6 Haziran 2019 Perşembe

İkametgah değişikliği

Henüz kimliğinizi doğrulamadınız. Bu hizmetten faydalanmak için, aşağıdaki kimlik doğ. Beyan edeceğiniz adres boş bir konut ise, herhangi bir belge istenmez.


Ancak siz her hâlükârda yanınızda yeni adresinize ait elektrik, su, doğalgaz, telefon abonelik sözleşmesi yada faturası götürünüz. Her ne sebeple olursa olsun adres değişikliği yapıldıktan sonra kişinin nüfus müdürlüklerine giderek ikametgah değişikliği beyanında bulunması yasal olarak zorunludur. Evlilik, bu yasal zorunluluk için bir istisna değildir.


İkametgah değişikliği

Eğer kişinin evliliğe bağlı olarak adresi değişiyorsa iş günü içerisinde bunu bildirmekle yükümlüdür. Aksi halde TL’lik gecikme.


Devlet sistemi üzerinden kolayca güncellenebilmektedir. C kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapmalıdır.


Sonrasında ekranın sol kısmında bulunan ‘e-Hizmetler’ sekmesine girilmelidir. Bununla birlikte e-Devlet üzerinden de ikametgah değişikliği yapılması mümkündür. Ev değişikliği yapanlar dikkat!


İkametgah değişikliği

Yeni bir kente ya da farklı bir mahalleye taşınan kişiler, adres değişikliği bildirimi ( ikametgah ) işlemini mutlaka yapmak zorundalar. Bugün ki makalemizde sizlere e-Devlet ikametgah adresi değişikliği nasıl yapılır sorusuna elimizden geldiğince yanıt verme yoluna giderek fikir edineceğiz. Bunun dışında ikametgah değişikliğini e devlet sistemi üzerinden yapabilmek de mümkündür.


Bunun için e-devlet şifresi ile beraber mobil imza ya da elektronik imzaya ihtiyaç duyulmaktadır. Yalnızca e-devlet şifresi ile gerçekleştirilmesi mümkün olmayan bu işlemde bireyin GSM operatöründen mobil imza ya da ilgili birimlerden elektronik imza oluşturması gerekmektedir. Oy kullanırken ikamet edilen adrese en yakın okul tercih ediliyor.


Yani seçmen listeleri buna göre belirleniyor. KAMETGAH DEĞİŞİKLİĞİ NEREDEN YAPILIR? Bu konuda bazı yanlışları düzeltmek adına yazımızda gerekli bilgileri vereceğiz. Nüfus Müdürlüğüne başvurmalısınız.


Değişikliği Bildirimi Nasıl Yapılır? Yeni oturduğunuz yer için adres değişikliği yapmak keyfi bir işlem değil yasal bir zorunluluktur. Eğer kendiniz yeni bir eve taşınıyor iseniz (eşiniz ve çocuklarınız da dahil) ve kiracı iseniz en yakın nüfus müdürlüğüne bizzat başvurarak ikametgah adresinizi bir adet fatura veya kira kontratınız ile bildirip ikametgah adresinizin değiştirilmesini talep edebilirsiniz.


E-Devlet’ten adres değişikliği bildirimi, e-imza, mobil imza ya da SMS doğrulaması ile. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, yurt dışına bile gitseniz yasal olarak adres değişikliğinizi bildirmek zorundasınız.


E-Devlet adres değişikliği bildirimi nasıl yapılır,sizlere anlatmaya çalıştık. Video işinize yaradıysa desteğinizi göstermek adına beğenmeyi ve kanala. Ancak mücbir bir sebep ile ikametgah değişikliği bildirim yapamadıysanız para cezası uygulanmaz.


İkametgah değişikliği

Tabi unutmamak lazımdır ki mücbir sebep resmi belge ile ispatlanabilmelidir. Mücbir sebepler ilgili kanuna göre, Doğal afet. Kişinin adres değişikliği yapması durumunda mutlaka ikametgah değişikliği de yapması yani yeni oturduğu yere kaydını alması gerekir.


Peki bu ikametgah değişikliği bildirimi nasıl yapılmaktadır? Yazımızda ikametgah değişikliği sonrasında nelerin yapılacağını, ikametgah değişikliğinin kaç gün içerisinde bildirilmesi gerektiğini ve E-Devlet üzerinden ikametgah değişikliği yapılıp yapılamayacağı konusunu siz değerli okurlarımızla paylaşacağız.


Gerçeğe aykırı ikametgah adresi bildirmenin cezası da 9TL dir. Hangi nufus müdürlüğüne kayıtlı olduğunuzu ise alt kısımdaki butona tıklayıp öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.