3 Aralık 2017 Pazar

Tutanak nedir

Diğer resmi belgelerde olduğu gibi hazırlanan tutanağın da. Bilgisayar ve daktiloda yazılabileceği. Tutanak Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler.


Vuku bulan bir olay ya da durum karşısında, yapılan işlemler sonucunda elde edilen bilgi ve belgelerin belirli bir düzen içerisinde, anlaşılır bir dille yazılı olarak tanzim edilmesine tutanak denir. Herhangi bir olay ya da iş sonucunda yapılan şeylerin, elde edilen bilgiler, belgeler ve düşüncelerin belirli bir düzen dahilinde yazılı olarak tanzim edilmesine tutanak ( = zabıt, tutulga, zabıtname, mazbata) denir.


Okuma yazma bilmeyen varsa parmak bastırılmalıdır.

Bkz: Dilekçe Nedir ? Sınıf Türk Dili ve Edebiyat ı, Mektup ve E-Posta, Türk Dili ve Edebiyatı. Türk dili ve edebiyatı müfredatına yeni eklenen tutanak konusuyla ilgili bilgi vereceğiz.


Bir olay ya da durumu tesbit etmek amacıyla düzenlenen ve ilgililerin imzasını taşıyan belgeye tutanak denir. Trafik kazası veya benzeri durumlarda, durumun tespiti yapılarak kayıt altına alınması için tutulur. Genel olarak toplumumuzda tutanakları sadece memurların tutabileceği gibi bir ön yargı mevcut olsa da, başından geçen sıkıntılı olayları belgelendirmek amacıyla herkes tutanak tutmakta özgürdür.


Belgelenmesi gereken bir durumu tespit edenler tarafından hazırlanıp imzalanan belgeye tutanak veya zabıt denir. Olayın ya da işlemin gerçekleşme tarihi, olayın gerçekleştiği yere ait adres bilgisi, ilgililerin açık kimlik bilgileri, adres ve telefon bilgileri, imzaları eksiksiz olmalıdır.

TUTANAK, bildiğimiz üzere her anlamda yazılı kanıt olarak geçer ve genel itibari ile cezai yaptırım için şirket yetkilileri bu anlamda tutanak altına imza atarlar. Tabi ki işveren ve işçi haklarını gözetmek devletin en büyük sorumluluklarından birisidir. Akağıt tutanak yazmak için en ideal kağıttır.


Bu konuda önemli olan husus kağıdın üstten ve alt kısmında 2. CM boşluk bırakılmasıdır. Bir toplantıda yapılan konuşmaları, önerileri ve alman kararları veya bir olayın meydana geliş şeklini, nedenlerini ve sonuçlarını göstermek için düzenlenen yazılı belgelere tutanak denir. Peki nedir bu ıslak imzalı resmi tutanak, ıslak imzalı seçim tutanağı ne demek?


Hemen yazımıza başlayalım. Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve birçok dilde anlamı. Yazacağınız yazının büyüklüğüne göre Ayada Aboyutunda çizgisiz kağıda yazılır.


Ancak tercihiniz Aolmalıdır. Kağıdın kenarlarından, üst ve alt tarafından 2. Kiracı bu tutanak sonrası evinin anahtarını ev sahibine teslim edebilir. Benzer şekilde taşınma talebinden bulunan kişi de nakliye şirketi ile anahtar teslim tutanağı imzalayabilir.


Bunun her iki taraf için ne gibi faydası var, aşağıda açıklıyoruz. Türkçe sözlük anlamı veya tanımının kısaca açıklandığı bu ne demek ve nedir sayfasında, ayrıca tutanak teknik teriminin Hukuk, Bilişim, Gramer, Kütüphanecilik kategorilerindeki anlamlarına ve tutanak ile ilgili toplam kelime, teknik terim, birleşik kelime, atasözü, isim, deyim ve.


Bulmaca oyunlarında sıkça gelen TUTANAK anlamı ve bulmaca cevapları için sayfamızı ziyaret edin.

Online Bulmaca Sözlüğü sitesi. Bir toplantı ve duruşma ile sorgulama sonunda düzenlenen resmî nitelikli tutanak. Meclis, kurul, mahkeme vb. Sonraki hikaye İntikal Nedir ? Muhtelif toplantılarda yapılan konuşmaları söylenen sözleri herhangi bir olayın şekil ve sonuçlarını bildiren imzalı yazılara tutanak denir.


Toplantıya katılanlar, toplantı sonunda tutanağın altını imzalarlar. Siyasal ya da yönetsel kurullarda, ortaklıklarda, dernek kurullarında ve kimi önemli toplantılarda yapılan görüşmelerin, alınan kararların, yargılamada yapılan işlemlerin, yanların istemlerinin ve öteki konuların kaydedildiği, ilgili kişiler, tanıklar ve görevlilerce imzalanan belge.


Tramer kaza tutanağı sorgulama işleme sadece anlaşmalı kaza tespit tutanağı tutulan kazalarda yapılabilmektedir. Trafik polisleri tarafından tutulan tutanaklar resmi olduğu için sorgulamalarda çıkmamaktadır.


Tutanağı süratli yazan birisi yazmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.