26 Mart 2018 Pazartesi

Alt kira sözleşmesi

Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebiliyor. Alt kira, esasen bir kira sözleşmesi olup kiracının tüm hak ve borçları alt kiracı için de geçerlidir. Alt kira sözleşmesi konu, süre ve içerik bakımından da asıl kira sözleşmesi ile benzerlik göstermektedir.


Alt kiracı, alt kira hükümleri vasıtasıyla, asıl kira sözleşmesinde üstlenileni aşan bir taahhütte bulunamaz. Gamze Gökçeoğlu Comments. ALT KİRA SÖZLEŞMESİ NEDİR?

Türk Borçlar Kanunu (“TBK”) madde 322’de alt kira ve kiralananı kullanım hakkının devri düzenlenmiştir. Bu madde ile birlikte alt kiraya verme ile kiralananı kullan. YARGITAY HUKUK GENEL KURULU E. Zira, alt kiracının kiralayana karşı ileri sürebileceği herhangi bir talep hakkı bulunmamaktadır. O halde kiranın sona ermesi ile.


Kiracının sorumluluklarına ve uyması gereken kurallara aykırı şekilde hareket etmesi halinde Kiralayan tarafın derhal fesih hakkı doğacaktır. Alt kiracı, devrini üzerine aldığı konut ya da işyerini, kiracının kullanma biçiminden farklı olarak kullanırsa kiraya verene karşı sorumlu olan kişi kiracıdır.


Aynı zamanda kiraya vereni. Bende arkadaşıma alt kiracı olarak kira sözleşmesi yaptık.

Brüt kira 81tl. Daha önceki verdiğiniz cevapta Arkadaşınız S. GMSİ olarak bildirecek demiştiniz. Kiralanan, mesken dışında herhangi bir amaçla kullanılamaz. Finansal Kiralama sözleşmesine konu olan malı kiracı alt kira sözleşmesi ile başkasına kullandırabilir mi?


Böyle bir imkan bulunmamaktadır. Kira bedelleri, her ayın b. Tarafların karşılıklı olarak irade beyanında bulunmaları ile oluşturulmaktadır.


Sözleşmenin yapılmasıyla kiraya vereninin malik olması şartı aranmamaktadır. Malik olmayan yani gayrimenkulün sahibi. Alt kiracı, kiralanan malı asıl kiracıya tanınandan başka bir biçimde kullanır ise, asıl kiracı kiraya verene karşı sorumlu olur.


Kiracı kiralananı bir başkasına devredemeyeceği gibi bir alt kiracı da alamaz. Konut ve çatılı işyeri kirasında kiracının, rıza bulunmamasına rağmen alt kira sözleşmesi yapması veya kullanım hakkını devri halinde kiralananı özenle kullanma borcuna aykırılık oluşur.


Bu durumda da kiraya veren kiracıya günlük süre vererek aykırılığın giderilmesini aksi halde sözleşmenin feshedileceğini. Müvekkile ait bir iş yeri var.


Kanuna göre bir kiracı, kiraya verenden bir zarara neden olmamak koşulu ile kullanım hakkını, kiraya verenin yazılı onayı olmak şartı ile başka birine devredebilir. Alt kirada kira sözleşmesi hiçbir şekle tabi değildir.


Kiranın devrinde ise temlik işlemi adi yazılı şekle tabidir.

Hapis Hakkının Kullanımı Açısından Farkları. B de C’ye karşı hapis hakkını kullanabilir. Otel tesisinde kiracı konumunda bulunan.


KİRAYA VEREN olarak anılacaktır) ile, bu otelin bağımsız “ek bina” olarak adlandırılan Sağlık ve Spor Klübü bölümünü alt kiracı konumunda kiralayan. Alt kiralama sözleşmesi Alt kira ve kullanım hakkının devri ile kira ilişkisinin devri Borçlar Kanunu ’nun 322.


Kanuna göre kiracı, kiraya verene zarar yol açmamak koşulu ile kullanım hakkını, kiraya verenin yazılı onayı olmak şartı ile başka birine devredebilir. Dolayısıyla, şayet sizin alt kira sözleşmenizde Kiraya verenin yazılı rızası yoksa tahliye davası açılabilir. Bu hususta alt kira sözleşmeniz ve asıl kira sözleşmesi dikkatle incelenmelidir. Kadir Kurtuluş Altın, döviz, kripto para ve ekonomi analizleri için Twitter ve adresimi takip edebilirsiniz.


Bunun için kiraya verenin yazılı onayı sözleşme ile sağlanır. Kiraya verenin izni ve onayı olmadan kiracı taşınmazı mesken ya da işyeri olarak kullanım hakkını bir başkasına devredemez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.