24 Eylül 2019 Salı

Ingiltere asgari ücret

Londra, İngiltere ’nin diğer şehirlerine göre çok daha pahalı ve yaşam maliyeti daha yüksek olmasına rağmen Londra asgari ücreti İngiltere ’de asgari ücret seviyesiyle hemen hemen aynıdır. Bu durum bazı kesimler tarafından asgari ücretin Londra’da ve güneydoğu İngiltere ’de çalışanlar için yetersiz olduğu tartışmalarının açılmasına sebep oldu.


Nisan ayında yürürlüğe girecek olan zam ile beraber asgari ücretin tam zamanlı çalışan kişiler için 6euro civarında olması bekleniyor. Dünya ülkelerinin de asgari ücret seviyeleri oldukça merak ediliyor.


Günlük mesai saati saat olarak uygulanmaktadır.

Asgari ücret İngiltere ’de. Bu kapsamda İngiltere ’de hem asgari ücret hem de saat başı çalışma. Ayrıca hesaplamalar gerçekleştirilirken çalışanların yaşı esas alınarak, ücretleri tespit edilmektedir.


Bugün birçok farklı dünya ülkesinde olduğu gibi yaşını doldurmuş her kişi, çalıştığı süreye bağlı olarak asgari ücret. Türkiye arasındaki market fiyat farkı karşılaştırmasını bulacaksınız bu videoda. Türkiye’de yaşayan bir başka Twitter kullanıcısı da aynı alışverişi Türkiye’de yaparak ne kadar tutacağını görmek ve göstermek istedi.


Hükümeti tarafından belirlenir.

Ancak yaş ve üstü için saat başı asgari ücret uzun zamandır pound seviyesinde. Birinci grupta herhangi bir alanda uzmanlaşmış ve en az üniversite seviyesinde bir lisans diplomasına sahip, yabancı dili üst seviyelerde olan ve kurumsal firmalarda çalışan kişiler yer. Aynı zamanda yaşın altında bulunan çırak ve stajyerlerin de asgari ücret ödemelerinde bir ayrım yapılmaktadır. Bu sayede en azından bu kişilerin belirli yaşam.


Yani ay sonunda elinize geçen rakam belirlenmemiş. Amerika gibi İngiltere ’de de bir sayaç. Eğitim sistemiyle, çalışma disipliniyle ve ülkedeki refah düzeyinin yüksekliği ile çalışmak isteyen birçok yabancı. Avrupa Birliği’nin bir parçası.


NGİLTERE ’DE ASGARİ ÜCRET VE BAZI FİYATLAR. Bir düzine yumurta Euro. Sterlin değerine çevrildiğinde, asgari.


SMI (Salario Mínimo Interprofesional) olarak bilinir ve yaş, cinsiyet, geçici ve kalıcı çalışma farketmeden tüm çalışanlar için geçerlidir. Kraliyet kararnamesi ile güncellenmektedir. Orada yaşayan kişiler, ülkenin asgari ücret yapısı, marketlerin fiyat endeksleri, hükumetin belirlediği para politikası gibi etkenlerden dolayı ülkemizdeki alım gücünün neredeyse 5-katına ulaşabiliyorlar.


Hollanda’daki gibi yaşa göre farklılık göstermekte.

Yaşa göre ödenen saatlik asgari ücret ve geçimi sağlayacak ücret İngiltere. Fakat kriz ile çöktüğü iddia edilen Yunanistan gibi ülkelerde mevcut. Gelin görün ki çöktü denilen.


Yani asgari ücret uygulaması yabancı yada yerli halk için farklılık göstermez. Haftalık saat çalışıldığını düşünürsek aylık ortalama brüt. Ingiltere ’de saatlik asgari ücret pound civarındadır. Peki bu asgari ücret diğer dünya ülkelerinde ne kadar.


Diğer ülkelerde aylık asgari ücret miktarı ne kadar, asgari ücretin en fazla olduğu ülke, asgari ücretin en az olduğu ülke, asgari ücretin. Sosyal devlet kavramının ortaya çıktığı ülkelerden bir tanesi olan İngiltere ’de, asgari ücret uygulamasının düzenlenmesi, kanunlar sayesinde gerçekleştirilmiştir. Kanunlarla belirlenen rakamlar sayesinde. Avro ya karşılık geliyor.


Dünyanın en büyük nüfusuna sahip olan Çin bilişim, sanayi, teknoloji gibi pek çok iş koluna sahiptir. Ancak ülke eyaletler halinde yönetildiği için, tamamında geçerli bir asgari ücret söz konusu değildir. Bulgaristan’da hükümet organları, asgari ücret konusunda bakanlar kurulu, işçi ve işveren sendikaları asgari ücret artışına uzun pazarlıklar sonucu beraber karar vermektedirler.


Bu makalemizde Bulgaristan’da güncel asgari ücret oranlarını paylaşmaya çalıştık. Türk lirasının değer kaybıyla birlikte bu yıl asgari ücretin alım gücünde de önemli bir azalma oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.