22 Kasım 2019 Cuma

Marka tescilli firmalar

Detaylar için tıklayınız. Böylelikle tescili olmayan markaların isim üzerinden hak sahibi olmamasını ve markanızın güvenini sağlamış olursunuz. Markanızın güvenini sağlamak için gereken en önemli adımlardan biri marka tescilidir. Marka tescili ile ilgili aklıma takılan tüm soruları gayet detaylı bir şekilde cevapladılar.


En önemlisi ise kendi tecrübeleri ile beni yönlendirdiler.

Marka ile ilgili uzun yıllar hizmet alacağım ve herkese tavsiye edeceğim bir firma. Patent tescili bazı konularda yasal olarak yapılamamaktadır.


Bunların başında kamu düzenine ve ahlaki değerlere aykırı icatlar, bitki ve hayvan yetiştiriciliği için yapılan bilimsel çalışmalar, bilgisayar yazılımları, matematik yöntemleri, sanat eserleri, ticari oyunlar buluş niteliğinde olmadıkları için patent verilemeyecek konular arasında yer alırlar. Marka başvuru formu evrakı olan vekaletnameyi elden, faks veya e-posta yoluyla tarafımıza iletmeniz akabinde aynı gün marka tescili işlemleriniz yapılmaktadır.


Bazı firma sahipleri bu unvanın kendisine “ marka hakkı” verdiğini zannetmektedirler. Oysa marka hakkı Türk. MARKA TESCİL Marka tescil nedirden evvel Markanın kısaca farklılaşmak demek olduğunu incelemiştik.


Tüketiciler genellikle belirli bir markayla gönül bağı kurup, ihtiyaçları dahilinde satın alma eğilimlerini bu markanın ürünleri üzerinde gerçekleştirirler.

Türkiye’ de tescil edilmiş bir marka sadece Türkiye içerisinde koruması vardır. Firmalar ise, oluşan bu satın alma. KAVASLI MAHALLESİ ATATÜRK BULVARI AHMET GÜRS. Kurumsal firmalar ürün ve hizmetlerini güvence altına almak için marka tesciline oldukça önem vermektedirler.


Haksız rekabetin önüne geçmek isteyen firmalar marka tescillerini gerçekleştirerek bunu sağlayabiliyorlar. Sizde rakipleriniz gibi marka tescil sorgulama sayfasını ziyaret ederek marka tescil başvurusu için kayıt başvurusunda bulunabilirsiniz. Logo, amblem gibi tasarım ihtiyacınız da ortadan kalkar ve bir marka adı ihtiyacınız olmayacağından da paradan tasarruf edeceksiniz.


Marka olarak tescil etmek istediğiniz ismi, faaliyet alanını girerek daha önce tescil yapılıp yapılmadığını görebilir, bu sayede tescil işlemlerine başlamadan bilgi sahibi olursunuz. Ayrıca dilerseniz sorgulayacağınız markaya ait görsel tasarım, logo vb. Tescilli Marka ile Tasarruf Edin.


Bu süreçlerin takip edilmemesi yüzünden markanızın tescil işlemlerini de sonlandıramayabilirsiniz. TÜRKPATENT Kurumu uzmanı tarafından incelenmesi, yayın kararının verilmesi, tam ret. Bu süreç profesyonel firmalar tarafından yapılması gerektiği için marka sürecinde mutlaka İstanbul marka tescili firmaları içerisinden en iyisini tercih etmeniz gerekir.


Ancak kullanmış olduğunuz markayı tescil ettirmediğiniz taktirde başka firmalar tarafından taklit edilebilirsiniz,Kullanmış olduğunuz marka Farklı firmalar tarafından tescil edildiğinde ise isim değişikliğine kadar gidebilirsiniz. Düşük maliyet liderliği stratejisi marka tescili sorgulama ile bir işletmenin maliyetlerini bütün rakiplerinden daha aşağıya düşürerek rekabetçi üstünlüğü elde etmeye çalışmasından ortaya çıkmaktadır.


Markalar, hangi ülkelerde tescil edilmişse o ülkede korunur.

Tüm dünyada geçerli olan bir tescil sitemi bulunmamaktadır. Türkiye’nin yararlanabildiği iki toplu marka tescil sitemi bulunmaktadır. Kendine ait bir markası olan veya marka olabilmeyi. Bir ürünü, bir hizmeti benzerlerinden veya diğer ürünlerden ayırt etmek iç.


Teknodi Tanıtım Tasarım Limonluk Mah. Marka tescil işleminden önce şirketiniz adına tescil edeceğiniz markanız için marka araştırma ve marka sorgulama yapmalısınız. Bu işlemleri resmi bir marka vekili aracılığı ile yapmanızı önermekteyiz. Marka başvuru aşaması ve sonrasında itirazlarla karşılaşmamak için markanızın daha önceden tescil edilip edilmediğini veya daha önceden tescil edilen bir marka.


Bir teşebbüsün mallarının veya hizmetlerinin diğer teşebbüslerin mallarından veya hizmetlerinden ayırt edilmesini sağlaması ve marka sahibine sağlanan korumanın konusunun açık ve kesin olarak anlaşılmasını sağlayabilecek şekilde sicilde gösterilebilir olması şartıyla kişi adları dâhil sözcükler, şekiller, renkler, harfler, sayılar, sesler. Marka, mal veya ambalajı ile birlikte tescil ettirilebilir.


Bu durumda mal veya ambalajın tescili marka sahibine mal veya ambalaj için inhisari bir hak sağlamaz. Hemen ziyaret patent ve marka tescilinde indirim fırsatını kaçırma.


Bu da tescilli bir markanın, hak sahibi olmayan bir kurum veya kişi tarafından kullanılması halinde, gerçek marka hakkı sahibi tarafından itiraz edilerek veya dava açılarak izinsiz kullanım ve haksız kazanç elde edilmemesi sağlanabilir. Sözcükler, sayılar, harfler.


Başkalarının markayı şirketten izinsiz kullanamaması marka tesciliyle sağlanır. Kısaca, marka tescili şirket markanızı koruma altına almak demektir. Marka ön araştırması yapılması marka tescili öncesinde önem arz eder.


Peki, nedir bu marka ön araştırması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.