Meslek hastalığı yaşayan ve malulen emekli olmak isteyen çalışanların merak ettiği konuların başında ise malulen emeklilik için engelli raporunun nasıl ve nereden alınacağı gelmektedir. Sigorta sahibi kişinin malulluk için Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ ne malulluk başvurusu yapması gerekir.
Eğer kişinin malul olduğuna karar verilirse malulen emekli sağlık raporu verilir. Maluliyet, kişinin zamana bağlı iş gücünü ve verimini kaybetme.
Sağlık kurulu incelemesinden geçildikten sonra, %ve üzeri iş görmezlik raporuna sahip olan kişilere, malulen emeklilik hakkı verilecektir. Sağlık kurulu raporu almadan önce, kurum tarafından gerekli görülen tüm evraklar toplanmalı ve malulen emeklilik.
Kontrol raporu için kasım ayında gittik ve sonraki süreçte malulen emeklilik hakkını kaybetti. Aslında problem pamukkale hastanesindeki rapor veren doktorlar. Buradaki doktorlar malulen emekliliğinin kesinlikle.
Bu raporun alınabilmesi için kişilerin ilk olarak bulundukları il veya ilçedeki SGK merkezlerine başvurmaları ve yetkili hastanelere sevk edilmeleri gerekir. Peki Bağkur, SSK engelli emeklilik raporu nasıl alınır ? Engelli raporu almak. Malülen emeklilik sevk onayı.
Ancak söz konusu bu sağlık kurulu raporu maalesef ki her yerden alınamamaktadır.
Türkiye genelinde yaşı ya da sosyal statüsü her ne olursa olsun emeklilik en önemli unsurlardan birisidir. Günümüz hükümeti göreve geldikten sonra özellikle emeklilik sistemi ile alakalı olarak çok ciddi manada değişimler. Evrak takibi SSK emeklilik özürlü maaşı bağlanması malulen emeklilik konuları için başvurulan bir kanaldır.
SGK sağlık kurulunca tespit edilen sigortalılar malul sayılmaktadır. TL olarak hesaplanmıştır. Makalede Neler Var? Hamilelikte Doğum Raporu Nereden alınır ? SSK’lı ve Emekli sandığı çalışan gebelerde doğum öncesi ve doğum sonrası izinleri ile ilgili düzenlemeler aşagıda belirtilmiştir.
Daha önce de belirttiğimiz gibi bu raporun tam teşekküllü bir hastaneden alınması gerekiyor. Heyet Raporu Nereden ve Nasıl Alınır ? Yani hastanenin TC Sağlık Bakanlığı’nca onaylanmış olması, Sağlık Bakanlığı tam teşekküllü hastaneleri listesinde yer alıyor olması, ön koşul olarak kabul ediliyor.
Ancak malulen emeklilik için başka şartlar da var. Zira, malulen emeklilik süreci çok zor ve uzun bir süreç,ben kendim %raporla senedir mahkeme salonlarında,adli tıp koridorlarında sürünüyorum.
Daha önceden bu konular hakkında bilgim olsaydı kesinlikle bende o sistemden emeklilige baş vurur ve bu sıkıntıları çekmezdim. Kişinin malulen emekli olması için bu şartı yerine getirmesi yeterli değildir, seneden beri sigortalı olmak, primin en az 8gün için ödenmesi gibi diğer şartlar da bulunmaktadır. Ancak şartları yerine getiren kişilerin emekli olması mümkündür.
Okuyucularımızdan en çok gelen sorulardan biri de malulen emeklilik için nasıl rapor alacakları konusunda olmaktadır. Bunun için de en önemli şart, maluliyeti kanıtlayan sağlık raporlardır.
Bu haftaki yazımız, malulen emeklilik için gerekli olan rapor kriterlerine ayrılmıştır. Belgeler arasında en önemlisi sağlık raporudur. Malulen Emeklilik Şartları Nelerdir? Sağlık raporları tam teşekküllü Eğitim ve Araştırma Hastaneleri, Üniversite Hastaneleri ya da Devlet Hastanelerinden alınabilmektedir.
Başvuruda istenen belgeler malulen emeklilik talep formu, varsa daha önce alınan sağlık kurulu raporu aslı ya da aslı gibidir fotokopisi, erkek sigortalılar için askerlik durum belgesi istenir. Sağlık sorunu olan kişiler “ malulen emeklilik ” ya da “engelli hakkıyla emeklilik ” şeklinde iki farklı yolla emekli olabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.