23 Ekim 2017 Pazartesi

Salah birsel günlük örneği

Ortaöğrenimini İzmir’de Saint Joseph Fransız Okulu ve İzmir Erkek Lisesi’nde tamamladı. O moda sürdükçe yaşar, son­ra unutulur, daha da kötüsü anlaşılmaz olur. Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’ne geçmiştir. Hille yolu Kerbela’ya gider iken geçtiğim Müseyyib yolu, Müseyyib’e varmaksızın “İskenderiye Hanından sol tarafa ayrılır.


Nurullah Ataç, yazılarının başlığını "Günce" olarak koyar ve bu deyişi edebiyat tarihimize kazandırır.

Günlüğün olduğu yerde herkes sustuğundan, yazan devleşir. Bazen de bütün çaresizliğiyle okurunun karşısındadır. Günlük tutmak, işte bu duygudadır. Bir şey söylemek zor.


Haziran Hacer hanım geldi ansızın. Kendini bulma yolunda Mallarme, Valery ve Süperville gibi Avrupalı birçok ünlü şairi okur. Geçen yaz son geldiğinde, hastaydı zaten: çarpıntı, damar sertliği, gerginlik.


Anı ile günlük çoğu zaman karıştırılmaktadır.

Adalet Ağaoğlu’nun ‘dert dökme defterleri’ Usta romancımız Adalet Ağaoğlu’nun geçtiğimiz haftalarda iki kitap halinde yayımlanan günlükleri hem yayın dünyasındaki en ‘taze’ günlükler olması hem de yakın entelektüel tarihimize ışık tutması bakımından önem taşıyor. Sakalımı tıraş etmek için aynanın karşısına geçtim.


Radyoda yine bir türkü: “Kekliği düz ovada…” Birden her şeyi unutarak ellerimi, gözlerimi, kaşlarımı oynatmaya başladım. Veriler doküman incelemesi tekniğinden faydalanılarak elde edilmitir. KOLYELİ YEŞİL PAPAĞAN- SALAH BİRSEL. Kişilerin yaşadıkları olayları günü gününe yazmasıyla oluşan edebî türdür.


Bu kez tersi olacak. Etiket: salah birsel günlük örneği. Malumunuz zamanımızın âdeti, eserlere acayip isimler koyarak farklı olunduğunu ispat eylemek. Metindeki bazı sözcüklerin anlamları: imge: Zihinde tasarlanan ve gerçekleşmesi özlenen şey, düş, hayal, hülya.


Yavuz’un defteri. Ankara’da uzun yıllar yaşadıktan sonra İstanbul’a yerleşti. Uluslararası İstanbul Şiir Festivali bu yıl Çağdaş Romanya şiirine odaklanacakmış.


Türk şairin katılacağı festivalde öne çıkan Türk şairler şöyle: Ataol Behramoğlu, Betül Tarıman, Egemen Berköz, Eray Canberk, Gülten Akın, İbrahim Tenekeci, Nilay Özer, Oya Uysal, Şeref Bilsel. Ben daha önce hiçbir kitabını okumamıştım. Keşke daha erken tanısaymışım.


Halikarnas Balıkçısı: Mavi Sürgün.

Oktay Rıfat: Şair Dostlarım. Meşhur kişilerin yazdığı günlükler belge niteliği taşır. Saat 16’da Bostancı’da, istasyon Kahve- si’nde buluştuk.


Cuma olduğu için Barlas Özarıkça, Meh­ met Zaman Saçhoğlu, Ahmet Köksal, Müs­ lim Çelik de geldi. Download books for free.


Divan edebiyatındaki “vakayinameler” bir tür günlük sayılır. Kimi roman ve hikâyelerde “ günlük ”, bir anlatım biçimi olarak kullanılabilir. Birsel : free download.


Anlatımda “iç konuşma” tekniğinden yararlanılır. Kimi öykü ve romanlarda günlük, bir anlatım yöntemi olarak kullanılmıştır.


Anı geçmişe, günlük ise şimdiye ve geleceğe dönüktür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.