23 Ekim 2019 Çarşamba

İsim denklik belgesi sorunu

Bu hizmeti kullanarak, isim denklik belgesi başvuru durumunuzu sorgulayabilirsiniz. GÜNCEL BİLGİLER İÇİN TIKLAYINIZ 1. Soru: İsim denkliği nedir, isim denklik belgesi nasıl çıkartılır, neden önemlidir?


Cevap: Türk vatandaşlığı alan Bulgar uyruklu kişilerin neredeyse tamamının " İsim Farklılık Sorunu " vardır. Bu sistemde yer alan denklik belgesi başvuru sorgulama işlemi sayesinde vatandaşlar yapmış oldukları isim denklik belgelerine ilişkin başvurunun hangi aşamada olduğunu öğrenebilirler. Talepte bulunanın Türk vatandaşlığını kazanmadan. Denklik belgesi bir defaya mahsus verilmektedir.


Kaybolması durumunda denklik belgesi aldığınız kuruma başvurarak “Aslı Gibidir” onaylı bir nüshası alınabilinmektedir. Gerci elimdeki bu vukuatli nufus kaydinda bana lazim olan tum bilgiler islenmis durumda, ama ay sonunda Romanya’ya gidecegimden vaktim var beklerim.


Aynı öğrenim belgesine birden fazla denklik belgesi düzenlenemez. Islerim bitince uzun uzun hikayeyi yazmayi dusunuyorum, ise yeni baslayanlara kolaylik olsun diye. Devam Ediyor Belgesi ” talep ediyorum. Başvurumu geri çekiyorum.


Aşağıda belirttiğim belge asıllarını geçici surette teslim almak istiyorum. Bu belge ile birlikte kişiler önceki ismini yeni bir Türkçe isim ile değiştirdiğini kanıtlayabilmektedir. Bana günde çıkacağı söylenen belge yıldır hala çıkmadı.


Etiket: İsim Farklılık Sorunu. Kişinin adının veya soyadının neden ve ne zaman değiştirildiğini, değişiklikten önceki isimleri ile değişiklikten sonraki isimlerini gösteren ve resmi kuru. Bazen nüfus müdürlükleri tarafından, kişinin daha önceki ismine dair bir bilgi kişilerin göç dosyalarında bulunamadığından, bu belge düzenlenemeyecektir.


Merhaba, İsim denklik belgesi için doğum belgesi gerekli değildir. Bulgaristan isim denklik belgesi talebi için ilçe nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunabilirsiniz.


İsim denklik belgesi sorunu

Turkiyada o`qishga davom etmoqchimisiz? Nüfus Müdürlüğü ile irtibata geçmekten başka yapılabilecek bir şey yok. Vermiş olduğumuz bu örnek sadece Bulgar uyruklu vatandaşlarda rastlanmaktadır. Bu duruma hasıl olan birçok kişi isim denklik belgesi almak için müracaat etmektedirler.


İsim denklik belgesi sorunu

Göçmen olarak Türkiye’ye gelen ve Türk Vatandaşlığı almak isteyen vatandaşların alması gerekli olan isim denklik belgesi işlemlerinde değişikliğe gidildi. Lise eğitiminden sonra alınan (Subbakalavır) belgelerin değerlendirmesi sağlık komisyonumuz tarafından yapılamamaktadır.


Göç eden kişiler adına isim denklik Belgesi alabilmeniz için öncelikle kişiye ait Doğum bilgilerini içeren Romen Doğum kayıt örneğinin Romen makamlarından tahsis edilmesi ve Romen noter onaylı, Apostilli olarak bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne dilekçe eşliğinde sunulması gerekmektedir. Bu aşamadan Sonra sizlere isim denklik Belgesi verilebilir. Elimde eski ismini gösteren belge yok, ne yapmalıyım?


İsim denklik belgesi sorunu

Elinizde bilgi veya belge yoksa, Muhacir Kağıdı, Tabiiyet Beyannamesi gibi belgeler ile beraber gelen belgelerin arasından doğum belgesi, pasaport veya benzer belgeleri sunarak dilekçe vermeniz gerekmektedir. PTT AŞ tarafından oluşturulacak platformla isim ve diploma denkliği, öğrenci belgesi, vekaletname gibi evraklar, devlet kurumlarının ya da noterin onayına gerek kalmadan elektronik ortamda alınabilecek.


Dilekçe Bulgarca dilinde yazılmalı 2. Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri hakkında şikayet yazmak için tıklayın! Romanya vatandaşlığı için gereken isim denklik belgesi ne kadar sürede çıkar?


YÖK Başkanı Saraç, yurt dışından alınan diplomaların denklik başvurularının e-Devlet üzerinden yapılabilmesine olanak tanıyan sisteme ilişkin YÖK’te tanıtım toplantısı düzenledi. Yurt dışından alınan diplomaların tanınması ve denklik işlemlerinde başvuranların maliyetlerini düşürmek, işlem sürelerini kısaltmak, tersine beyin göçünü hızlandırmak.


Türkiye’deki Alman şirketlerin lojistik sorunu daha az Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nınTürkiye’de faaliyet gösteren bin Alman şirket ile global çapta bin 3Alman firmayla yapılan anket kıyaslamasında salgında Türkiye’deki her dört Alman şirketinden sadece birinde ‘lojistik’in sorun olduğu tespit edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.