27 Nisan 2018 Cuma

Telefonu pasaporta kaydetmek

Peki, telefonu pasaporta kaydetmek isteyenler için IMEI kayıt. TL vergi dairesine ödeme yapmanız gerekiyor. Sonrasında E-devlet sitesinden IMEI kayıt işlemine geçeceğiz.


Garanti, Denizbank, İş Bankası, Halk Bankası, ING, Ziraat ve Vakıfbank’tan bu harcı yatırabilirsiniz. Fakat benim tavsiyem gelir idaresi başkanlığının sitesine girip oradan bir formu doldurarak.

Bu hizmet ile, yurt dışından getirdiğiniz cep telefonlarını kayıt ettirebilir ve kullanıma açtırabilirsiniz. Pasaporta telefon işletme süresi. Yurtdışından gelen telefon kaydı nasıl yapılır? Böylece, direk kendi hattınızı o telefona takarak kullanabilirsiniz.


Telefonu yurt dışından dönüşünüzün üzerinden 1günü geçmediyse sadece kendi adınıza kayıt yapabiliyorsunuz. Eğer üzerine telefon kaydı yapacağınız pasaportun süresi 1günü geçmişse yeniden yurt dışında gidiş dönüş yapmanız gerekiyor.


Yurt Dışından Gelen Telefonu Kaydetmek İçin Pratik Adımlar 06.

Cansu Bingöl - 341OKUNMA Bilgisayar, tablet, televizyon, radyo ve uydu alıcıları da ücret alınacak cihazlar arasında. Resmi Gazete’de yayınlanan kanunda yer alan maddelere göre. Yeni karara göre telefonu kullanan (hattın, yani SIM kartın sahibi olan) kişinin artık farklı birine ait pasaporta cep telefonu IMEI kaydı yaptırılamayacak. Telekominükasyon~~ Bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu–.


Başka pasaporta IMEI kayıt dönemi bitti! Bununla birlikte telefon sadece o pasaport sahibi adına açılmış hatla çalışabilir. O telefonu kullanmak istiyorsanız o kişinin adına bir hattınız olması gerekiyor. Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonu maktu harç tutarı artırıldı.


Bu durumda yurtdışından başkasına telefon getirme işi sadece aile içinde 2. Daha önce alınan kararla yurtdışından pasaporta kayıt yaptırma süresi de yıldan yıla çıkarılmıştı. Ancak bu süre dolmadan eski telefonunuzun IMEI numarasını pasaportunuzdan sildirerek yeni telefonu kaydetmek mümkün.


Ayrıca IMEI kayıt ücretine zam gelmiş, yeni telefon kaydettirme ücreti 61TL olarak belirlenmişti. Cep Telefonu veya Sim kart Destekli cihazların kayıt işlemleri e-Devlet üzerinden yapıldığı gibi Operatörler kanalı ile de yapılabilmektedir.


Sabah pasaporta kayıt ettirdiğim kişinin üzerine hat aldık ve telefon sorunsuz çalıştı fakat 3-saat sonra tekrar servis yok hatasını aldım. Acaba bunun sebebi nedir?

E-devlet sistemi üzerinden yapılan kayıt işlemi için öncelikli olarak IMEI kayıt harcının ödenmesi gerekiyor. Bu süre içerisinde telefonu alan kişi pasaportu üzerine telefonu kayıt ettirebiliyor. Herkesin pasaporta yıllık sürede bir kere telefon kaydettirme hakkı bulunuyor.


Alınmış olan bir telefon 1günlük süre içerisinde pasaport üzerine kayıt ettirilmez ise kişinin telefonu kullanabilmesi için tekrar yurt dışına giriş çıkış yapması gerekiyor. Aksi taktirde kaçakçılık sorunuyla baş başa kalabilirsiniz.


Tüm bu işlemler telefonu getiren yolcu adına ve pasaportuna yapılmak zorundadır. Telefonunları pasaporta kaydetmek için izlenecek adımlar. Türkiye’de nasıl kullanılır? Telefonu sisteme kaydetmek için belirli şartlar gerekmektedir.


E- devlet üzerinden yapılacak kayıtlarda herhangi bir evrak prosedürüne gerek yoktur. Sanıldığı kadar zor değil.


Kayıt işlemine başlamadan önce yanınızda bulunması gerekenler:-Cep telefonunuz. Yurda giriş tarihi üzerinden 1günden fazla zaman geçmemiş pasaport. Harç ücreti kayıt tarihimi yoksa yurda giriş tarihimi baz alınarak hesaplanacak.


Kısacası 1mi 5mü olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.