28 Ağustos 2017 Pazartesi

Koruyucu aile deneyimleri

Bu araştırma koruyucu aile deneyimiyle birlikte, aile sisteminde yaşanan değişimleri aile sistemleri teorisi çerçevesinde, aile yapısında ve kişilerarası ilişkiler bağlamında incelemeyi amaçlamakta ve bu doğrultuda koruyucu aile hizmetinin geliştirilmesinde aile işlevselliğine odaklanmaktadır. Nitel desende hazırlanan bu araştırmanın özneleri benzeşik örneklem.


Koruyucu aile olmak için gereken evraklar arasında T. C kimlik numarası beyanı, bir adet vesikalık fotoğraf, öğrenim durumu belgesi, gelir ve sigorta durumunu gösteren belge, adli sicil belgesi, temel aile eğitim belgesi (varsa), sağlık durumu belgesi, aile bireylerinin bağımlılığının olmadığını gösteren belge bulunmaktadır. Evli çiftlerin aile olmak için başvuru.


Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı çatısı altında hizmet veren koruyucu aile hizmeti bu nedenden ötürü kurulmuştur. Tabi başvuru yapmanız hemen çocuk olmanıza hak kazanacağınız anlamına gelmiyor.


Hem sizin hem de koruyucu ailenin yayına verilecek çocuğun uygun olup olmadığı dikkatli bir şekilde araştırılmalıdır. Bunu başaran kişilere koruyucu aile ödemesi. Bu aşamaların sonucunda, koruyucu aile eğitiminden geçmiş, adli sicil kaydı bulunmayan ebeveynlerin belirlenmesi yoluyla çocukların güvenli bir ortamda kalmaları güvence altına alınmaktadır.


Bakıldığında çocuk açısından oldukça önemli olan koruyucu aile, çocuğun daha iyi sosyalleşmesini sağlayarak aileye gereksinim duymakta olan çocukları toplum içerisine kazandırmış olurlar. Kayseri (2koruyucu aile yanında 2çocuk), Adana (1koruyucu aile yanında 2çocuk), Kahramanmaraş (1koruyucu aile yanında 1çocuk), Tekirdağ (1koruyucu aile yanında 1çocuk) Afyon (1koruyucu aile yanında 1çocuk) Hatay (1koruyucu aile yanında 2çocuk) ön plana.


Ayrıca çocuk kendi soyadını taşır, koruyucu aile velayetini alamaz. Bu durum, koruyucu aile kurumunun hukuki niteliğinin belirlenmesinde ve koruyucu aile hizmetinin yaygınlaştırılmasında bir takım sorunlara neden olmuştur.


Koruyucu aile deneyimleri

Merhabalar hanımlar bi süredir koruyucu aile olmak için başvuru yapmayı düşünüyorum. Eşim önceleri çok net bi şekilde karşı çıkıyordu bu düşünceme ama benim çok istediğimi anladığı için şu aralar daha ılımlı bakmaya başladı.


Koruyucu aile deneyimleri

Aranızda koruyucu aile olan var mı. Bu süreç nasıl işliyor. Olduğum yerde takılı kalmış durumdayım. Rica ediyorum bana yardım edin.


Ama hem bekleme süresi uzun, hem de tek başıma gelirim her. Evlat edinmek aslında öncelikle en çok yapmak istediğim şey. Yönetmelikte yer alan bilgiye göre ailesinden çeşitli nedenlerden dolayı uzakta kalmış çocuklara bakmak için devlet çocuğu bir aileye verir.


Ailenin bu çocuğa kendi evladıymış gibi bakması gerekir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, korunmaya muhtaç çocuklar için başlatılan koruyucu aile seferberliği, ülke sınırlarını aşıp savaş mağduru çocuklara uzanan bir iyilik hareketine dönüştü – Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de bulunan yabancı uyruklu ve büyük bölümü savaş mağduru.


Birisi koruyucu bir ebeveyn olduğunda ya da bir çocuğu evlat edindiğinde, genellikle zor davranışları yönetebilecek bir. Dünya genelinde bir çok aile çocuklarının bakımını, eğitimini ve türlü sebepler ile üstlenmekte zorluk çekmektedir.


Burada koruyucu aileler devreye girerek bu çocukların herhangi bir neden ile kendi ailelerinin yanında bakımları, eğitimleri ve yetiştirilmeleri gerçekleştirilmemesi durumunda belli bir süre ile ücret karşılığında sorumluklarını üstlenmektedirler. Aslında koruyucu aile hadisesi bir sosyal sorumluluk. Herhangi bir sebeple ailelerinin yanında değil de devlet himayesinde olan çocuklar geçici bir süre için (kalıcı da olabiliyor) şartlara uygun ailelere veriliyor.


Kartepe Belediyesi yavru kediye yuva buldu. Seminer kapsamında Halkla İlişkiler Programı öğrencilerinin hazırladığı, “Yetiştirme Yurdunda Çocuk Olmak” kısa filmi ve sokak röportajı çekimleri gösterilecektir. Bu deneyimlere dayanarak, koruyucu bakım olası ve uygulanabilir bir sistem sunar.


Kendilerini tamamlanmış hissetme yetenekleri bu konuda biraz da koruyucu aileye bağlıdır. Bakanlık, koruyucu aile modelini Avrupa’dan örnek alarak baştan sona yeniledi.


Hedef koğuş sisteminin sona erdirilmesi. Bu kapsamda koruyucu aile normal, uzmanlaşmış ve geçici olmak üzere üçe ayrılacak. Suça bulaşmış çocuklar eğitimden geçirilmiş uzman koruyucu aileler yanında kalacak. Bu ailelere çocuğun bakımı.


Koruyucu aile deneyimleri

Bir aile hekiminin salgın deneyimleri. Yukarıda sözünü ettiğim durumların gerçekleşmesi durumunda koruyucu aile kurumu devreye giriyor. Devlet desteği ile birlikte koruyucu aile olan bireylere de bir miktar koruma ücreti veriliyor.


Bu ücret çocuğun aylık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.