20 Aralık 2018 Perşembe

D4 yetki belgesi şartları

Dl yetki belgesi : Tarifeli olarak şehirlerarası ticari yolcu taşımacılığı yapacaklara, verilen belgenin ismidir. Dyetki belgeleri eki taşıt belgelerine ticari otobüsler kaydedilir. Dyetki belgesi, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yurtiçinde tarifesiz yolcu taşımacılığı yapacaklara verilen bir yetki belgesidir. D D Dve Dolarak dört farklı kategoriden oluşan D türü yetki belgesi yolcu taşımacılığını kapsayan belgelerdir.


Cyetki belgesi : Ticari amaçla yapacaklara, Cyetki belgesi : Ticari amaçla taşınma eşyası taşımacılığı yapacaklara verilir.

Cyetki belgesi alacak olan gerçek. Dyetki belgesi şartları ise şunlardır: para kazanmak amaçlı kaydedilmiş ve tescillenmiş kiralanmış olmayan yani kendi malları olan otobüslerle toplam 1adet koltuk kapasitesine sahip olmalıdırlar.


Düzenlenmiş olan yetki belgelerinde geçerli bir hattının bulunması şarttır. Galeri yetki belgesi oto alım satımı ile uğraşanlar için zorunlu hale gelmiştir.


Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilen ilgili işletmenin yapacağı yazılı sınav ve sonrasında mülakatta başarılı olunması gerekmektedir. DYETKİ BELGESİ NASIL ALINIR?


Belge Alma Şartları Nelerdir. Dyetki belgesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından verilen bir belge olduğu için başvurular da buraya yapılır.

Dbelgesi için başvuru yapmadan önce gerekli şartları sağlayıp sağlamadığınızdan emin olmalısınız. F türü yetki belgesi : Ticari amaçla yolcu taşımacılığı alanında acentelik yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.


Emlakçılık yetki belgesi almak için aranan tüm şartları yerine getiren işletmelere, incelemenin akabinde gelen on gün içinde yetki belgesi verilir. Eğer herhangi bir nedenden dolayı belge talebi reddedilirse, reddin gerekçeleri ile birlikte “Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi” üzerinden bilgi verilecektir.


Personel veya Okul servisi taşımacılığının yapılacağı il’de varsa UKOME yoksa İl Trafik Komisyonlarından alınabilecek sakınca yoktur kararı ile personel veya öğrenci servisi yapılabilecek. Mevcut FY yetki belgelerinin Fyetki belgesiyle değiştirilebilmesi için yetki belgesi sahiplerinin KTY’nin Fyetki belgesi için öngördüğü şartları sağlamaları ve geçerli ücret farkını ödemeleri şarttır.


Bu konu en çok eleştirilen konulardan biridir. Aşağıdaki haller yetki belgesi devri olarak kabul edilmez.


Dbelgesi olan firmalara ancak E-Devlet üzerinden yapılan Dbelge sorgusu ile emin olunabilir ve firmalara bu sayede ulaşılabilir. Bu aşamadan sonra belge sahibi firmalara güvenebilir ve dilediğinizce yolculuk yapabilirsiniz. Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları şarttır.


Dönüştürülen yetki belgelerinin geçerlilik süresi, (beş) yıldır. Denizyolu veya havayolu taşımacılığı ile iştigal eden ve TİO Yönetmeliği kapsamında faaliyet gösterenlerin Bakanlığımızdan yetki belgesi alması esastır. DY belgesi alacak kişilerin en az lise mezunu olması şarttır.


ST DÜZEY YÖNETİCİ BELGESİ Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı Kara Yolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında ve Milli Eğitim Bakanlığının vermiş olduğu sınav takvimi çerçevesinde (95) teorik ders saati verilerek tamamlanması amaçlanmıştır. Bunun neticesinde yetki alan kurumumuz adaylarımızın.


Pyetki belgesi, otomobil, motosiklet veya taşımacılık için imal edilmiş araçlarla şehir içi eşya dağıtımcılığı yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen belgedir.

TL’dir ve her araç için TL taşıt kartı ücreti ödenmektedir. Ancak, bu fıkraya göre yetki belgesi talebi karşılanan gerçek veya tüzel kişilerin, talep ettikleri yetki belgesiyle ilgili bu Yönetmelikle belirlenmiş şartları sağladıklarına ilişkin gerçeğe aykırı beyanda bulunduklarının tespiti halinde, düzenlenmiş olan yetki belgesi iptal edilir.


Resmi Gazetede yay ımlanan “Karayolu Ta şıma Yönetmeli ği” hükümlerine göre verilmektedir. Eğer aracınız Ticari bir yük (Eşya) taşıma için bir araç ise her an sizi durdurup belge kontrolü yapabilir. Yetki belgesi Bakanlık Bölge Müdürlükleri tarafından düzenlenir.


Ses Turizm’nin yetki belgeleri aşağıda görüntülenebilir. Emlakçı yetki belgesi (Taşınmaz ticareti yetki belgesi ) alımı şartları nelerdir? K belgesi eğer şirket adına alınmış ise, k belgesi şartlarına uyan tüm diğer şirket araçlar içinde geçerli sayılır.


Yani şartlara uygun diğer araçlar için ayrı ayrı K belgesi alınmaz, yalnızca taşıt kartı alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.