27 Mayıs 2019 Pazartesi

Yeni nüfus cüzdanı

Kimlik Kartı verilecektir. Yeni nüfus cüzdanı çıkartmak isteyen vatandaşlarımızın yaşından büyük olmaları gerekmektedir. Yani yaşından büyük olan vatandaşlarımız yurt içinde il ve ilçe nüfus müdürlüklerine yurt dışında ise dış temsilciliklere başvuru yapmaları gerekecektir. Ve başvuruda bulunan vatandaşlarımız nüfus müdürlüklerine veya dış temsilciliklere şahsen.


Hâlâ eski nüfus cüzdanı kullanıyorsanız ve kimliğinizi yenilemediyseniz son başvuru tarihini kaçırmamanız gerekmektedir.

Başvuru yapacak olan kişiler il ve ilçe nüfus müdürlüklerinden randevu alıp gerekli ücretleri bankalara. Bunun ardından gerekli tahkikat yapılarak nüfus cüzdanı düzenlenerek tarafınıza teslim edilir. NÜFUS CÜZDANINI KAYBEDEN KİŞİ YAŞIN ALTINDAYSA yaşın altında olmanız halinde kimlik başvurunuzu " veliniz, vasiniz veya vekaletname ibraz eden kişilerin" tarafından yapılması gereklidir.


Kişinin vatandaşlık bilgilerinin resmi olarak tanımlayan bu belgede kimlik numarası, isim bilgisi, aile bilgisi, kan grubu bilgisi gibi bilgiler yer alır. Eski büyük kartlar yerine yeni elektronik hizmet de vermesi planlanan kartlara geçildi. Bu belgelerin tamamını yanınızda bulundurmanız gerekiyor.


Neden derseniz artık artık hemen hemen tüm ödeme. Ancak eski nüfus cüzdanlarında yazan nüfus cüzdanı seri no yerine kullanılamaz.

Ekranın alt köşesinde göreceğiniz, Harç ve Değerli Kağıt Bedeli Ödeme sayfasını tıklayacağız. STANBUL NÜFUS YENİ ÇİPLİ TC KİMLİK KARTI BAŞVURU İŞLEMLERİ. Başvuru aşamasında kişiye haneli olan PIN kodunun olduğu bir şifre verilecektir.


Banka kartlarında işlem yaparken şifre kullanıyorsak, aynı şekilde yeni kimlik kartlarında da işlem yaparken PIN kodunu kullanacağız. Yeni kimlik kartı için hangi evraklar gereklidir?


Kayıp ya da çalıntı durumlarında bu belge aranmaktadır. BAŞKA ŞEHİRDE NÜFUS CÜZDANI ÇIKARMA. Eğer ki İkamet edilen bölgeden farklı bir bölgede. Buradan bankanızın ara yüzü farklı olabiliyor olsa da kimlik harç ödeme işlemleri üzerinden işleminizi TC kimlik numarası girerek yapılıyor.


Daha önceden gün veya ayda postayla adresinize ulaştırılan çipli yeni kimlikler, artık. YENİ ÇİPLi KİMLİK KARTI PARASI YATIRMA ATMDEN Zİraat Bankasi - Duration: 3:21. Her ŞEY 56views. YENİ KİMLİK KARTI BAŞVURUSU YAPTIM!


Ancak yeni kimlik kartları ile beraber, seri ve cilt numaralarının nerede yer aldığı merak ediliyor. Aynı zamanda yeni nüfus cüzdanı alabilmek için kimlik beyanı yapılabilmesinden dolayı eski nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi kimlik yerine geçebilecek ya da kimlik görevi görebilecek belgelerinde yanınızda bulunması yeterli olacaktır.


Bununla birlikte yeni kimlik ücreti olarak 15TL gibi bir ücret.

Kartın kargoya verilme süresi şehirden şehire göre değişiklik göstermektedir. Herkese merhabalar bu yazımızda sizlere Türkiye Cumhuriyeti yeni kimlik kartı(eski adıyla nüfus cüzdanı ) örneklerini paylaşacağız. Bildiğiniz gibi artık yeni kimlik kartlarına geçişler başladı.


Ardından nüfus müdürlüğüne gidip yeni kimlik kartını çıkartmalısınız. Bunun için önceden nüfus müdürlüğünden randevu almanız gerekiyor.


Fakat yeni kimlik kartınız çıkana kadar kaybolan nüfus cüzdanı yüzünden başınıza olumsuz birşey gelmemesi açısından tedbir amaçlı ilan vermeniz ve bu durumu emniyet yetkilierine bildirmenizde yarar vardır. Bir başka deyişle, yeni nüfus cüzdanı başvurusunun mutlaka temsilciliğimize gelerek şahsen veya vekâletnameyle yetkili kılınacak kişi tarafından yapılması ve teslim alınması gerekmektedir.


O yıl yapılan yayınlarda yeni kimliklerin cüzdana sığacak boyutlarda olacağı yazıldı. Nüfus kağıdı cüzdana sığar mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.