Pasaport yenileme işlemleri. Umuma mahsus pasaportlar aylık, yıllık, yıllık, yıllık ve 4-yıllık sürelerle verilir. Bu süreler dolduğunda pasaport yenileme işlemlerinizi aşağıdaki belgelerle birlikte gerçekleştirebilirsiniz.
Yeni alacağınız pasaporta eski pasaportunuzun süresi ilave ediliyor. Defter değiştireceğiniz için hem defter bedeli hem de ne kadar süre ilave edecekseniz o kadar süre için harç ödemeniz gerekiyor.
Daha önce pasaportu olan ancak süresi dolan vatandaşlar için pasaport yenileme için gereli evraklar ve yapılması.
Eğer pasaportununuzun bitmesine aydan az kaldı ise mutlaka pasaportunuzu yenilemeniz lazım. Yeşil pasaport, diğer pasaportlardan özellikle bordo pasaporttan oldukça farklıdır. Bu nedenle yeşil pasaport yenileme işlemleri oldukça kolaydır. En önemli farkı ise yıl geçerlilik süresinin olması ve daha fazla ülkeye dolaşım hakkına sahip olmasıdır.
Artık önceden olduğu gibi eski pasaportların süresini uzatmak gibi bir durum söz konusu değil. Süresi biten pasaportların yerine, tıpkı sıfırdan pasaport alır gibi işlem yapılıyor. NOT:Başvuru esnasında anne,baba ve çocuk birlikte gelmelidir. Gri pasaport yenileme işlemleri için de aşağıda vermiş olduğumuz belgeleri ve harç ve defter ücretlerini yatırdığınıza dair dekontu, pasaport yenileme için randevu aldıktan sonra teslim etmeniz gerekmektedir.
Akabinde haftalık bir iş gününün sonunda pasaportunuz PTT vasıtası ile vermiş olduğunuz adrese teslim edilir.
Başvurudan sonra yeni pasaportunuzun elinize ulaşma süresi haftadan fazla sürmemektedir. Olurda evde kimse olmadığı için pasaportunuz elinize geçmezse Nüfus Müdürlüğü’ne giderek teslim alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Tüm pasaportların defter bedeli 1TL’dir. Sık sık seyahat ediyorsanız yıllık pasaportu tercih etmeniz defter parasını bir kereye mahsus ödemenizi sağlar.
Ayrıca pasaport harç bedeli fiyatı da uzun vadede daha uygun hale gelir. TC kimlik numarası ve başvuru sahibinin kimlik bilgileri girilerek alınacak olan pasaport randevusu ile şahsen yapılır.
Konsololuk randevu sayfasından randevu alırken her pasaport için ayrı ayrı randevu alınır. Randevusuz gelenlerin başvuruları kabul edilmiyor. Londranın yolunu tuttum.
Tavsiye olarak yıllık pasaport çıkarmanızı önerebiliriz. Hem defter ücretini hemde pasaport yenileme ücretini uzun bir süre ödememiş olursunuz. UMUMA MAHSUS PASAPORT İŞLEMLERİ.
Gelir İdaresi Başkanlığı kapsamında belirlenen pasaport yenileme ve pasaport çıkarma harç ücretleri, defter bedeli de eklenerek tahsil edilmektedir. Talep edilen pasaport süresine ve pasaport çıkarma sebebine göre, alınan toplam harç bedelinin tutarı.
Bu belgelerle birlikte bize kendiniz başvuru yapabilirsiniz. Yeni pasaport almanız durumunda eski pasaportunuzun vize sayfalarına iptal kaşesi tatbiki yapılmadan pasaportunuzun diğer sayfaları iptal edilerek tarafınıza verilebilmektedir.
Bu itibarla, yeni pasaportunuz ile iptal edilen eski pasaportunuzu aynı anda taşıyabilmeniz ve eski pasaportunuzdaki süresi bitmemiş vizeleri kullanabilmeniz mümkün bulunmaktadır. Fakat İstanbul için önemli bir husus var.
Eğer eski tip pasaport kaybedilmiş ya da yenilebilmesi için ise bunun için mutlaka ve mutlaka vatan caddesinde bulunan pasaport şube müdürlüğe.
Eski bürokratların kullandığı bir pasaport çeşididir. Pek çok ülkeye vizesiz veya sınır kapısından vizeyle g. Benzer sürede kadro derecesiyada olan memurlar da yeşil pasaport alabilmektedirler.
Bu durumlarda pasaport yenileme işlemini yapmış olmanız gerekir. Aynı işlemleri yapmanız gerekir sadece ek olarak eski pasaportunuzu da yanınızda götürmelisiniz. Gri pasaport tıpkı yeşil pasaport gibi devlet memurlarına çeşitli işlemler için verilmiş olan geniş kullanım alanları bulunan bir pasaport türüdür.
Bu arada başvuru sahibinin son pasaport veriliş tarihinden sonra, Alman vatandaşlığını kaybetmiş olup olmadığına ilişkin hususlar da araştırılmaktadır. TL olarak belirlenmiştir. Defter bedeliyle birlikte 46TL ödenmesi gerekmektedir. TL’dir ve defter harcı ile beraber 65TL ödeme yapılması gerekmektedir.
Peki şimdi eski soyadımızın kullanıldığı evrak dağcıklarıyla ne yapacağız? Evlenince erkekler sadece kimliğini değiştirirken kadınların onlarca belge değiştirmesi gerekiyor.
Kimlik, pasaport, ehliyet, banka kartları, mesleğe özel düzenlenmiş kartlar (mesela benim için baro kartı) İşin yoksa hepsini değiştirmekle uğraş dur. Eski nüfus cüzdanınızı yanınızda götürmeniz gereklidir.
Bir adet biyometrik fotoğraf (son ay içinde çekilmiş olmalı). Bu ücret değerli kağıt bedeli olarak alınmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.