22 Ağustos 2018 Çarşamba

Kira gelir beyannamesi nasıl hesaplanır

Böylece gmsi beyannamesi yapılırken zorluk çıkmayacaktır. Beyannameler çeşitli şekillerde verilebilirler. Ancak beyanname veren her mülk sahibi, her durumda beyannamenin damga vergisini ödemesi gerekiyor.


Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği, Seri No: 64. Ticari kazanç elde edenler (gerçek usulde) defter tutma zorunluluğu, düzenli olarak KDV beyannamesi (ve işlemlere bağlı olarak muhtasar beyanname) verme zorunluluğu gibi başkaca vergi ödevlerini de yerine getirmek durumundalar.

Günlük kiralamaların ‘ticari kazanç’ olarak görülmesinin. Ticari, zirai ve serbest meslek kazancı elde edenler bu sistemden yararlanamamaktadır. Hazır beyan sistemi içindeki kira bölümünden. Kalan kısım için yapılan giderler tespit edilerek matrahtan düşülür ve kalan kısmın girdiği dilimlere göre ödenmesi gereken gelir vergisi hesaplanır.


Kira Vergisi Ödeme Tarihleri. GİB kira beyannamesi hesaplama Konut ve işyerleri üzerinden belirli miktarlarda kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi gerekmektedir.


Ama bununla alakalı bir sınır var.

Konutlarda ve iş bölgelerinde çift bir ayrıma tabi tutuluyor. Konut kira geliri elde edenlerin neredeyse tamamı vergi vermesi gerekiyor.


Sebebi ise senelik kiranın 3. Evlerinden çıkamayan ve interneti kullanmasını bilmeyen. Buna göre verilen beyanname üzerinden hesaplama yapılarak gelir vergisinin Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere iki taksitte ödenmesi istenir. Gayrimenkul geliriniz var ve bu gayrimenkulden kira elde ediyorsanız kira geliri beyannamesini doldurmanız gerekmektedir.


Stopaj tutarından, net ve brüt kira tutarı nasıl hesaplanır ? Vergi tutarı bilindinde bu tutarın ile çarpılmasıyla net, ile çarpılmasıyla ise brüt kira tutarı elde edilecektir. Arzu edilirse vergi dairesinden bir kodla bile bu beyanname işini halledebilirler. Kişiler vergi dairesinden almış oldukları kodu, parola yahut şifreyi kullanarak yıllık gelir vergisi beyannamesini elektronik ortamda kendileri gönderirler. Ayrıca bu elektronik beyanname aracılık.


Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde gelir vergisi beyannamelerinin süresini Nisan’a kadar uzatıldığını açıkladı. Peki kira gelir beyannamesi nasıl hesaplanır. Bu nedenle kira gelir vergisi nasıl hesaplanır konusunda sizlerin de hesaplama içerisine neleri dâhil etmeniz gerektiğini ve nasıl hesaplandığını bilmeniz önemlidir.


Hesaplama sistemi içerisinde gerçek gider ve götürü gider kapsamında yer alan işlemlerde, gerçek gider için fatura kapsamında sunulan giderler kira gelirinden düşürülür. VERGİBİLENLER 23views.

Mirasçıların Veraset. Gelir İdaresi Başkanl. Yukarıda verilen istisna tutarları o evler için maliyet değeri olarak görülür. Elde edilen toplam kira bedelinden istisna tutarı düşürüldükten sonra kalan miktar üstünden " gelir vergisi" hesaplanarak ödenmektedir.


Eğer birden fazla kira gelir beyannamesi verilirse istisna değeri toplam kira gelirinden. Belirli bir tutarı geçen konutların kira gelirleri mülkün sahibi tarafından beyan edilmelidir.


Bu kişilerin belirlenen yıllık tutarın üzerinde kira geliri elde etmeleri durumunda bu gelirlerini bildirmeleri gereklidir. Bu bildirim de kira gelir beyannamesi ile yapılmaktadır.


Hangi ay kira gelir vergisi beyannamesi verilir ve ne kadar kira gelir vergisi ödeyeceğim. Bu yöntemler gerçek gider yöntemi ya da götürü gider yöntemi olarak bilinir.


Gerçek gider yönteminde, kira geliri elde etmekte olan mal ya da haklarınızın fatura ya da belgelerinin giderlerden düşülmesi yöntemiyle yapılması. TL kira kazancı olan Ahmet Bey, apartman ev giderleri nedeniyle 3. TL masraf yaptığını beyan etmiş ve kalan 8. TL için yaklaşık olarak 9TL kira geliri vergisi ödemesi gerekecektir.


Ancak bu gerçek gider beyannamesi verenler için geçerli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.