20 Mart 2018 Salı

Farklı ülkenin bayrakları

Hayvan figürleri, insan figürleri veya farklı simgelerden meydana gelmiş olan bayraklar bulunmaktadır. Bu yüzden makam bayrağı olarak tüm dünya ülkelerinin bayrakları da ya yedekte durur ya da önemli bir zaman en kalitelisinden sipariş edilir. En güzel örnek ise bizim şanlı Türk bayrağımız, tüm dünyada ülkemizi temsil eden bu renklerin anlamı oldukça güzeldir.


Her ülkenin bayrakları gibi hikâyeleri de çok farklıdır. Bu iki ülkenin bayrakları hemen hemen aynıdır – iki yatay şerit şeklinde beyaz ve kırmızıdır – ancak Endonezya’nın bayrağı daha uzundur.


Her iki bayrağın da geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanıyor.

Monako’nun bayrağı, Monegasque prens silahlarının kalkanındaki hanedan renklerine dayanıyor. Hatta ülkenin armasında da keçi resmi var. Danimarka’ya bağlı olmasına rağmen de Avrupa Birliği’ dahil değilmiş. Orkney Adaları ve Shetlan Birleşik Krallık’ın bir parçası olan İskoçya topraklarıdır.


Bayrakları farklı ama özerk olduklarına dair bir bilgi bulamadım. Eskiden Zetland olarak bilinen Shetland’ın.


Kalaşnikof ülkenin savunulmasını ve her daim uyanık olunması gerektiğini ifade ediyormuş. Paraguay bayrağının, ön ve arka yüzünde farklı amblemler var.


Bayrak imalatı firma bayrakları türk bayrağı bayrakçı bayrak üretimi bayrak satışı bayrak fiyatı türk bayrağı fiyatı bayrak üretim masa.

Farklı ulusal bayraklarda tasvir edilen birçok silah var ama bunların hiçbiri Mozambik haricinde bir AK-tüfeğinin detaylı bir görüntüsüne sahip değil. Kitap, çapa ve tüfek, eğitimi, üretimi ve ülkenin savunmasını simgeliyor. Globalleşen ve büyüyen dünyada hemen hemen her ülkenin diğer ülkelerle işbirliği içerisinde çalıştığı firmalar, temsilcilikler, konsolosluklar ve benzeri kuruluşlar bulunmaktadır.


Diplomatik ilişkilerin en iyi şekilde yürütülmesi ve ciddiyetini koruyabilmesi için ülke bayrakları kullanılmakta ve bu ülkeler ile ilişkilerine destek verildiği mesajı iletilmektedir. Ancak yerel halk, iki bayrağın birbirinden tamamen farklı olduğundan emin. Bu üç Rus rengi, Doğu ve Güney Avrupa’daki birçok ülkenin bayrağına ilham kaynağı oldu.


Vatikan ve İsviçre’nin bayrakları diğer d ünya ülkelerinin bayrakları gibi dikdörtgen değil kare şeklinde. Dünyada dört köşeli formda olmayan tek bayrak Nepal bayrağıdır.


Bazılarının bile birkaç seçeneği var. Bunlardan biri resmi, ikincisi ülkenin tarihi ile ilgilidir ve yalnızca bazı eyaletlerde kullanılır. Onları daha yakından inceleyelim. Bu noktada tercih edilen renkler ülkeden ülkeye göre farklı anlamlar taşırken en fazla tercih edilen renklerden birisi de kırmızı rengidir.


Türk bayrağı da dahil olmak üzere birçok ülkenin bayrağında kırmızı rengine yer verildiği görülmektedir. Bu başlık altında ülke bayrakları ve isimleri, ülke bayrakları ve anlamları konularına değindik. Hem komşu ülkelerin hem de bizden uzak ama kardeş ülkelerin bayraklarının anlamlarına gelin bir kere de birlikte göz. Bu yazımızda sizler için bazı dünya bayrakları ve bu bayrakların anlamları konusunu derledik.


Mozambik bayrağı, Portekiz sömürgeciliğine karşı bağımsızlık mücadelesini gerçekleştiren Mozambik Kurtuluş Cephesi (FRELIMO – Frente de Libertação de Moçambique) parti bayrağındaki renklerden esinlenerek meydana getirilmiş. Okyanusya bayrakları Okyanusya bayrakları, her ülkenin ulusal kimliğini temsil eder.

Her rengin uluslar tarihinde bir anlamı vardır. Bu sayfada, tüm Okyanusya ve Pasifik bayraklarını ve renklerini listeliyorum. Telif hakkı: Bu görüntülerin telif hakkı kullanımına sahibim.


Fakat kullanım amaçlarına göre farklı boyutlar da alabilmektedir. Bu az çok istenilen ve kullanılan duruma göre değişmektedir. Bizler de firma olarak kalitemizden ödün vermeden. Gönder bayrak ürünlerinin daha büyük boyutlarda üretilmesi mümkündür.


Ancak bayrak ne kadar büyük olursa olsun, temelde bayrağın sahibi olan ülke tarafından belirlenen ülkenin vermiş olduğu ölçülere dayanılarak üretim. Merak edenler aşağıdaki içeriğe de bakabilir! Sizin nereye ait olduğunuzu işaret ederler. Siz de arka bahçenize bir bayrak asıp kendi krallığınızı ilan edebilirsiniz, tabii sadece kendinize.


Sonuçta bu krallığın kabul edilmesi için diğer ülkelerin bunu tanıması gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.