20 Şubat 2018 Salı

Bulgaristan klarnetçileri

Bulgaristan Omurtak Klarnet ustasindan bir Ziyafet. Birçok ülkede tatlı biber resmen ’Bulgar’ olarak bilinir. Biz piyasadaki en iyi ikinci el araç seçmenize yardımcı oluruz.


Batıda Sırbistan ve Kuzey Makedonya, doğuda Karadeniz, kuzeyde Romanya, güneyde Yunanistan güneydoğuda Türkiye ile çevrilidir. Klarnet Virtüözü Hüsnü Şenlendirici, Bergama-Kınık arasında yer alan Dündarlı köyünde satın aldığı çiftlikte düzenlediği klarnet kampında dünyaca ünlü klarnet sanatçıları ile klarnet ve müzik meraklılarını ağırlıyor. Bu klarnetin Batı da şu an çok fazla talep görmemesinin nedeni, bizim müzik sistemimizin farklı oluşu.


Ama farklı bir şey daha var. Türkiye de bugün klarnet ekolü ve icrası o kadar gelişkin bir hal aldı ki, dünyanın bütün büyük klarnetçileri buna ilgi duyuyorlar. Uluslararası Klarnet Festivali, 8-Eylül de gerçekleşecek.


Büyükşehir Belediyesi himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle yapılacak etkinliğin sanat yönetmenliğini üstlenen klarnet virtüözü Serkan Çağrı yaptığı açıklamada, çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak olan festivalin. Yılmaz Büyükerşen’le röportaj yaparak Eskişehir’i ülkelerine tanıttılar. BALMUMU HEYKELLER MÜZESİ.


BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ AĞIRLADI. Eğer bu eklentide resimler varsa, görüntülenmeyecekler. Balkan müziğinin eğlenceli göründüğüne bakmayan. Her ne kadar arada sınır varmış gibi görünse de Trakya insanı müzikal olarak da kültürel olarak da Balkan ruhuna yakındır.


Mililyet Sanat 6Sayı. AYD A B İ R FİLİZ AYGÜNDÜZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.