Başvuru öncesinde pasaport defter ve harç bedelinin ödenmesi gerekmektedir. Kaybettiğiniz pasaportun süresi bitmemiş ve aydan fazla ise yeni pasaportunuza eklenir.
Bir çıkmaza sürüklenmemek adına her durumu en ince ayrıntısına kadar araştırmalısınız. Pasaport harç ücreti burada! Konsolosluk kayıp pasaport işlemle. Bu arada başvuru sahibinin son pasaport veriliş tarihinden sonra, Alman vatandaşlığını kaybetmiş olup olmadığına ilişkin hususlar da araştırılmaktadır.
Bu başlık çok önemlidir. Kayıp pasaport nasıl çıkartılır? Değerli kağıt bedeli ve hizmet bedeli olarak iki farklı ödeme söz konusudur. Her iki ücreti de farklı bankalar almaktadır.
Ancak ortak bankalarda söz konusu. Ayrıca tahsil edilmiştir kaşesi. PASAPORT EVRAK LİSTESİ. Kimlik Kartı veya geçici kimlik belgesinin.
Almanya’da oturan vatandaşlarımız, isterse Almanya’ya seyahat için giren vatandaşlarımız Almanya’da pasaportlarını kaybederse yapması gereken işlemler hakkında ayrıntılı. NOT:Başvuru esnasında anne,baba ve çocuk birlikte gelmelidir.
Daha önce pasaport alınmış ise veya çocuk ebebeyin pasaportuna kayıtlı ise pasaport ’un getirilmesi gerekmektedir. Başkonsolosluklarda pasaport cüzdanı süresi uzatma (temdit) işlemleri posta ile de yapılmaktadır. HAVALİMANINDA AYRICALIĞIN KARTI.
Aynı zamanda kayıp-çalıntı, yıpranan kimliği değişme, evlilik-boşanma - yeni doğan bebek kimliği alma gibi bütün işlemlerde randevu almanız gereklidir. Berlin Türk konsolosu pasaport ücret ve başvuru işlemleri kayıp pasaport, suresi geçmiş olan pasaport ve geçici pasaport düzenleme hakkında detaylı bilgileri paylaşmaktadır.
Almanya Berlin başkonsolosluğu pasaport randevusu almak için Türkiye Cumhuriyeti kimlik bilgileriniz ile konsolosluk online adresi üzerinden randevunuzu gerçekleştirerek gerekli. Yani talep edilen kullanım süresine göre değişiklik göstermektedir. Defter ücreti, her pasaport kullanım süresi için aynıdır.
Daha önce de bahsettiğimiz gibi ehliyet kayıp ve çalıntı durumlarında bir ceza ödemesi yapmaz sadece harç ücreti yatırırsınız. Bu makbuzu ehliyet başvurusu sırasında emniyetteki görevlilere teslim edeceksiniz.
Polis tutanağı ve kimlik belgenizle gittiğiniz Türk elçiliğine geçici pasaport için başvuru yapabilirsiniz. Fakat umuma mahsus pasaport talebinde bulunan vatandaşların talep ettikleri süreye bağlı olarak farklı ücret ödemektedirler. Fakat defter bedelleri sabittir, pasaport sürenize veya türene göre değişmez.
Harç ücretlerinde pasaportunuzun süresine göre değişiklik uygulanır. Yıllık sabit bir ücret belirlenir. Bu ikisini karıştırmayın. Eğer yetkili olmayan temsilciliğe başvurulduysa bu ücret euro olur.
Yetkili olmayan temsilciliklerde bu ücret 1euro. Tüm pasaportların defter bedeli 1TL’dir. Sık sık seyahat ediyorsanız yıllık pasaportu tercih etmeniz defter parasını bir kereye mahsus ödemenizi sağlar. Yani pasaport yurt dışında kimliğinizdir.
Yurt dışında ülkemizdeki kimlerin yerine geçmektedir. Peki bu durumda ne yapmalısınız?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.