30 Mayıs 2019 Perşembe

Günlük yunanistan vizesi

YUNANİSTAN KAPI VİZESİ KAÇ GÜNLÜK VERİLİR ? Yani ben dur Türkiye’ye döneyim tekrar gün içinde tekrar dönerim olayı yok. Unutmayın kapı vizesi sadece yaz aylarında alınabiliyor. Kapı vizesi için bilgiyi diğer yazımızda bulabilirsiniz. Değirmenler – Sakız Adası SAKIZ ADASINA NASIL ULAŞIRIM?


Yunan Adaları Kapıda Vize Uygulaması.

Ege adalarında Türk vatandaşlarına uygulanan günübirlik vize muafiyetine bir bölge daha ekleniyor. Bu vize tek girişlik ve günlük süreyi kapsıyor.


Standart (bordo) renkli pasaport sahibi olanlarımız ise vize almak zorunda. Daha az süre ile verildiği durumlar da bulunmaktadır. Bu vizelerin amacı başvuru formunda net belirtilmelidir. Net belirtilmeyen seyahat amaçları konsolosluk yetkileri tarafından şüpheli bulunup kişi şahsen görüşme amaçlı.


Evraklarınız ile acenteye başvuru sırasında ödemenizi yapıyorsunuz. Yunanistan ticari vizesi şahıslara en fazla 1günlük olarak verilir.


Atina’dan başlayacak olan ve İtalya’da son bulacak günlük bu seyahat için tabii öncelikli ihtiyaçlardan biri Schengen Vizesi almaktı.

Kimisi hangi Avrupa ülkesine ilk girişi yapıyorsanız oradan almalısınız dese de aslında bu vizenin mantığında seyahat süresi boyunca en uzun süre kalacağınız ülkeden vize başvurusu yapmanız gerekmekte. Firmanın müşteri temsilcilerinin size vermiş olduğu randevu tarihinde, evraklarınızı teslim ettikten sonra en fazla günlük seyahatleriniz için yapmış olduğunuz başvurudan sonuç alma süresi günden güne kadar değişmektedir.


Dolayısı ile yapılan değişiklikler. Turistik vizesi şahıslara en çok 1günlük olarak verileceği gibi haftalık, iki haftalık olarak da turistik vizesi alınması mümkündür.


Konsolosluk, duruma bağlı olarak rezervasyonların satın alınmış olmasını talep edebilir. Teslim etmeniz gereken belgeler arasında bulunan vukuatlı nüfus kayıt örneğinde açık adresinizin görünmesi özellikle talep edilir. Vizesi olmayanlar ise özel hizmet veren ekspres vize çıkarma kuruluşlarından veya konsoloslukların hızlı vize çıkarma sistemlerinden yararlanabilir. Eğer bir yeşil pasaport sahibiyseniz işler çok kolay.


Yok hayır yeşil pasaportum yok diyorsanız o zaman bir vize başvurusunda bulunmak durumundasınız. Geçtiğimiz günlerde daha evvel de vize verdikleri bir arkadaşıma günlük vize verdiler. Düşünsenize onca masraf onca eziyet sonuçta gün.


Schengen vizesi kısıtlı bir zaman için ve aylık periyotta maksimum günlük süre ile kısıtlıdır. Vize, schengen ülkelerinden bir tanesi tarafından alındığı takdirde bölgedeki diğer ülkeler için de geçerli olacaktır. Vize reddi almamak için bunlara dikkat!


Eğer oturum sürenizi geçirirseniz dönüşte mutlaka farkedilecektir. Bir şekilde kargaşaya gelip fark edilmese bile bir sonraki vize alma süresinde başınıza büyük sorun açabilir.


Hatta vize reddi alabilirsiniz. Shengen vizesi müracaatınızda RED almamak için bunun dışında yapmanız. Dilerseniz bu seçeneği kullanarak Kamboçya’ya e- vize alabilirsiniz.

Yapmanız gereken şey tıklamak ve yönergeleri izlemek. Vize günlük olarak veriliyor ve toplamda USD ödüyorsunuz. Umman vizesi için evisa. Uruguay – Güney Amerika ülkesi Uruguay vizesiz gidebileceğimiz ülkeler arasında.


Ortadoğu ülkesi Ürdün gün vizesiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.