27 Temmuz 2018 Cuma

Avukatlara yeşil pasaport

Nüfus müdürlüklerinden aldığım bilgi de alınabildiği yönündeydi. Sadece yönetmelik düzenlemesi için kısa bir süre beklemeniz gerekiyor olabilir. Son dakika haberleri geldikçe sayfamızdan sizinle paylaşmaya devam edeceğiz. Yeşil pasaport, diğer pasaportlardan özellikle bordo pasaporttan oldukça farklıdır.


Avukatlara yeşil pasaport

Bu nedenle yeşil pasaport yenileme işlemleri oldukça kolaydır. En önemli farkı ise yıl geçerlilik süresinin olması ve daha fazla ülkeye dolaşım hakkına sahip olmasıdır. Baroya kayıtlı en az yıllık avukatlar yeşil pasaport alabilecek. Hususi damgalı pasaport alma şartlarından birinin kaybedilmesi halinde pasaport hamili pasaportunu iade etmekle yükümlüdür.


Avukatlara yeşil pasaport

Talep formunda eksik, yanlış veya yanıltıcı beyana yer verilmesi halinde doğabilecek sorumluluk, başvuru sahibi ile talep formunu imzalayan kişiye ait olacaktır. Duyuruda avukatlara yeşil pasaport başvuruları ve dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgiler verildi. Ancak yeşil pasaport haklarında terör soruşturması bulunan avukatlara verilmeyecek. Geçen senenin en fazlaca konuşulan mevzularından bir tanesi de avukatlara yeşil geçişlik uygulamasıydı.


Yıl süresince konuşulan bu gelişmeye gore bazı şartlara yerine getiren avukatlara yeşil geçişlik verilecekti. Söylemez, yapılan bu düzenlemeler sonucunda Almanya’nın yeşil pasaport sahiplerine yönelik kontrollerini ve denetimlerini artırma kararı aldığını belirtti. Bakanlığının yönetmeliğine göre, avukatlara hususi damgalı pasaport olarak bilinen " yeşil pasaport " verilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Bu kapsamda, barolar.


Yönetmelik Ocak 2. Erdoğan, avukatlara belli kriterler dahilinde yeşil pasaport hakkı vererek, uluslararası faaliyetlerini kolaylaştırmayı planladıklarını da söyledi. Devamında görüyoruz ki tek tek avukatlara yeşil pasaport ama barolara kırmızı kart! Bakanlığı’nın yönetmeliğine göre, avukatlara hususi damgalı pasaport olarak bilinen “ yeşil pasaport ” verilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. AVUKATLARA "YEŞİL PASAPORT " RESMİ GAZETEDE.


Taslak metinde yıl kıdemi bulunan tüm avukatlara hususi damgalı pasaport verilmesi öngörülüyordu. Hazırlanan teklifte bu maddeye “terör” ayarı getirildi.


Avukatlara yeşil pasaport

Haklarında TCK İkinci Kitap Dördüncü Kısım, Dördüncü, Beşinci, Altıncı ve Yedinci Bölümlerde tanımlanan suçlar ile TMK kapsamına giren suçlardan dolayı soruşturma ve kovuşturma bulunanlara yıl. Nüfus Müdürlüğü başvuruları kabul etmektedir.


Uygulama henüz başlamadığı için, ancak her an başlayabileceği için yeşil pasaport almak isteyen avukatların. Hususi yani yeşil pasaport olarak bilinen imkânın avukatlara da getirileceğini açıkladı. Buna göre hukuk fakültelerinde eğitim süresi yıla çıkarılacak, avukatlara yeşil pasaport imkanı getirilecek.


Buna göre, baroya kayıtlı en az yıllık avukatlar yeşil pasaport alabilecek. Halk arasında yeşil pasaport adı kullanılmakta ise de bu pasaport resmiyette hususi pasaport olarak adlandırılmaktadır(yazımızda yeşil pasaport olarak anılacaktır). Bu pasaport türü pasaport harcından muaftır.


Pasaport Kanunu’nun 14’üncü maddesine eklenen. Avukatlara "yeşil pasaport " resmen başladı. Bilindiği üzere belli mesleklerde görev yapanlarla bu görevlilerinin eş ve çocukları halk arasında yeşil pasaport olarak bilinen hususi damgalı pasaport hakkından faydalanmaktadırlar.


Yeni yargı paketiyle yıl kıdemi bulunan avukatlara yeşil pasaport verilmesi uygulaması için yasal düzenlemeler devam ederken, Türkiye'nin AB ile yapmış olduğu görüşmelerde yeşil pasaport kotası olarak milyon sayısı belirlenmesi, avukatlara yeşil pasaport uygulamasında kota sorununu ortaya çıkardı. Hukuk fakültesi mezunları, mesleğe giriş sınavına girmek zorunda kalacak.


Yargı reformu staratejisi 1. Bugün iktidarda bulunan arkadaşlar, avukatlara bir zaman yeşil pasaport vermeyi gündeme getirmişlerdi. Sınavı ÖSYM yapacak.


Aynı avukatların bugün Ankara’ya girmesine engel oluyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.