27 Mart 2018 Salı

Amerikan konsolosluğu yeşil kart başvurusu

Yasa, ‘’çeşitlilik göçmenleri’’ olarak bilinen bir grup için çıkarılmış olup ABD’ye göçün az olduğu. Tüm bilgilerini eksiksiz doldurmaları yeterlidir. Bu başvurudan sonra size yine aynı web sitesi.


ABD`nin Ankara Büyükelçisi David M. Green Card Çekilişi. ABD Temsilcilik Liderleri. Görüşmenizden önce lütfen gerekli belgeleri toplayınız. Gerekli evrakların listesi için DV Yönergeleri ‘ne bakınız.


Bu evrakları görüşme gününüzde yanınızda getirmeniz istenecektir. Resmi Gazete’de yayımlanarak, ödeme gücü olmayan vatandaşların tedavi giderlerinin devlet tarafından karışlanması ve yeşil kart uygulaması hakkında ki yönetmelik ile yürürlüğe girmiş ve uygulanmaya başlamıştır.


Burada yine benzer bir yazı yazarak konu hakkında yeşil kart vizesi ile alakalı kafanıza takılan soruları yanıtlamaya çalışacağım. Yeşil kart vizesi için ilk başvuru yaptığımda kazanmış, sonrasında amerikaya gelmiş ve başımdan geçenleri sizlere de aktarmaya çalışıyorum. Yeşil kart başvurusu yapmak için çalışma, yatırım, nişanlılık ve akrabalık yollarından herhangi birine dair belgeler sunulmalıdır. Ne zaman başvurmak gerekir?


Randevu nasıl alınır? Konsolosluğu ya da Büyükelçilik. Her yıl Amerika tarafından yapılan çekiliş ile green card başvurusu yapanlar arasından seçilenlerden 50. Bu çekilişi kazananlar verilen yönergeleri tamamlayarak konsolostukta randevu ayarlama, sağlık kontrolü, aşılar ve gerekli evraklar tamamlayarak kartlarını alırlar.


Amerikan konsolosluğu yeşil kart başvurusu

Online vize başvurusu demek başvurunun sadece online olarak yapılması ve sonuçlandırılması anlamını taşımamaktadır ancak başvurunun en önemli aşamasıdır. Başvuru formu doldurulduktan sonra randevu tarihi de alınmış olur ancak vize harç bedelinin. Başkan Trump ABD’ ye göçmenliği geçiçi bir süre durdurac. Amerika vatandaşlığı için öncesinde sene yeşil kart ile ülkede yaşamanız gerekir.


Göçmen olmayan vize başvurusu yapacak olan herkesin DS-1başvuru formunu doldurması gerekiyor. Doldurulan DS-1başvuru formu kaydedilerek kişinin e-imzası eklenmelidir. Bu aşamadan sonra vize için randevu alınması gerekir. Vize işlemleri uzun.


Amerikan konsolosluğu yeşil kart başvurusu

Tabi bu yılı iyi değerlendirebilirseniz Amerikan vatandaşlığına da geçebiliyorsunuz. Normal şartlar altında yeşil kart başvurusu devam ederken (I-4formunun göçmenlik bürosuna verilmiş olması halinde) yurt dışına seyahat etmek için Advance Parole olarak adlandırılan ve ABD’ye girişinizi temin edecek belgeye ihtiyaç vardır.


Eğer bu belgesiz seyahat ederseniz ABD’ye giriş yapamayabilirsiniz. Bu belgesiz seyahat halinde sizin yeşil kart başvurunuzu. Ancak başvuruyu eksiksiz ve doğru yapmanız gerekmektedir.


Online olarak dolduracağınız formu sisteme göndererek başvurunuzu tamamlamış olmaktasınız. Yeşil Kart başvuruların internet üzerinden yapılmaktadır.


Başvuru tamamlandıktan sonra sizlere başvuru kodu verilmektedir. Bu kod ise başvuru sonuçları açıklandığında sonucu öğrenmek için gerekli olacaktır. Amerikan hükümeti hiçbir zaman kişilere kazandıklarına dair bir e-posta gönderilmiyor” şeklinde uyarıda bulunuyor. Başvurusu olumlu olarak sonuçlanan kişiler ise ay içerisinde.


Amerikan konsolosluğu yeşil kart başvurusu

Ancak Amerika’ya seyahat sebebine göre düzenlenen yaklaşık 1farklı alt kategori de vize başvurusu bulunmaktadır. EB-milyon dolarlık yatırımcı programından farklı olarak, L-1A sahipleri, yeşil kart başvurusu onaylandıktan sonra EB-adaylarına verilen koşullu yeşil kart yerine resmi yeşil kart alır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.