı yazı türüdür. Milliyet Sanat’a uğradım. Fethi Naci Eleştiri Günlüğü’nü yollamış.


TV’de, sekiz otuz haberlerinde, birden, Edip Cansever’in ölüm haberi verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.