29 Ağustos 2018 Çarşamba

Geçici koruyucu aile

Acil durumlarda koruyucu aile ihtiyacı olan çocuklar için geliştirilmiş bir sistemdir. Akraba veya Yakın Çev. Bu haberi paylaşın. Biyolojik aileleri yanında yetişme şansını geçici bir süre için yitirmiş ya da çeşitli nedenlerle evlat edindirilememiş kız ya da erkek, sağlıklı ya da engelli tek ya da kardeş olup, koruyucu aile yanına yerleştirilmeye uygun olduğu belirlenmiş olan korunmaya ihtiyaç duyan çocuklar koruyucu aileler yanına yerleştirilmektedir.


Bazı durumlar ay kadar uzama ihtimali de vardır. UZMANLAŞMIŞ KORUYUCU AİLE (Sonderpflege) 1. NÖBETÇİ KORUYUCU AİLE (Bereitschaftspflege) Acil bir tehlike durumunda himaye altına alınıp öz aileye geri dönüp dönemeyecekleri belirsiz olan çocuklar ansızın ve geçici olarak nöbetçi koruyucu ailelerin yanına yerleştirilir.


Varsa koruyucu aile 1. AKRABA KORUYUCU AİLE (Verwandtenpflege) 5. Telefonda sesi heyecanlıydı: “Okudun mu? Koruyacağımız Bir Oğlumuz Olacak“ başlıklı yazımda anlattığım arkadaşımdı arayan. Geçici koruyucu Aile.


Süreli koruyucu aile modeli, 4. Geçmişteki uygulama şekilleri incelendiğinde koruyucu aileye yönelik bu tür hizmetler o günkü toplumsal şartlarda, o günün ihtiyaçlarını gidermeye yönelik çalışmalar olup bu uygulamanın kurumsal bir yapıya bürünmekten uzak olduğu ve daha çok geleneksel yönünün. Uzmanlaşmış koruyucu aile modeli.


Koruyucu Aile Yönetmeliği çerçevesinde yürütülmektedir 21. Bakanlık, koruyucu aile modelini Avrupa’dan örnek alarak baştan sona yeniledi. Hedef koğuş sisteminin sona erdirilmesi. Suça bulaşmış çocuklar eğitimden geçirilmiş uzman koruyucu aileler yanında kalacak.


Kalıcı veya tam evlat edinmenin aksine, koruyucu ailede çocuklar biyolojik aileleriyle bağlantı kurabilirler. Amaç, gelişimleri için ideal koşullar altında, ancak biyolojik ailelerinden tamamen ayırmadan çocuklara yedek bir çekirdek aile sağlamaktır. Duruma göre ise en fazla aya kadar uzamaktadır.


Acil bir durumda koruyucu aile eğitimi almış kişilerin kısa bir süreliğine çocuğu koruma altına alması. Daha sonra, Türkiye’de çocuk koruma.


Başbakanımızın bu konudaki hassasiyetini biliyoruz, bu sorunun çözümü oradaki Türklerin koruyucu aile olmaya teşvik edilmesi ile pratik olarak çözülebilir. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden …. Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Adıyaman’da, korunmaya muhtaç çocukların sıcak bir aile ortamı bulması amacıyla çalışmalarda aile yanına.


Sonuç bildirgesinde, koruyucu aile olmak isteyenlerin öncelikli olarak tamamlamak zorunda olduğu eğitim modüllerinin geliştirilmesi ve sürekli hale getirilmesi, acil koruma gereken çocuklar için oluşturulan “ geçici koruyucu aile ” modelinin pilot uygulamalarının başlatılması önerisinde bulunuldu. Bu, gençlik daireleri tarafından belirlenen bir kişi olabilir ki kısa vadeli bakım aileleri vardır (Bereitschaftspflege).


Bunların dışında bakıcı biri ya da bir aile bulunamadığında çocuklar çeşitli yurtlara, barınma yerlerine teslim edilir. Bunlara ek olarak, koruyucu aile ve çocuklara ‘çocuk harçlığı, servis ücreti, kurs ücreti, eğitim yardımı, giyim yardımı ve isteğe bağlı sigorta’ gibi maddi olanaklarda.


Burada seçim hakkı. Devletin geçici süreliğine el koyduğu Türk kökenli çocukların oranı net bilinmemekle birlikte, Türk koruyucu aile oranlarının oldukça düşük olduğu gerçeği, dramatik olayların yaşanmasına sebebiyet veriyor.


Geçici koruyucu aile

Müslüman olmayan veya eşcinsel koruyucu ailelere verildiği gibi iddialar ise oldukça yaygın. Evlat edinmeden farklı olarak çocuğun gerçek ailesi ile görüşmesi de.


Geçici koruyucu aile

Bir çocuğumuz kuruluşa geldiği takdirde hiçbir şekilde kuruluşta kalmasın, koruyucu ailelerimizin yanına yerleştirelim. Ancak, bu durum kendilerini Müslüman olarak tanımlayanlarda daha da belirgin.


Aile içi şiddet kavramının ilk kez kullanıldığı bu Kanun’da. Kanun’da düzenlenen koruyucu ve önleyici tedbirler, geçici hukuki koruma tedbiri niteliğindedir.


Geçici koruyucu aile

Kuşkusuz anne babalar da çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için çaba harcarlar. Il mudurluklerine basvuru yapiliyormuş bu konu hakkinda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.