25 Ocak 2018 Perşembe

Bordo pasaporta vizesiz ülkeler

Bordo pasaporta vize istemeyen ülkeler, kendi içerisinde birkaç gruba ayrılmaktadır. Bunlardan bir kısmı, kişilerin sadece nüfus cüzdanları ile giriş yapabileceği ülkelerden oluşurken diğerleri de kimlik kartı ya da sadece vize ile gidilebilecek ülkelerden oluşmaktadır.


Bunları ayrı ayrı ele alacak olursak şu sıralamayı yapabiliriz. Bu ülkelere direk vizesiz giriş yapabilirsiniz yada vizeyi sınır kapısında alabilirsiniz.


Bazı ülkeler için ise internet üzerinden vize alabilirsiniz.

Bu yazımızda bordo pasaporta (umumi pasaport) vize istemeyen tüm ülkeleri kıtalara göre listeliyoruz. Belarus: güne kadar vize istemiyor. Bosna-Hersek: 1gün içinde günü geçmeyecek şekilde vizesiz seyahat edebilirsiniz.


Yazımızın devamında sizlere vizesiz gidilen ülkeler listesinde hazırladık. Ancak Avrupa ülkelerine vizesiz giriş imkanı bulunmuyor. Onu da almak biraz zor baştan belirtelim.


Bunun için bordo pasaport vizesiz ülkeler yazımızı ve ülkelerin vize uygulamaları yazımızı okumanı öneriyorum.

Aynı zamanda kapıda vize veren ülkeleri ve en güzel ülkeleri de bulabilirsiniz. Online vize veren ülkeleri de listede belirttim. Vizesiz seyahat etmenin keyfini çıkar! Bu liste umuma mahsus yani bordo pasaport ile vizesiz gidilen ülkeler listesini içeriyor ve ülkeleri alfabetik sıraya göre yazdım.


Aşağıdaki ülkelerin hemen hepsi aynı zamanda yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler aynı zamanda. Dünyanın öteki ucu. Kaç kez filmlerde, dergilerin kapaklarında gördüğüm, rengarenk. Hemen tıkla yeşil pasaportla gidebileceğin ülke ve şehirleri öğren.


Geldik bordo pasaportlular olarak en çok özendiğimiz (en azından bizim özendiğimiz diyelim) pasaport türü olan yeşil pasaportun vizesiz dünyasını sizlerle buluşturmaya. Avrupa ülkesine vizesiz giriş hakkı bulunan bu pasaport için listemiz haliyle kalabalık. En güncel haliyle ve tabi ki yine alfabetik olarak aşağıda bulabilirsiniz.


KITA KITA YEŞİL PASAPORTA VİZESİZ ÜLKELER ( BORDO PASAPORT DAHİL) Ülkemizden vize istemeyen ülkeler listesini, Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler sayfamızda listelemiş, üstüne vizesiz gidilen en güzel ülkeler yazısı ile ülkeyi bonuslarıyla derlemiştik. Yeşil Pasaporta Vize İstemeyen ve İsteyen Ülkeler Listesi 09. Cansu Bingöl - 267OKUNMA.


Yeşil pasaport sahipleri o ülkelere de zevkle ve vizesiz seyahat edebiliyorlar.

Daha önceden Umuma Mah. Güney Amerika’daki neredeyse bütün ülkeler bizden vize istemiyor. Hangi ülkeler ne tür pasaporta vize istiyor? Cape Verde: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabi.


Cezayir: Normal Bordo Pasaport sahipleri için vize var. Gerek bordo gerekse yeşil pasaporta vize isteyen ülkeler hepimizi evrak toplama derdi ile uğraştırıyor ne yazık ki. Aslında çoğu ülkeye yeşil pasaport ile vizesiz gidilebiliyor. Ama yine de bazı ülkeler Türk vatandaşlarına vize uyguluyor.


Avrupa, Asya, Amerika, Afrika ve Okyanusya(Avusturalya) olmak üzere tüm kıtalarda Türk vatandaşlarının Umuma Mahsus Pasaporta ( Bordo ) vize istemeyen ülkeler listesi yeni yılda. Aşağıdaki listedelerde yer alan yeşil pasaport vize uygulamaları turistik amaçlı seyahatler için geçerli. Eğitim, uzun süreli ikamet gibi farklı durumlar için gideceğiniz ülkeden uzun süreli vize almanız.


Vize istemeyen ülkeler arasında yer alan Karadağ’a seyahat edecekseniz bordo ya da yeşil pasaporta sahip olmanız bir şey değiştirmez. Bu, genellikle ay ile ay arasında değişebiliyor.


Bunu bir yıla çıkartanlar bile var. O yüzden tatil planları yapmadan bu detayı mutlaka öğrenmenizde fayda var.


Gri pasaporta vize istemeyen ülkeler özellikle görev amacıyla belli bir dönem yurtdışında kalması gereken kişilere avantaj sağlayan bir uygulamadır. Gri pasaport, yeşil pasaport alma hakkı bulunmadığı halde yurtdışında belli bir süre görev yapacaklara verilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.