23 Nisan 2018 Pazartesi

Kosgeb dosyası nasıl hazırlanır

Merak etmeyin, bunun için danışmanlık firmalarına başvurmanız gerekmiyor. Giyim mağazası, butik otel, şarküteri, reklam ajansı gibi tüm iş alanları için hazırlanması gereken iş planı farklıdır.


Kosgeb dosyası nasıl hazırlanır

Girişimci, öncesinde kendine bir iş dalı seçmiş ve hangi işi yapacağını kafasına koymuş olmalıdır. Bu işle ilgili dosyada geçen ayrıntılara hakim olmalıdır.


Kosgeb Kurs Başvurusu Nasıl Yapılır? Kurs alınıp başarı ile geçildikten sonra önünüzde engel daha kalıyor. Pazar bilgileri hakkında, 4. Aslında bu işlem sanıldığı kadar zor olmasa da, ilk kez proje hazırlayanlar ve evrak işleriyle sık uğraşmayanlar için oldukça zordur.


Girişimcilik destek programından yararlanacakların mutlaka sunum yaparak onaylatması gereken bu iş planları için daha önce hibe almaya hak kazanmış WORD ile PDF formatların’da tam proje örneğine yer verdik. Dosyada size bazı sorular hazırlanmıştır ve siz bu soruları cevaplayabilmek için belli bir iş fikrine sahip olmalısınız.


Bu dosyayı önce kurumun sitesine girerek indirmeniz gerekiyor. Eğer girişiminiz hakkında kesin görüşlere henüz ulaşamamışsanız bu süreç daha da uzar. Fakat kararlarınız netlik kazanırsa, ne yaptığınızdan emin bir şekilde iş planınızı hazırlayabilirsiniz.


Kosgeb dosyası nasıl hazırlanır

Ancak dosya sabit olarak belirli sorulardan oluşmaktadır. Daha önceki yıllarda saat süren bu yıl online olarak uzaktan eğitim formatında yapılan eğitimde kosgeb iş planının nasıl hazırlanacağı ayrıntılı olarak anlatılmaktadır. Bizde bu makalede kosgeb iş planı nasıl hazırlanır sorusunu bazı önemli detayları vererek cevaplandırmaya çalışıyoruz. Siz değerli girişimcileri prosedürlere boğmadan önemli püf noktalarını da sunmak istedik.


Ancak her projeyi kabul edip onaylamak zorunda değildir. Zaten bu projeyi hazırlamadan önce. TL ve ileri girişimciler için 3bin TL hibe kredi almak için büyük önem arz ediyor. Bu PDF dosyasında yeni girişimcinin desteği alabilmesi için çeşitli bilgilerin doldurulması gerekmektedir.


Bu bölümde örgütlenme ve yönetim planını Belirtmeniz gerekiyor. Satın alma birimi, üretim birimi pazarlama birimi satış birimi gibi birimleri nasıl oluşturacağınızı tablo halinde yazınız.


Gibi Sorularınıza Yanıt Bulabileceğiniz Bir Yazı Hazırladık. Planı Nasıl Hazırlanmalıdır? Bu özellikler girişimci kişinin temel ve klasik özellikleridir.


KOSGEB hibe ve kredi almak için kahvehane. Daha sonra elinizde temiz bir Word dokumanı elde edeceksiniz. Aslında kesin bir taslağı olmadığını, nasıl hazırlanması gerektiğini öğrendik. Fakat yine de bir kaç örnek fatura sizin işinizi kolaylaştırır diye altta ekledim.


Proforma fatura örneği excel dosyası olarak indirmek için tıklayın. Bu yardımda adım adım projenin nasıl hazırlanacağı anlatılmaktadır.


Esnaf ve KOBİ’ler için olan kayıt formu ile birlikte, bir de yeni girişimcilerin doldurması gereken kayıt formu bulunmaktadır. Bu yönden devlet özellikle son dönemde kobileri desteklemek için çağrılar yapıyor. Yeni Girişimci Destek Programın amacı yeni girişimcilere işletmelerinin finansman anlamında en sallantılı olduğu dönemlerde varlığını sürdürebilmelerine katkı sağlamak ve yeni işletmelerin kurulmasına ve sürdürebilirliğini korumaktır.


Yeni Girişimcilik Destek Programı başvurusu yapıldıktan sonra doldurulmak üzere girişimcimize boş iş planı formu gerekmektedir. Bu formlar güncel olarak şuan PDF 1’ de Word formatın ‘da mevcut olarak bulunmaktadır.


Kosgeb dosyası nasıl hazırlanır

GEM üzerinde kuracaklar için ayrı bir forma ihtiyaç duyan girişimciler için bu boş iş planı formalarını büyük bir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.