31 Aralık 2018 Pazartesi

Fikir telif hakkı

Tüm fikir sahiplerinin haklarına saygı duyuyoruz ve Fikirbanka‘nın servislerinden faydalanan kullanıcıların da aynı hassasiyeti göstermesini, fikir ve telif haklarımıza saygı göstermesini bekliyoruz. Eğer Fikirbanka üzerinde kullanılan herhangi bir materyalin fikri mülkiyet hakkı sahibiyseniz ve içeriğinizi belirlenen lisans şartlarının dışında kullanarak ihlal.


Bu kanunun amacı, fikir ve sanat eserlerini meydana getiren eser sahipleri ile bu eserleri üzerindeki manevi ve mali haklarını belirlemek, korumak, bu ürünlerden yararlanma şartlarını düzenlemek, öngörülen esas ve usullere aykırı yararlanma halinde. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (FSEK) ile korunmaktadır.


Bunların yanında FSEK ile mektup, portre, ad ve alamet gibi eser vasfında olmayan koruma konuları da düzenlenmiştir.

Yazılım veya yazılım fikirlerinin nasıl korunacağına dair çok sayıda soru geliyor. Bir yazılımın nasıl lisanslanacağı ayrı bir konu olmakla birlikte genel ol.


Fikir hakkı kuracağınız iş yerine vereceğiniz isim, bir buluş veya yeni bir ürün dizayn etmek olabilir. Bu bakımdan eser ortaya çıkarıldıktan sonra kendiliğinden koruma sağlaması durumundan dolayı herhangi bir tescil veya kayda gerek aranmaz. Ancak ilgili eser üzerinde hak sahipliği.


Telif Hakkı Nereden Alınır? Fikir hakkı mülkiyeti insan hakları evrensel bildirisinde açık ve net bir şekilde tanımlanmıştır.

FSEK ile şu dört eser grubu korunur: i) İlim ve edebiyat eserleri, ii) Musiki eserleri, iii) Güzel sanat eserleri, iv) Sinema eserleri. Bir kaç örnek verirsek yaratıcı fikirlerle dolu iç dünyaya sahip bir kişi hayal edelim. Yani telif hakkı koruması senelik süre için geçerli olur.


Bu konuda hakları ihlal edilen kişilerin. Anglo-Sakson hukuk sisteminde, kanunla korunan ve edebi eserlerde somutlaşan bir fikri haktır. Ancak kanunla tanınması ve korunması için, maddi bir ortamda somutlaşması gerekir.


Bir fikir veya sanat eserini yaratan kişinin, bu eserden doğan haklarının hepsi, telif, yazar hakkı. Bir kimsenin bir yapıt üzerinde hakkını sağlayan, onu maddeten ve manen koruyan sahiplik, (bk. yazış payı.) Bk.


Yaratıcı düşünce ürünlerinin yeterince. Madde 1 platform sağlayıcılarının “hak sahipleri ile yaptıkları anlaşmaların işlerinin kullanımı için işleyişini sağlamak için tedbirler almaları. Kısaca, orijinal bir yapıtın, eserin. Bir fikir ya da sanat eseri oluşturduysanız bunun için telif hakkı almanız gerekir.


Bu senaryonun telif hakkını almanız mümkündür. FİKİR HUKUKU VE TELİF HAKLARI Bu çalışmamızın konusu, genel olarak fikri hakların tarihsel gelişimi, hukuk düzeni ve fikri haklar, bu tarihsel gelişim seyri içinde fikir (ifade) özgürlüğünün yeri, fikri mülkiyet hukukunun iki ana konusu olan sınai mülkiyet konusu buluşlar ve fikri mülkiyet konusu eserler, eser sahipliği kavramı, koruma süreleri, konuyla ilgili.


Bir fikir ve sanat eserinin, yayım dışında, doğrudan doğruya duyulara hitap edecek şekilde kamuya sunulması temsil anlamına gelir. Bir eserden, onun asıl veya işlenmelerini, doğrudan doğruya ya da işaret, ses ve resim tekrarına yarayan aletlerle genel yerlerde okumak, çalmak, oynamak ve göstermek gibi temsil suretiyle faydalanma hakkı münhasıran eser sahibine aittir.

Fikir tescili yani patent tescili, düşünülen bir fikir ve bu fikiri ilişkili ve yetkili kişilere vermeniz gerekiyor. Hızla gelişen medya ve internet ile ilgili teknolojideki gelişmelerin devam etmesiyle, telif hakkı sorunları daha yaygın hale gelmiştir. Güzel Sanat Eserleri: FSEK Madde : Estetik değere sahip sekiz eser türü : 1) Resim, desen, vb.


Eserin alenen ortaya çıktığı tarih itibari ile kendiliğinden korunmaya başlar. Ayrıca telif hakkına konu olacak eserin sahipliğinin kolay olması açısından. Her hakkı mahfuzdur.


Bunun haricinde kitap indir. Kullanım Sözleşmesi. Merhaba Fikir Dolu Dünya!


Bu yazıyı yayınladığımıza göre aylar süren çalışmalarımız sona ermiş, hem ülkemizin hem de tüm dünyanın ilk fi. Bir diğer önemli konuda, şayet başvurunun şirketimiz danışmanlığında yapılması durumunda.


Fikri Haklar Nasıl Alınır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.