20 Haziran 2018 Çarşamba

Kart hesap numarası kaç haneli

Bu rakama kart numarası adı verilmektedir. Bu bilgiler arasında en çok merak edilen bu haneli sayının neye göre üretildiği ve ne anlama geldiğidir. Kredi Kartı Numarası. Acaba kredi kartı numarası nedir?


Peki, hesap numarası nedir ve bankalara göre hesap numarası kaç haneli olur.

Banka, bir gönderi yaparken sizden ayrı ayrı, haneli şube kodunu, haneli müşteri numarasını ve haneli ek hesap numarasını isteyecektir. VAKIFBANK HESAP NUMARASI NO KAÇ HANELİ NEREDE YAZAR. Finans kurumları arasında bulunmakta olan banka kurumlarından herhangi bir ürün alımı yada hesap açma gibi işlemlerin yapılması neticesinde kendisine otomatik olarak ilgili kurum tarafından hesap numarası tanımlanmaktadır.


Ama genellikle birçok banka, kart numarasının üzerine kesinlikle hesap numarasını yazmamakta. Kartlar üzerinden hesap numarasına ulaşamıyorsak, banka müşterileri hizmetlerini arayabiliriz. Haneli Olan Bankalar.


Bu sebeple kartta bu numara yazıyorsa bu yolla da hesap numarasına ulaşılabilir.

Ancak haneli kart numaraları ile hesap numaralarını karıştırmamak gerekiyor. Aşağıda “hangi banka hesap numarası kaç haneli olur? Kartın ön yüzünde ortada bulunan haneli kart numarasının hemen altında hesap numarası bulunmaktadır.


Onun bir altında müşteri numarası ve kartın son kullanma tarihi en altta ise kart sahibinin ismi ve soy ismi yer almaktadır. Günümüzde nakit kullanımına neredeyse son veren ve ödeme sistemleri arasında oldukça geniş yer kaplayan kredi ve banka. Bankası hesap numarası haneli rakamlardan oluşturulmaktadır.


Bunun yanı sıra bu bankanın şube kodları tek haneli, iki haneli ya da üç haneli de olabilmektedir. Ptt kartın iban numarası yok.


Kartınızın sol altında haneli bir numara olması lazım o numara hesap numarasıdır. Size para yatırmak isteyen kişiler ptt şubeden hesap numaranız ve isminizi belirterek form doldurarak yatırabilir. Yeni nesil PTT kartlarının çoğunun üzerinde hesap numarası da yazmaktadır.


Bu haneli bir numara olup, hemen PTT kart numarasının altında daha küçük puntolarla yazılmıştır. Bu kartınızın bağlı olduğu PTT hesabınızın numarasıdır.


Bu numara tek başına size birşey ifade etmeyebilir ancak parçalara böldüğümüzde kredi kartı numarasının aslında göründüğünden daha anlamlı bir yapıya sahip olduğunu görürsünüz. Gördüğünüz üzere bu örnekte Garanti Bankası ‘nda bulunan hesabımın i-ban numarasını görüntülüyorsunuz.

Aslında bu numaralar bankayı, sizin şube kodunuzu ve hesap numaranızı gösteriyor. Tabi bazı bankalarda hesap numarası yerine müşteri numarasını göstermektedir. Bankaların hesap numaraları ve kaç haneli oldukları hakkında merak edilenlere bu şekilde cevap verilebilir.


Hesap numarası hanelidir ve ilk hane ise şube kodunu oluşturur. Son rakam ile ilk rakam arasında kalan haneli bölüm ise: Bankanın müşteriye atamış olduğu numaradır. Bir başka deyişle kredi kartı hesap numarası olarak da düşünülebilir.


Bu banka içinde havale işlemlerinde eksik kalan yerler için sıfır (0) rakamı kullanılmaktadır. Banka kartında hesap numarası kartın hemen üzerinde yer alan haneli numara olarak sanılmaktadır çoğu zaman.


Vakıfbank Hesap Numarasını Öğrenme. Yukarıdaki örnek kart görüntüsünü inceleyebilirsiniz. Bankası ibandan hesap numarası öğrenme (iban çözümleme) Aşağıdaki örnek iban üzerinde şube kodu ve hesap numarasını belirledik. Iban numarasının başında ülke kodu bulunuyor.


IBAN NUMARASI KAÇ HANE. Denizbank hesap no kaç haneli ? Tabii burada verdiğim rakamlar şube kodu eklenmemiş halleri, para gönderirken başında bir de şube kodu isterler bu da bankaya göre değişiklik gösterebilir ama genellikle veya haneden oluşur.


Ziraat bankasından hesap açtırdım fakat hesap numarası hangisi bilmiyorum kaç haneli olması lazım bunun?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.