24 Eylül 2018 Pazartesi

Boşanmada çocuk kime verilir

Hakim karar verirken hangi tarafın çocuğa daha iyi bir gelecek ve eğitim sağlayabileceği, çocuğun kimi tercih ettiği, çocuğun ihtiyaçlarını kimin daha iyi karşılayacağına bakmaktadır. Ayet Metehanoğlu Mete konu hakkında bilgilendiriyor. Bu karar esnasında dilerse uzman kişilerden, pedagoglardan yardım alabilecektir. Seçimi Önemli midir?


Mahkeme boşanma esnasında tamamen çocuğun sağlığı, kişisel gelişimine dikkat ederek bir karara varır.

Medeni kanuna göre hakim ana ve babanın çocukla olan kişisel ilişkilerini düzenler. Ana ve babadan her biri velayeti altında bulunmayan çocuk ile uygun kişisel ilişki kurulmasını isteme hakkına sahiptir.


Hakim ne zaman ve ne şekilde çocukla görüşüleceğini takdir eder. Biz ise, internet ortamındaki bilgi kirliliği sebebiyle bu soruyu, konusunda profesyonel bir avukata danıştık. Söz konusu imkanların çocuk açısından ne kadar yeterli olduğu çocuğun velayetini alma noktasında etkili olacaktır. Aldatmada çocuğun velayeti kime verilir?


Hakimin velayet davalarında öncelikli olarak baktığı en önemli konu velayeti alınmak istenen çocuğun yaşıdır. Eğer çocuğun yaşı küçük ve anne bakım ve şefkatine muhtaç bir halde ise velayeti alma konusunda öncelik anneye tanınmaktadır.

Velâyet, ana ve babadan birinin ölümü hâlinde sağ kalana, boşanmada ise çocuk kendisine bırakılan tarafa aittir. Yani çocuğun durumunda hakimin uygulayacağı kurallar bellidir. Bu yazı KIZ ÇOCUĞUN VELAYETİ KİME VERİLİR ve boşanmalarda Kız çocuk Kime Verilir hakkında bilgiler içerir.


Nafakasına ( Çocuk İçin Nafaka) Nasıl Karar Verilir ? Bu not umarım işinize yarar. Eşlerin boşanmasına karar veren mahkeme hakimi, müşterek çocukların velayetinin hangi eşe verileceğine dair karar verir.


Bosanmada- cocuk -velayeti-neden-anneye-verilmez, çocuğun velayeti hangi durumlarda anneye verilmez, boşanma çocuğun velayeti, velayet hangi durumlarda babaya verilir, boşanma davalarında çocuğun velayeti kime verilir, hangi durumlarda velayet babaya verilir, boşanmalarda çocuğun velayeti hangi durumlarda babaya. Bu formlar, velayetin kime verilmesi gerektiğini ortaya koymaktan ziyade, anne-baba ile çocuk arasındaki iletişimi anlamaya yardımcı olacaktır.


Formlarda bilirkişinin kendi gözlemine göre cevaplayacağı yahut doğrudan anne ve babaya yönelteceği birtakım sorular bulunmaktadır. Adalar boşanma avukatı bulmak önemli bir süreçtir. Ancak, bilinmelidir ki bu olay birçok çift için düğünden daha az değerli değildir.


Bu sadece eşlerin mülkiyet çıkarlarını korumameselesi değildir. Fakat aynı derecede önemli olan, insan ve kişisel itibarının korunmasıdır. Bu yaş aralığında olan çocukların velayetleri annelerin yaşam tarzları ve maddi durumu kötü de. Avukat Suat Aydın Pudra.


Daha evvelki yazılarımızda velayet hakkınız ne olduğunu (Bkz. ilgili yazımız…) velayet hakkının yer değiştirmesini (Bkz. ilgili yazımız…) boşanma davası sırasında doğan çocuğun velayetini (Bkz. ilgili yazımız…) siz değerli okuyucularımızla paylaşmıştık.

Velayet davası nasıl açılır? Bu yazımızda ise aldatan anneye çocuğun velayet hakkının verilip verilememesi hususunu incelemeye. Bu durum sadece annenin,çocuğa zarar verebileceğşi kanıtlanırsa devre dışı kalır.


Okul çağına girildiğinde ise durumlar değişmeye. Ancak geçici velayet tam velayet anlamına gelmemektedir.


Boşanmada çocuğun velayeti kime verilir ? Yargılama bittikten sonra verilen nihai karar sonucunda çocuğun kime verileceği belirlenir. Sorusu mahkemelerde karara bağlanarak netleştirilmiş olsa da değişiklik davası için gerekli şartlar oluştuğunda çocuğun boşanmış eşler arasında velayetinin değişikliğe uğraması mümkün olur. Böyle bir başvuru yapılacaksa avukat yardımına başvurulması yerinde bir karar olacaktır. Bu sayede karşı tarafın kusurları ve.


Hakim velayeti vereceği kişiyi belirlerken hangi şartları göz önünde bulundurur? Medeni Kanun hükümlerince aralarında anlaşmazlık olan ve boşanma davası bulunan eşlerin çocuklarının velayetlerinin belirlenmesinde hakimler yetkili kılınmıştır.


Sonuç itibari ile velayet kime verilir sorusuna cevaben çocuk küçük ise anneye, maddi durumu iyi olan kimse o eşe gibi yorumlamalar yanlıştır. Genel olarak velayet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.