8 Ekim 2019 Salı

Internetten sabıka kaydı çıkarma

E-Devlet internet sitesinde sabıka kaydı alınır mı? Evet, tamamen ücretsiz olarak internetten sabıka kaydı alabilirsiniz. Aşağıdaki resimli anlatımda gösterilen adımları uygulayarak kısa ve kolay yoldan sabıka kaydı çıkarabilirsiniz.


Devlet şifremizi aldıktan sonra giriş yapabilmek için turkiye. Adliye önlerinde kuyruk bekleyerek sicil kaydı alımlarına son.


Devlet aracılığıyla internetten sabıka kaydı sorgulayabilir ve doküman bastırma yöntemiyle sabıka kaydı alabilirsiniz.

Yeni işe giriş, dernek üyeliği, işyeri açılış, ehliyet çıkarma, konsolosluk başvuru, okul kaydı, yurt kaydı vb. Adli sicil kaydı, diğer adıyla sabıka kaydı kamu veya özel pek çok kurumda vatandaşlardan istenen.


Eğer daha önce bir e-devlet şifresi temin etmediyseniz ya da oluşturmadıysanız bu sistemden sabıka kaydı çıkarma işlemini yapabilmek için mesai günleri ve saatleri içerisinde size yakın bir konumda yer alan PTT merkezlerinden herhangi birine gidebilir, yetkili personele kimlik kartınızı göstererek içerisinde e-devlet parolanızın yazılı olduğu zarfı satın alabilirsiniz. Sizlere e devlet üzerinden sabıka kaydını nasıl alacağınız hakkında bilgi vermek istedim tabiki amatörce oldu ama benim için bir adım atmaktır.


Kişilerin sabıka kaydı hemen hemen her yerde talep edilmektedir. Kamu sektöründe ya da özel sektörde işe girecek olanlardan, silah ruhsatı almak isteyenlerden, tüfek ruhsatı almak isteyenlerden, özel güvenlik olmak isteyenlerden, okula kayıt yaptırırken, yurda kayıt yaptırırken ve bunun gibi birçok işlemde kişilerden sabıka kaydı istenmektedir.


Okul, üniversite kayıtlarında, iş başvurularında, yurt dışı vize başvurularında, burs ve yurt başvurularında, ehliyet başvurularında ve daha birçok işlemi gerçekleştirebilmek için adli sicil. Kimlik Numaranız ile kayıt altına alınmış taşınmazlarınızın detaylarına erişebilirsiniz.

Bu hizmeti kullanarak, Tapu Sicil Müdürlüklerinde TC. GBT (Genel bilgi Toplama) sabıka kaydı işlemlerinin internet üzerinden online olarak yapılması vatandaşlara zaman tasarrufu açısından büyük kolaylık sağlıyor. GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve GBT sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgileri bu haberden öğrenebilirsiniz.


Diapason, Güncel bilgi ve İçerik, Teknoloji, Haber, Sağlık, Spor, Kadın, Otomobil,iş hayatı Adli Sicil Kaydı Nasıl Nereden Alınır? Genellikle bir işe başvurduğumuzda bizden istenen belgeler arasında adli sicil kaydı da olur.


Sabıka Kaydımı Nereden Alacağım? PTT şubelerinden herhangi birine gidip 2tl karşılığında e-devlet şifresi alınız. Size özel şifrenizle e-devlet sistemine giriş yapınız.


GBT ve sabıka kaydı belgelerinizi alarak suçlu olmadığınızı kanıtlamış olursunuz. Bu işlemleri online olarak yapabilir ve çıktısını alabilirsiniz. Eğer şifreniz yok ise en yakın PTT şubesine başvurarak kısa zamanda şifre edinebilirsiniz.


Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşlarımıza en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedef alınmıştır. Halk arasında ‘ sabıka kaydı ’ olarak bilinen ‘Adli Sicil’ bilgileri artık halka açılıyor.


Her şey internet üzerinden halledilebiliyor artık. Bundan sonra Adliye’de kuyrukta beklemeye son. Dilediğiniz zaman sabıka kaydınızı internette ki adresten çıkartabileceksiniz.


GBT sorgulama işlemleri!

GBT, genel bilgi tarama demektir. E-devlet üzerinden verilen bu. Böylelikle suçsuzluğunuzu kanıtlayabilirsiniz. Ayrıntıları haberimizde.


Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü. Yabancı Dilde Adli Sicil Belgesi. Tarihi İtibarıyla, Yurt Dışında Bulunan Elçilik ve Konsolosluklarımızda Konsolosluk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.