31 Ocak 2019 Perşembe

Dubai deki yapay adalar

Temel ticari ve yerleşim binaları BAE emlâk şirketi Nakheel Properties (Nahil Emlâk) tarafından geliştirilecektir. Bazıları Dubai ’nin dünyaca meşhur insan yapımı yapay adalarını dünyanın 8. Hiç şüphe yok ki bu adalar gören herkesi etkilemektedir.


Yapay adalar o kadar büyük ki insan yapımı olduğuna inanmak gerçekten zor. Ancak bu adalar tümüyle insan yapımı yıllarca süren planlama ve inşaat süreci sonrasın da ortaya çıktılar.

Milyarderlerin Londra evlerinin bodrumlarındaki kazıların sırrı nedir? Büyük bir palmiye ağacı şeklindeki ada, kum, kaya.


Siyasi ve ekonomik dünya harita üzerindeki iki boyutlu çizgilerden mi ibarettir? Brezilyalı “über” zenginlerin gökdelenlerin tepesindeki yaşamları nasıl? P-Guards Security-Detective-Services Recommended for you.


Olağanüstü ve büyüleyici görünümüyle insan zekasının ve teknolojinin ulaştığı yeri göstermek açısından başarılı bir örnek. Dubai ’ deki Türkiye adası MNG Holding’in Dubai ’de denizin doldurulmasıyla inşa edilen ‘kopya dünya’da milyon dolara satılan Türkiye adasını MNG Holding’e bağlı Günal A. PROJE: İnsanın bugüne değin yaptığı en büyük adalar.

NEREDE: Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)MALİYETİ: 3. Adalar, uzaydan da görülüyor. ZELLİĞİ: Dev palmiye ağaçları şeklinde inşa edilen. Dünyanın en büyük yapay adaları Dubai kıyısında.


Dünya haritası şeklinde inşa edilen yapay 3adadan oluşan “Dünya”, milyon metrekarelik alana yayılıyor. O dönem Dubai ’yi yöneten Şeyh Mohammed bin Rashid Al Maktoum tarafından tasarlandı. Palm Jumeirah, Dubai ’ deki Jumeirah sahil şeridine yakın olan ve üstteki resmin sol altında bulunan adanın ismidir.


Bu yapay ada, merkezindeki gövde ve daldan oluşuyor. Ada toplamda 8futbol sahası alanı büyüklüğündedir.


Arap kültürünün Batı kültürüyle uyumlu birlikteliğinin hissedildiği kentte, Burç El Arab (Yelken Oteli), yapay adalar, onlarca gökdelen, her zaman hareketli çarşılar, dev alışveriş merkezleri, Jumeirah Camisi ve lüks otellerin sunduğu su-ses-ışık gösterileri size şehrin hem modern hem de otantik yüzünü gösterecek. Dubai ana karasından kilometre uzakta Dünya Dubai, gezegenin haritasını çizen insan yapımı adaların bir koleksiyonunu oluşturuyor.


Bu adalar dünyanın en büyük yapay adaları olarak dikkat çekerler. Avustralya, ABD ve Avrupa sahillerinin yarısı yapay değişikliklere uğramış durumda.


Antalya gibi kıyı bölgelerindeki denizlerin içine yapay adacık yapılması teklifi geldi. Yapay takımadalar Palm Deyra, Palm Cumeyra ve Palm Cebel Ali’ dir.


Ayrıca Dubai ’de dünyaca ünlü birçok festival, kültürel ve sportif aktiviteler de düzenlenir.

Tüm bunlar turistlerin gözünde Dubai ’yi bir cazibe merkezi haline getirmektedir. Johnston bu tür inşaatların deniz organizmaları. Son Güncelleme: 04.


Dubai’deki yapay adalar da buna bir örnek… Suni kumlama yöntemiyle oluşturulan adalar büyük bir turist akınına neden oldu. Fakat birçok kişi bölgedeki canlı hayatının bittiğini söylüyor. Binhai şehrine bakıyorsunuz.


TRAI üyesi şirketler Dubai merkezli girişimlere ve çözüm ortaklarına ulaşabilecekler. TRAI envanterindeki girişimler Dubai merkezli yapay zekâ şirketlerine ulaşabilecekler.


Karşılıklı deneyim ve ekosistem paylaşımı yapılacak. En ucuzu milyonken en pahalısı ise milyon dolar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.