27 Eylül 2017 Çarşamba

Adli sicil kaydı talep dilekçesi

Fakat adli sicil kaydı dilekçesi bizzat talep eden kişi tarafından elden verilmek zorundadır. Bazı durumlarda ise bu zorunluluk ortadan kalkabilir. Adli sicil belgesi cumhuriyet başsavcılığından talep edilir. Not : 1- Dilekçe ile birlikte nüfus cüzdanı aslını ibraz etmek mecburidir.


Bir hafta içinde alınmayan dilekçeler iptal. Resmi ve özel yapacağım herhangi bir işlemde hak kaybına ve mağduriyete yol açmaması için adli sicil kaydında görülen sabıka kaydımın silinmesini talep ediyorum.


Adli sicil kaydı talep dilekçesi

ADALET BAKANLIĞI ANKARA ADLİ SİCİL İSTATİSTİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE ADLİ SİCİL VE ARŞİV KAYDININ SİLİNMESİNİ TALEP EDEN : A Soya TC Kimlik No, Adres TALEP. Yukarıdaki dilekceyi doldurup adli sicil mudurlugune vermeniz gerekiyor (ankarada sihhiye adliyesinin alt katinda) Şaban taşkıran - 20. Sabıka kaydımı nasıl alırım. Adli Sicil Kaydı Nedir, Adli Sicil Kaydında Görünen İlamlar.


Kesinleşmiş mahkeme ilamına dayanarak kişiler hakkında verilen ceza ve güvenlik tedbirlerinin belli bir kayıt altına alınması işlemi “ adli sicil kaydı ” olarak nitelendirilmektedir. Diğer bir ifadeyle adli sicil kaydı için “sabıka kaydı ” terimini de. Bu hizmeti kullanarak Adalet Bakanlığı tarafından verilen adli sicil kaydı bilgilerinize erişebilirsiniz, bilgilerinizin bir kopyasını alabilir ve işlemlerinizde kullanabilirsiniz.


Bu nedenle adli sicil arşiv kaydımın silinmesi için başvurmak zorunluluğu doğmuştur. Etiket: adli sicil kaydı talep dilekçesi. Bu bağlamda adli sicil kaydı dile. Peki bu neyi ifade ediyor?


Hakkımızda idari veya adli olarak herhangi bir işlem yapılması durumunda bu cezai durum bir netice doğuruyor ve. Sonuç ve İstem : Yukarıda belirtilen ve ekli adli sicil belgesinde de açıkça görülen, adli sicil kaydının mümkün olan en kısa zamanda silinmesini ve sonucundan tarafımıza bilgi verilmesini talep ederim.


SONUÇ : Açıklanan nedenlerle, yukarıda belirtilen mahkumiyetime ilişkin adli sicil kaydımın silinmesine karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim. ADLİ SİCİL YA DA TOPLUMUMUZDA YAYGIN KULLANILDIĞI ŞEKLİYLE SABIKA KAYDI NEDİR?


Kişilerin kesinleşmiş ceza, güvenlik tedbiri ve mahkûmiyetine ilişkin bilgilerin tutulup saklandığı kayıtlara adli sicil kaydı veya sabıka kaydı denir. A dli sicil kaydı yahut halk arasında bilinen adıyla sabıka kaydı, kesinleşmiş mahkeme hükmüne dayalı olarak, kişiler hakkında ceza ve güvenlik tedbirlerine ilişkin bilgilerin yer aldığı, “ adli sicil ” olarak adlandırılan sistemde bulunan kayıtlardır.


Kişi on beş yıl geçmekle birlikte, yasaklanmış hakların geri verilmesine ilişkin süreler dahilinde, bu durumu engelleyecek bir adli sicil kaydına sahip ise, her halükârda otuz yılın. CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA. Bu kayıtlar halk arasında sabıka kaydı olarak bilinen adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydından oluşur.


Adli sicil kaydı talep dilekçesi

Bu iki kayıt arasındaki farktan kısaca bahsetmek gerekirse adli sicil kaydı infazı tamamlanmamış sonuçları devam eden kayıtları içerirken, adli sicil arşiv kaydı infazı tamamlanmış etkisi ortadan kalkmış kayıtları içerir. Herhangi bir yere iş için müracaat ettiğimde, adli sicildeki süresi dolmuş olan kayıtlarım adli sicil belgesinde görüldüğünden iş müracaatım reddedilmekte, netice itibariyle bu kayıtlar hak kaybına neden olmaktadır.


Adli sicil kaydı talep dilekçesi

Yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları ile Türkiye’de ikamet etmiş ve haklarında sabıka kaydı talep edilen yabancılar adli sicil kaydı istemine ilişkin dilekçe’yi doldurup imzalayarak,hangi yabancı dilde cevap istediklerini de belirtmek suretiyle,nüfus kağıdı suretleri ile birlikte bulundukları yer Konsolosluğu vasıtasıyla başvuruda bulunabilirler. Hak kaybına ve mağduriyete yol açmaması için adli sicil kayıtlarımın silinmesini talep etmem gerekmiştir.


Bu nedenle sabıka kaydımın silinmesi için başvurmak zorunluluğu doğmuştur. Bu nedenle müvekkilin adli sicil arşiv kaydında bulunan söz konusu kaydının silinmesini talep etme gereği doğmuştur.


STEM VE SONUÇ : Yukarıda arz ettiğimiz nedenler müvekkile ait adli sicil arşiv kaydının silinmesi ve neticeden tarafımıza bilgi verilmesi saygılarımızla bilvekale arz ve talep olunur. Kamu ve özel sektörde işe giriş başvurularında büyük bir oranda adli sicil kaydı talep edilmektedir. Bunun yanı sıra dernek ve vakıfların üyelik şartnamelerinde adli sicil ve adli sicil arşiv kaydının olmaması yer almaktadır.


Aynı şekilde şikayetten vazgeçme, etkin pişmanlık, ceza zamanaşımının dolması ve genel af halinde de adli sicil kaydı silinir. Adli arşiv kaydı ise üzerinden yıl geçmekle silinir.


Cezanın infaz edilmiş olmasına veya.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.