2 Ekim 2019 Çarşamba

Isim değişikliği dilekçe örneği

Asliye Hukuk Mahkemesi’dir. Yetkili mahkeme ise dava açacak olan kişinin yerleşim yeri mahkemesidir. Bu şartlar dışında ismini değiştirmek isteyenlerin mahkemeye başvurması gereklidir.


Aşağıda bulunan isim değişikliği dilekçesi örneği tamamen genel olarak hazırlanmıştır. Ancak her dava kendine özgü hususiyetleri taşır bu nedenle ad değiştirme davası açacak olursanız sizin davanızın özelliklerine göre dilekçe hazırlanması ve diğer hususların buna göre değerlendirilmesi gerekmektedir.


Kişinin Adı ve Soyadı toplumdaki bireyleri birbirinden ayırmaya yaradığı için, genel kural kişinin adını ve soyadını istediği şekilde ve istediği zaman değiştirememesidir.

Ancak her dilekçenin kendine özgü olduğunu ve somut olayın niteliklerine göre hazırlanması gerektiğini vurgulamamız gerekmektedir. Yukarıda sayılanların dışında, özellikle ad (isim) değişikliği davaları için uygulamada ayrıca kullanılan haklı sebep ise, kişinin gerek sosyal, gerekse iş çevresinde kimlikte yazan isimden başkaca bir isimle tanınması, kimlikte yazan ismini sadece resmi işlemlerinde mecburiyet dolayısı ile kullanmasıdır.


Dava Konusu: İsim değişikliği talebi Detaylar. Haklı gerekçe belirtilmeli ve konu ile ilgili varsa ilgili kararlar emsal olarak gösterilmelidir. Delil: Bilirkişi, tanık vb.


Yazımızdaki dilekçe örneğinden faydalanabilirsiniz. SGK’da soyadı değişikliği yaptıktan sonra E Devlet üzerinden Hizmet Dökümünüzü görüntüleyerek yeni soyadınızın işleme.


Tekrar aynı hatanın tekrarlanmaması için yanlış yazmamaya dikkat edin.

SONUÇ VE İSTEM: (yukarıdaki gerekçelere dayanarak mevcut ismin hangi isim değiştirilmesi istendiği ifade edilmelidir) Sonuç. Ad soyad değişikliği için mahkemeye başvurmak gereklidir. FORUM KANUNLAR HAKİMLER SAVCILAR YÜK. Madde metni aşağıdadır.


Tapu belgesi üzerinde isim değişikliği işlemi yapılabiliyor. Tapuda isim tashihi işlemi için mahkemeye bir dilekçe ile başvuruluyor. Eskiden isim değiştirmek için tek yol bir dilekçe ile yetkili mahkemelere başvurulmasıydı.


Son dönemde yapılan düzenlemelerle ismini değiştirmek isteyen kişiler belli bir ücret karşılığında nüfus müdürlüğüne başvuru yaparak isimlerini değiştirebilirler. Verilecek kurum veya kuruluşlara göre listelenmiş ve konularına göre alfabetik sıralanmış dilekçe örneklerimiz bulunamaktadır. Bulduğunuz dilekçe örneği üzerinde istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.


Siz de bankaya dilekçe yazmak istediğiniz zaman yukarıdaki metni kendi durumunuza göre özelleştirerek kullanabilirsiniz. Ayrıca ”Hesap kapama dilekçe örneği”, ”Kredi kartı kapama dilekçe örneği”, ”KMH kapama dilekçe örneği” ve ”Telefon numarası değiştirme dilekçe örneği”ni aşağıda ayrıca bulabilirsiniz.


Müracaatlarda haklı gerekçeyi ispat edebilmek için iki tane de şahit gereklidir. Bu çerçevede de günümüzde bireylere isim değişikliği veya soyadı değişikliği hakkı verilmektedir. Soyadı değişikliği yapmak isteyenler için dilekçe örneği Daha Fazla.


Dilekçe Kategorileri. Değiştirme veya Soyadı Değişikliğinin Hukuki Niteliği. Söz konusu tapuda isim tashihi dilekçe örneği aşağıda yer alıyor.

Articles by " İsim değişikliği davası dilekçe örneği " List Grid. LİMİTED ŞİRKET ORTAĞININ İSİM DEĞİŞİKLİĞİ TESCİLİ KARAR ÖRNEĞİ.


Karar Tarihi : Karar sayısı : Konu : Başkan : Üyeler : Genel Kurulumuz şirket merkezinde toplanarak aşağıda belirtilen hususları oy birliği ile karar altına almışlardır. Aradığınız isim tashihi (düzeltilmesi) dilekçe örneği burada… İsim tashihi bilindiği üzere asliye hukuk mahkemelerine başvurmak suretiyle düzeltilir.


Bu mahkeme süreci başvurduğunuz mahkemenin iş yoğunluğuna göre ila ay arasında sürmektedir. Tebligat yok ise boş bırakılır.


Bağlı bulunduğunuz sosyal güvenlik kurumuna aşağıda verdiğim SGK adres değişikliği dilekçe örneği ve dilekçenin ekine güncel vergi levhası ve ticaret sicil gazetesi ekleyip başvurmanız gerekmektedir. Kişilerin aileleri tarafından konulan isimlerle etrafça tanınmıyor olmaları, sosyal hayatlarında başka isimle biliniyor ve anılıyor olmaları gibi durumlarda isim ekletme davasının açılması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.