31 Mayıs 2018 Perşembe

Tahliye taahhütnamesi var kiracı çıkmıyor

Mesken kiralamalarında kiracı ilk kira senesinden sonra çıkacağı tarih için tahliye taahhütnamesi imzalayabiliyor. Bu taahhütnameyi imzalayan kiracıların belirtilen tarihte evi boşaltmaları gerekiyor. Peki tahliye taahhütnamesi var kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım? Peki, elimde tahliye taahhütnamesi var kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?


Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, kendi istediği zaman tahliye edilemiyor. Ancak kiracı tahliye taahhütnamesi vererek taşınmazdan çıkacağı tarihi bildirebiliyor. Taahhütnamenin geçerli olabilmesi için bazı şekil şartlarına uygun olması gerekiyor. Taşınmaz kiralamalarında kiracı tahliye taahhütnamesi ile bildirdiği tarihte evi boşaltmak ile mükellef oluyor.


Tahliye taahhütnamesi var kiracı çıkmıyor

Belirli bir tarihin yazılması gerekmektedir. Taşınmaz mal kiralamalarında kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremiyor. Bundan dolayı almak istediğiniz evde kiracı oturuyorsa, evi almadan önce anlaşmanızı tavsiye ederiz.


Tahliye taahhütnamesi var kiracı çıkmıyor

Neden anlaşmanız gerektiğini yazımızı okuyunca daha iyi anlayacaksınız. Işıkal Hukuk Bürosu Avukatı Barış Efe Şen, kiracıyı evden çıkarmanın yollarını anlatıyor. Alacağımız evde KİRACI var ! Kendim oturucağım dersem kiracıyı kolayca çıkarabilir miyim ? Aşağıda yazılı şekilde yapılacak bir tahliye taahhütnamesi örneği yer almaktadır.


Bu metni boş bir akağıda çıktı almak suretiyle kiracınıza imzalatarak tahliye taahhüdü alabilirsiniz. Sözleşmesi olan kiracının tahliye edildiği durumlarda, sözleşmesi olmayan kiracılar da aynen tahliye edilebiliyor. Fakat bu süreç bazı işlemleri de beraberinde getiriyor. Her ne kadar kiraya veren de.


Tahliye taahhütnamesi var kiracı çıkmıyor

Tahliye Taahhütnamesi Alın! Bu yazımızda satın aldığım evde kiracı var, satın aldığım evden kiracı çıkmıyor nasıl çıkarabilirim, nasıl çıkartılır, nasıl çıkarırım gibi konularda detaylı bilgiler sunduk.


Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Taraflar arasında var olan kira sözleşmesi sonucu kiracının kira sözleşmesine konu gayrimenkulü belirli bir tarihte tahliye edeceğini yazılı irade beyanıyla.


Kişi tahliye taahhütnamesi vermişse icra dairesine ya da mehkemeye başvurularak kişinin tahliyesi istenebilir. Merhaba, biz ev aldık nişanlımla evlendiğimizde oturacağımız bir ev. Geçtiğimiz kasımda içindeki kiracıya çıkması için ihtar çektik aradan ay geçti.


Kiracının kiralanandan tahliye edilmesine olanak tanıyan Türk Borçlar Kanunu’nun 352. Bunların başında ilk kira yılı içerisinde değilde bir yıl sonra düzenlenmesi gerekiyor. Buna ek olarak her iki tarafından kabul ettiği bir tarih olmalı. Kiracı yazılı bir tahliye taahhütnamesi vermişse bu durumda bu tahliye taahhüdüne dayanarak kiracıyı evden çıkarmak mümkündür.


Ancak kiracıdan alınan tahliye taahhüdünün geçerli olması gerekir, bunun için bir takım hususları içermesi gerekmektedir aksi halde taahhüt geçersiz sayılacak ve dava reddedilecektir. Usulüne uygun alınmış bir tahliye taahhütnamesi uyarınca mal sahibinin kiracısını tahliye etmesi için iki yöntemi vardır. Bunlardan biri dava yolu biri de icra takibi yoludur.


Bu düzenleme ile kiracı lehine bir takım yeni haklar tanınmıştır. Bu çalışmanın konusunu yazılı tahliye taahhüdünün geçerlilik şartları ile buna dayalı tahliye davalarındaki yargılama usul ve şartları oluşturmaktadır.


Müvekkilim tahliye taahhütnamesi ve kira sözleşmesini 1. Bu kira sözleşmesi için kira parası 15.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.