28 Mart 2019 Perşembe

Edevlet ikametgah değiştirme

Adres değişikliği nasıl yapılır? Bilgisayarınız veya akıllı telefonunuz üzerinden e-devlet sistemine giriş yaparak kolaylıkla adres değişikliği bildiriminde bulunabilirsiniz. Ancak e-devlet sistemi adres değişikliği. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olup, sistemin geliştirilmesi ve işletilmesi Türksat A. Hali hazırda bir ikamette oturan bir kişinin yanına alıyorsanız bu işlemi internetten yapamazsınız.


Devlet şifresi yoksa sisteme giriş yapılamaz. Bu hizmeti kullanarak, Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez veri tabanındaki yerleşim yeri ve diğer adres bilgilerinizi sorgulayabilir, barkodlu ikametgah belgesi oluşturabilirsiniz.


Değişikliği Kaç Gün İçerisinde Bildirilmelidir, ikamet değişikliği nereye bildirilir, ikamet değiştirme, ikamet değiştirme nasıl yapılır, ikametgah, ikametgah değişikliği bildirme süresi, İkametgah Değişikliği Nereye Bildirilmelidir, ikametgah. Ancak ikametgah değişikliğini e devlet üzerinden yapabilmek için mobil imzaya ihtiyaç var. E-devlet ikametgah değiştirme işlemi nasıl yapılır?


Edevlet ikametgah değiştirme

Sisteme ilk girdikten sonra bu şifre değiştirilmelidir. PTT şubesinden yeni. Bugün ki makalemizde sizlere e-Devlet ikametgah adresi değişikliği nasıl yapılır sorusuna elimizden geldiğince yanıt verme yoluna giderek fikir edineceğiz.


Her geçen gün büyüyen ve gelişen sektör içerisinde e-Devlet sisteminin insanlara sunduğu mükemmel imkanlar ciddi manada dikkat çekiyor. Adres değişikliği işlemleri e-Devlet sistemi üzerinden oldukça kolay gerçekleştirilebiliyor.


Açılan sayfada yapacağınız işlemler yine aynı olacaktır. E devlet İkametgah Değiştirme Nasıl Yapılır? Nüfus Müdürlüğünde ikamet değişikliği de yapabilirsiniz. E-Devlet İkametgah Değişikliği Nasıl Yapılır?


Bunun için PTT’den almış olduğunuz şifreyi kullanabilirsiniz. Sınırlı bir süre içerisinde beyan edilme zorunluluğu da olması sebebiyle çeşitli nedenlerle adres değiştiren kişiler yeni adreslerini en kısa sürede bildirmek durumunda kalıyorlar. Devlet Üzerinden İkametgah Adresi Değişikliği Nasıl Yapılır? Online İkametgah Adresi Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılıyor?


PTT üzerinden almış olduğunuz (ilk erişim için) kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekmektedir. E-devlet sistemine giriş yapabilmeniz için mutlaka e-devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-devlet şifresini de size en yakın PTT şubesine giderek alabilirsiniz. E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra e-imza ile ikametgah değişikliği bildiriminde bulunabilirsiniz.


Ancak yukarıda da bahsettiğimiz üzere bunun için elektronik imza ya da mobil imza gereksinimi söz konusudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.