23 Mayıs 2018 Çarşamba

Kiracı nasıl çıkarılır

Kiracı nasıl çıkarılır

Ancak yasal gerekçelerin doğması halinde çıkarabiliyor. Peki, kiracı hangi hallerde evden çıkarılır? Kira sözleşmesi sona eren kiracı nasıl çıkarılır ? Sözleşmesi olmayan kiracı nasıl çıkarılır ? Her ne kadar kira sözleşmesinin yazılı yapılması hukuken zorunlu olmasa da bir uyuşmazlık meydana geldiğinde sözleşme ispat anlamında güvence teşkil etmektedir. Kiracı evden nasıl çıkarılır?


Peki, taraflar arasında anlaşmazlık yaşanırsa sözleşmesiz kiracı nasıl çıkarılır ? Kira hukukunda en çok karşılaşılan sorunlardan birisi de ev veya iş yeri sahiplerinin kiracıları ile olan uyumsuzluklarından veya hukuki uyuşmazlıklarından dolayı kiralanan taşınmazı kiracılarından geri almak istemeleri diğer bir deyişle kiracısının tahliyesini, kiracısını evden çıkartarak tekrar taşınmaz üzerinde. Her ne kadar yasalar sıkça yenilense de taahhütname-kontrat gibi hukuksal işlemler hem ev sahibi hem de kiracının kafasında daima soru işaretleri oluşturuyor.


Aslen bakıldığı zaman eski borçlar kanunu uyarınca evini kiraya veren kişinin sebepsiz yere kira sözleşmesini sonlandırması noktasında önleyici düzenlemeler vardı. Türkiye’ de kiracı ve ev sahibi arasında anlaşmazlık çıkması sık rastlanan bir durumdur. Ev sahibi, kiracıdan kaynaklanan herhangi bir sorun neticesinde, kiracıyı evden çıkarma hakkına sahiptir.


Bu kiracıların büyük çoğunluğu sorunsuz kişiler olsa da bazı kiracılar ev sahiplerine bazı noktalarda büyük sıkıntılar yaratmaktadır. Taşınmaz sahipleri içerisinde kiracı olsa dahi bu taşınmazları satma hakkına sahiptir. Peki, satılan dükkândan kiracı nasıl çıkarılır, satılan dükkânda kiracı varsa ne olur?


Zevkinize göre bir kiralık ev mutlaka vardır. Kiralıkların içinde çok güzel evler var! Siz en iyisi nasıl bir ev istediğinizi maddeler halinde alt alta yazın. Bu yazımda çokça merak edip sorduğunuz konulardan biri olan kira borcunu ödemeyen kiracının yasal yollar ile kiralanandan nasıl tahliye edilebileceğinden bahsedeceğim.


Kira vermeyen kiracı nasıl çıkarılır ? Kirasını alamayan ev sahibi ne yapmalıdır? Eviniz ya da işyeriniz var ve siz bunu kiracıya verdiniz.


Kozlar sizin elinizde gibi gözükse de bununla ilgili kanunları göz ardı edemezsiniz. Ancak kiracınızdan memnun değilsiniz ve tahliyesini istiyorsunuz. Kira kontratı genellikle yıllık olarak imzalanır ve taraflar arasında olumsuz bir durum oluşmadıkça uygulanmaya devam edilir.


Peki kiracı kirayı ödemiyorsa ev sahibi ne yapacak? Kirayı ödemeyen kiracı evden nasıl çıkarılır ? Aksi halde kiracı temerrüde düşmüş olur.


Kiracı nasıl çıkarılır

Alacağınız evde kiracı oturması ikinci ev alımlarında sıklıkla karşılaşılan ve çeşitli problemler yaşanmasına sebep olan bir durumdur. Bunun için iki seçenek vardır. Kanunen kiracının ve yeni ev sahibinin çeşitli hakları mevcut olmakla birlikte, mevzuat ve genel uygulamaların kiracı lehine olduğu söylenebilir. Türkiye’de milyon hanede oturan vatandaşlar kira ödüyor.


Söz konusu evraklarda kira bedelinin ve kira döneminin de kanıtlanması büyük önem arz ediyor. Bildirim yolu ile kiracı evden nasıl çıkarılır ? Kira Ödenmezse Gayrimenkul Nasıl Boşaltılır? Bir gayrimenkulün tahliyesinde belli prosedürlerin tam ve zamanında takip edilmesi gerekir.


Arkadaşlar benim bir dükkanım var ama kiracı aydır kira vermiyor. Yeni aldığım evden kiracıyı nasıl çıkarırım? Noter ihtarnamesine rağmen kiracı, süresi içinde evi boşaltmamışsa ev sahibi dava açarak tahliyeyi sağlayabilir.


Evi Ne Kadar Sürede Boşaltmalıdır? Kira bedeli, depozito bedeli, evdeki demirbaşlar ve evin kullanımına dair özel şartlar kontratta yerini almalıdır. Peki yeni ev satın aldım kiracı evden çıkmıyor, hemen nasıl çıkartabilirim diyorsanız ne yapmalısınız? Hepsi yazımız devamında.


Peki, dükkan kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır ? Tahliye taahhütnamesi kiracı ile mülk sahibi veya vekili arasında imzalanan ve kiracıyı taşınmazdan belirtilen tarihte çıkarmasını sağlayan resmi belge niteliği taşıyor. Peki tahliye taahhütnamesi olan kiracı nasıl çıkarılır ? Peki Gürültü yapan kiracı nasıl çıkarılır ? Komşuları rahatsız eden kiracıya ne yapılır?


Kiracı nasıl çıkarılır

Gürültü yasaklara uymayan kiracılar, yönetim tarafından aldıkları uyarıdan sonra rahatsızlık vermeye devam ediyorsa, gürültü yapan kiracının evden tahliyesi istenebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.