20 Nisan 2018 Cuma

Ikametgah belgesi

KAMETGAH BELGESİ NEDİR? Türkiye Cumhuriyeti üzerinde yaşayan herhangi bir insanın devlet kayıtlarında yer alan ve resmi olarak. Her vatandaşın tek bir ikametgâh adresi bulunmaktadır.


Kişinin birden fazla kaldığı yer olması durumunda da tek ikametgâh adresi olacaktır. Belgesi Nerelerden.

Siz de dakika da e-devlet ikametgah belgesi almak istiyorsunuz, sizler için hazırladığımız bu içeriği okuyabilirsiniz. Bu yazımızda ikametgah belgesi Word ve pdf formatında nerede nasıl alınır, internetten online ikametgah belgesi alma, ikametgah belgesi almak için ne gerekli, almak için gerekenler neler gibi konularda detaylı bilgiler verdik.


Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Bu tanımdan yola çıkarak ikametgah belgesi, kısaca, oturulan yerin, konutun açık adresi olarak açıklanabilmektedir. Hukuki bir kavram olan ikametgah herkesin sadece bir yerde oturmasını ifade etmektedir.


Peki ikametgah belgesi nereden, nasıl alınır? Hukuksal anlamda bir bireyin resmi kayıtlarda sadece tek bir ikamet adresi bulunur.


E-devlet sistemi üzerinden kamu işlerimizi güvenli bir şekilde yapabilmekteyiz.

Bir de ıslak imza uygulaması sayesinde ikametgah alma işlemlerini. Bilgisayardan yerleşim yeri belgesi almak. E-Devletten ikametgah çıkarmak oldukça kolay.


Buradan e-Devlet ikamet belgesi alabilir ve e-Devlet ikametgah belgesi sorgulamasını gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca bedava ikametgah belgesi dağıtan muhtarlar bunu kendi istekleriyle mi yoksa bağlı bulundukları makamların istekleri üzerine mi yapıyorlar bu da bilinmeyen bir diğer konu. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte artık e-devlet üzerinden de ikametgah belgesi alınabilmekte.


Bu yüzden gün içinde yapılacak olan sorgulama işlemlerinde alacağınız belgeyi ne için. Bireyler, yaşamını sürdürdükleri konuttan taşındıklarında adres değişikliği gerçekleştirmiş oldukları için yasa tarafından belirlenen süre zarfı içerisinde taşındığını bildirmesi ve ikamet adresini yeni yerine aldırması gerekmektedir.


Artık önemli bürokratik sebepler ve yurtdışına çıkmak için ıslak imza gerektiren belgeler hariç nüfus müdürlüklerince verilmiyor. Muhtarlıklar da ikametgah belgesi verememekte.


Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Taşra Teşkilatı İletişim Bİlgileri. Herhangi bir olayda durumda ikametgah adresiniz bulunduğunuz konumda ise sorun yaratmaz ama ikametiniz Bursa Siz senedir İstanbul’da yaşıyorsanız kaçak durumda bile sayılabilirsiniz. Günümüzde ise ikametgah nereden alınır diye merak eden vatandaşlar için çeşitli alternatifler bulunmaktadır.


Günlük hayatta bir çok kişi gerekli sebeplerden dolayı ikametgah belgesi almak zorunda kalabiliyor. Bildiğiniz üzere bu belgeyi eskiden sadece muhtarlıklar vasıtasıyla alabiliyorduk.


Ancak gelişen teknoloji ile birlikte ikametgah belgesini internet üzerinden alma imkanı doğdu.

Artık internet üzerinde e-devlet sistemi sayesinde çok basit bir yolla ikametgah belgenizi. Günümüzde neredeyse tüm iş başvurularında ve çeşitli işlemlerde ikametgah belgesi talep edilmektedir.


Bir bireyin yerleşmek amacıyla oturduğu yere denir. Beyan edeceğiniz adres boş bir konut ise, herhangi bir belge istenmez.


Ancak siz her hâlükârda yanınızda yeni adresinize ait elektrik, su, doğalgaz, telefon abonelik sözleşmesi yada faturası götürünüz. E- Devlet ile ilgili üzerinde bayağı bir boşluk olduğunu fark ettim ve.


Daha sonra tekrar bir ekran gelmektedir. Burada kendiniz için ikametgah belgesi yada eş çocuk içinde ikametgah belgesi alacağınızı seçip “Devam Et” deyin.


En son olarak da kurum yada şahıs kime belgeyi verecekseniz onu seçip sorgula dedikten sonra ikametgah belgenizi alabilirsiniz. Türkçe online sözlük Tureng.


Vatandaşın yaşadığı evin mahalle, cadde. Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli dinleme. Yani hangi bölgede yaşadığınızı resmi olarak gösteren belge olarak bilinir.


Tanım: Şahısların başka şahıslarla olduğu kadar bir yer ile de bağlantısı vardır. Bir şahsın belli bir Devlet ile bir bağlantısı vardır ki buna “Tabiiyet (uyrukluk)” denir.


Bu bağ iki şekilde olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.