1 Şubat 2019 Cuma

Defter beyan

Mobil uygulama, uygulama marketlerden indirilebilir. Kültür ve Turizm Bakanlığı Arşivi Nevşehir - Avanos. Serbest meslek erbabı, işletme hesabı.


Ticari kazançları basit usulde tespit edilen mükellefler, serbest meslek kazancı elde eden mükellefler ile işletme hesabı esasına göre defter tutan mükelleflerin kayıtlarının elektronik ortamda tutulmasını, defterlerin elektronik olarak oluşması ve saklanması ile. Mustafa AKDEMİR 53views. Bordrosu - Duration: 2:32. It is developed by Gelir İdaresi Başkanlığı and you can download the APK here.


Bununla birlikte geçmiş dönemlere ilişkin bilgilerin görüntülenmesi amacıyla sistem. Kayıtların elektronik sistem üzerinde tutulması, mükelleflerden defter tutması zorunlu olan kişilerin söz konusu kayıtlar ile elektronik ortam üzerinden oluşturulması ve muhafaza edilebilmesine olanak sağlayan.


Vergi Usul Kanununun 179’uncu maddesi gereğince, ikinci sınıfa geçerek işletme hesabı esasına göre defter tutacak olan mükelleflerin, söz konusu maddede belirtilen şartların tahakkuk ettiği takvim yılının son gününe (bu gün dâhil) kadar, gerçek. KENAN PARS - yıl Önce.


TEKEL İADELERİNDE NE YAPACAZ KDV ORANLARINDA %SIFIR DİYE BÖLÜM YOK. DEFTER matches needs of monitoring of money traffic for small and middle type business. Keep track of your rental, billing, payments.


Be informed of upcoming transactions. Share your accounts with customers for money tracking. Record money traffic between suppliers or other co-workers. Save expenses and payments of workers.


Nasıl Başvuru Yapılır? Sisteme giriş yapıldıktan sonra, sol menüde yer alan “Muhasebe Bilgileri” başlığı altında yer alan “Gelir Ekle” menüsü tıklanarak “Belge Bilgisi” bölümünde “diğer” belge türü seçildikten sonra “Gelir Kalemleri” bölümünde sırasıyla “satış türü” “diğer. Bazen defter beyan sitesi çöküyor. Bu sebeple verilerinizi gönderemiyor olabilirsiniz.


Temmuz, Ağustos, Eylül dönemi ve sonraki dönemlere. Nace Kodu" parametresinin de gönderilmesi gerekmektedir. Bu üyenin göndermiş olduğu mesajları bul. Arkadaş listesine ekle.


Sistem ile bu mükelleflerin tutmak zorunda oldukları defter kayıtlarının elektronik ortamda oluşturulması ve saklanması ile bürokratik işlemlerin azaltılması amaçlanmıştır. Bu açılış onayı, Vergi.


Estimated number of the downloads is more than 0. Generally most of the top Apps on Android Store have rating of Everyone. This App had been rated.


Defter beyan

Kısaca elektronik ortamda defter tutulmasını sağlayan sisteme defter beyan sistemi denir. Kalan özel maliyeti nasıl gidere atacağım bilgisi olan var mı acaba ? Bunun yanı sıra bu kayıtlara göre serbest meslek erbaplarının ve işletme hesabına esasına göre defter tutan kişilerin elektronik ortamda bu verileri saklaması.


Bahsedilen hadiselerin olma tarihine kadar yapılması gereken işlemler ve yükümlülükleri bu duruma dahil değildir. Sıra Numaralı VUK Genel Tebliği ile yürürlüğe girmiştir. Defter beyan sistemi 17. Kayıt Örnekleri ve Beyanname Süreci.


Kimlik numarası ve vergi kimlik numarası bilinmeyen müşterilere y. Devir fişi kayıt tarihi, defter açılış tarihidir. Birden fazla birincil türde defteri olan mükellefler amortisman giderini hangi defter ile beyan edecek ise o etkin defter ile sabit kıymet oluşturmalıdır.


Alt kullanıcı olarak tanımlanan ve yetkilendirilen personelin hesap özeti, gelir ve gider listelerini “Pdf ve Excel” formatında doküman oluşturma imkanı kullanıma açılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.