29 Mayıs 2018 Salı

Kirasını ödemeyen kiracı

Kirasını Ödemeyen Kiracı Taşınmaz mal kiralamalarında karşılaşılan sorunlar arasında, kiracının kira bedelini zamanında ödememesi veya hiç ödememesi yer alıyor. Siz de "Kiracım kirasını ödemiyor ne yapmalıyım?


Bu aşamada yapılacak olan ödeme emrinde belirtilen yasal otuz günlük süre dolduktan sonra kiracı aleyhine İcra Hukuk Mahkemesi’nde dava açarak taşınmazdan tahliyesini talep etmek. How to Build a HINGED HOOPHOUSE for a Raised Bed Garden - Duration: 17:02. Bu ihtarname ile kiracıya gün içerisinde kira borcunu ödemesi için süre tanınır.


Kira parası, kira sözleşmesinde kiraya verenin belirttiği banka hesabına ve yine kira sözleşmesinde belirtilen tarih aralığında “her ay” ödenir. Genel uygulama bu şekildedir.


Kira ödemeyen kiracının tahliyesi bakımından diğer seçenek ise, kirasını ödemeyen kiracı hakkında dava açmaksızın doğrudan tahliye talepli icra takibi başlatmaktır. Kirasını ödemeyen kiracı için icra takibi süreci nasıl işler? Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun kiracısının kirasını ödememesi üzerine icra takibi sürecine dair sorusunu yanıtladı.


Dükkan kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak biliniyor.


Bu yazımızda kiracıya icra takibi nasıl yapılır, kiracı kirayı ödemezse ne olur, kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkartılır, kiracı kirasını ödemiyor, kiracı kirayı ödemeden kaçarsa ne yapılmalı gibi konularda detaylı bilgiler sunduk. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Tahliye talepli icra takibi kiracının tahliyesi bakımından tahliye davasından daha hızlı ve pratik bir yoldur.


Kirasını ödemeyen kiracı

Kiracı için kira ödeme tarihi kira sözleşmesinde yazılı olan tarih olup bu tarihin gelmesine rağmen kira bedelini ödemeyen kiracı, kirasını geciktirmiş olarak kabul edilir. Kiracının kirayı ödememesi durumunda ev sahibinin noterden yazılı olarak ihtarname çekmesi gerekir.


Yine kirasını ödemeyen kiracı için ödemediği kira süresini de hesaplayarak icra takibi başlatabilirsiniz. Kiracının bu durumda kira sözleşmesine itirat davası açması mümkün olabilmektedir. Böyle bir durumda itirazın iptali davası açabilirsiniz.


Kirasını, elektrik ve su borcunu ödemeyen artık ev bulamayacak. Notu kötü olan kiracı ev bulmakta zorlanacak.


Kirasını düzenli ödeyen bir kiracı bulunca çok sağlam olarak nitelendirilebilecek bu yatırım kirasını düzgün ödemeyen bir kiracıya denk gelince bir eziyet halini alabilmektedir. KİRAYI ÖDEMEYEN KİRACIYA İHTARNAME NASIL ÇEKİLİR? Gayrımenkul sahiplerinin en büyük sıkıntılarından biride kiraların ödenmemesi hususundadır.


Bu sebeple kira borcunu yerine getirmeyen kiracılara ihtarname çekme hakkı tanınmıştır. Kiracı kira sözleşme süresi boyunca tespit edilen kira ücretini ödemek ile mükelleftir. Bu kiracıların büyük çoğunluğu sorunsuz kişiler olsa da bazı kiracılar ev sahiplerine bazı noktalarda büyük sıkıntılar yaratmaktadır.


Kiracı evden nasıl çıkarılır, kiracı tahliyesi nasıl olur sorusunun cevabı tüm olasılıklara göre vereceğin ancak öncesinde kira sözleşmesinin tanımını yapmakla başlamalıyız. Kiracılarla evsahipleri arasında ülkemizde en sık rastlanan sorunlardan biri kira ödemeleridir. Ne yazık ki günümüzde ödemelerini düzenli olarak aksatmadan yapan kiracı bulmak çok zor bir olgudur. Kirayı gününde ödemeyen kiracıya kötü haber!


Kirasını ödemeyen kiracı

Milyonları ilgilendiren emsal karar Yargıtay 3. Kira borcunu ödemeyen kiracıların tahliyesi için en hızlı yol, kiracı hakkında tahliye talepli icra takibi başlatılmasıdır. Bu icra takibinde, kiraya veren tarafından hem birikmiş kira alacağı hem de tahliye talep edilmelidir. Kiracı ve ev sahiplerinin merak ettiği konular arasında yer alan kira ödenememesi halindeki durumlar internette cevap arayan sorular arasında yer alıyor. Peki kiracının kirasını.


Kira ödenmesine karşın yine de kiracının evden çıkarılmak istendiği durumlar da olabilmektedir. Fakat kira ödemeyen bir kiracının tahliyesi nasıl olur diye soruyorsanız, öncelikle bilmeniz gereken ilamsız icra takibi yapabileceğinizdir.


Kirasını ödemeyen kiracı

Kiracınız kirasını ödemedi ve siz bu durumdan hiç memnun değilsiniz. Yeni Borçlar Kanunu ile kiralayanın lehine bir takım düzenlemeler yapıldı.


Bornova ilçesinde, iddiaya göre bir süredir ev kirasını ödemeyen yabancı uyruklu aile ile ev sahibi arasında kavga çıktı. Kirasını alamayan malik icra müdürlüğüne başvurarak kiracı hakkında icra takibi başlatabilir.


Aidat borcunu ödemeyen kiracı hakkında - merhaba blok yöneticiliği yapmaktayım ve bloğumuzda bulunan kiracı arkadaşın bir tanesinin 8tl yakıt ve aidat borçu mevcut kendisini uyarmamıza rağmen halen ödeme yapmamaktadır(bugün yarın diye oyalamaktadır).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.